witlof ham/kaas uit oven met aardappels

Discussie in 'De lounge' gestart door Pelikaantje, 26 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pelikaantje

    Pelikaantje Bekend lid

    22 okt 2008
    917
    2
    18
    Utrecht
    Ik wil witlof met ham en kaas uit de oven maken.
    Maar kan ik daar ook zelfgemaakte aardappelschijfjes bij doen?
    En hoe lang dan in de oven?

    Ben (nog) niet zo'n keukenprinses :p
     
  2. denicepino1

    denicepino1 Fanatiek lid

    2 sep 2009
    1.763
    0
    0
    HUISVROUWTJE
    Kerkrade
    als je de aardappels zo half eerst kookt. en de witlof ook hoef je alleen in de oven te doen tot het goud bruin is geworden.

    je kan er kaas overheen strooien nog extra maar als je dat doet moet je wel zeker weten dat je aardappelschijfjes al half gekookt zijn anders is je aardappel hard en je kaas verbrand.
    kaas kan je ook de laatste 5 minuten eroverheen strooien natuurlijk na je het gebakken heb. :D

    ik denk dat een half uur- 40 min. op 180 graden wel goed is.
     
  3. Rica

    Rica VIP lid

    16 mei 2008
    7.521
    105
    63
    Vrouw
    Mama en meer
    Boven de ijssel
    ik kook de witlof meestal heel even want ik hou absoluut niet van harde witlof..daarna doe ik het 20/30 min in de oven kan prima hoor met voorgekookte aardappelschijfjes!

    eet smakelijk want het is heeeerlijk...
     
  4. Pelikaantje

    Pelikaantje Bekend lid

    22 okt 2008
    917
    2
    18
    Utrecht
    Dank jullie wel!
     
  5. Sallie

    Sallie VIP lid

    27 sep 2008
    8.257
    292
    83
    Voor de klas
    Noord-Holland
    Als ik het maak, de witlof dan, komt er best veel vocht uit. Ik zou het er dus niet bij in doen, dan wordt het zo klef!

    Ik doe altijd witlof eerst 20 minuutjes koken en daarna nog 30 minuten in de oven (hetelucht) op 200 graden.

    Eetse! :)
     
  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Aardappels moeten wel iets langer. Dus die moet je voorkoken, of eerder in de oven doen. Die hebben snel 45 minuten nodig.

    Witlof (voor mijn man, ik lust het niet) doe ik zo'n 20-25 minuten op 180-200 graden: witlof doormidden snijden, hart eruit. Dan de buitenkant van het halve stronkje eraf halen. Daar een plakje kaas op. Dan buitenkant van het halve stronkje weer terug en dan ham en kaas daarbovenop. En dat met alle stronkjes zo ;)
     
  7. gebakje

    gebakje VIP lid

    15 dec 2010
    5.130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Op de pot van de aardappelanders (ham/kaas) staat ook een lekker recept voor witlof ham/kaas met aardappels in de oven.

    Toevallig van de week gezien toen ik dus aardappelanders maakte.
     
  8. chantal

    chantal Bekend lid

    26 jun 2009
    516
    1
    0
    NULL
    NULL
    Als je de witlof hebt gekookt dan even 30 minuten rechtop in een vergiet laten uitlekken .Dat scheelt een hoop water
     

Deel Deze Pagina