Hulp nodig in de keuken!

Discussie in 'De lounge' gestart door Pillow, 2 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    565
    71
    28
    Ik ben dus absoluut geen keukenprinses. En toch heb ik beloofd een taart te maken voor de sinterklaas viering. Bijna alles in huis gehaald, taart net uit de oven.. en nu kom ik erachter dat je botercreme nodig hebt voordat je de taart bekleed met fondant :mad:.. Dat heb ik dus niet in huis en kan ook niet meer naar de winkel. Ik heb bijna de neiging om het erop te plakken met superlijm.. Iemand een tip hoe ik dit het beste kan oplossen? :cool:
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    De makkelijkste manier is boter met poedersuiker opkloppen. Dat duurt wel heel lang, want de suiker moet oplossen en de boter enigszins luchtig worden. Even uit mijn hoofd, kan je gelijke delen gebruiken. Dus bv. 250 gram boter en 250 gram poedersuiker.

    Edit: ik zou wel roomboter gebruiken ;)

    Edit 2: en de boter op kamertemperatuur!
     
    Sweety30 vindt dit leuk.
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.173
    35.838
    113
    Jep gewoon boter met poedersuiker 1 op 1.

    Wel een gewaagde onderneming fondant voor de eerste keer haha.
     
    Adje vindt dit leuk.
  4. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    565
    71
    28
    Ik weet het :D Ik snap gewoon niet waarom ik het überhaupt probeer! Maar als het me wel lukt, ben ik eeuwig trots!

    Maakt het nog uit wat van boter? Smeerbare boter ook prima?
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ik had al een edit staan: roomboter! Dat is verre weg het lekkerste. En dus op kamertemperatuur.
     
  6. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    565
    71
    28
    Damn...heb ik ook niet in huis :cry:
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.173
    35.838
    113
    Margarine lijkt me niet echt lekker nee..
     
  8. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    En met jam?
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Heb je poedersuiker wel? Dan misschien glazuur maken. Veel poedersuiker met heel weinig water en papje maken. Echt per lepel het water toevoegen, anders wordt het snel te nat.
     
  10. littleladybug

    littleladybug Niet meer actief

    Pakje boter vd buurvrouw??
     
  11. littleladybug

    littleladybug Niet meer actief

    Rauw eiwit is trouwens ook een super plakmiddel...
     
  12. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Je kan ook chocopasta nemen! Even in de magnetron opwarmen, licht gesmolten strijkt beter!
     
  13. Kipsate

    Kipsate Fanatiek lid

    22 jul 2015
    1.224
    1.240
    113
    Wou ook jam zeggen! Anders is de chocopasta ook een makkelijke optie
     
  14. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    12.243
    11.823
    113
    Ik dacht ook meteen aan chocopasta. Dat plakt ook goed.
     
  15. Grietjenb

    Grietjenb Niet meer actief

    Geen glazuur onder de fondant doen! Door het water smelt je fondant
     
  16. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    De combinatie Jam en Chocopasta is nog beter ;)
     
  17. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    13 sep 2017
    1.024
    1.031
    113
    Vrouw
    Heb je chocolade en nog ingeklopt slagroom in huis?

    Zo ja , genache maken en anders gewoon gesmolten chocolade erop.

    Chocopasta beetje warm maken en dan erop kan ook. Al gaat dat wel vlekken en word de genache wat plakkerig van.
     
  18. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Je kan ook een naked dripcake maken ;)

    Taart lekker vullen en ganache maken als je nog chocolade en slagroom hebt.
    Je laat dat langs de rand drupsgewijs eraf lopen. En de bovenkant van de taart ook compleet bedekken met ganache.
    Decoreren met kruidnoten en schuimpjes ed.
     
    Nellie4 vindt dit leuk.
  19. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.173
    35.838
    113
    Ja, mogelijk wel, maar als je vervolgens ziek bent schiet het niet op natuurlijk.
     
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Oh haha dat wist ik niet! Ik gebruik altijd alleen botercrème. Misschien dan glazuur van eiwit?
     

Deel Deze Pagina