Oké, mensen houden van bbq. Prima hoor. Maar ik ruik nu al dagen in de avond bbq met zo vieze terpentine lucht? Gadver het ruikt zo goor dit kan niet goed zijn. Zijn er serieus nog mensen die dit gebruiken? Ik heb mijn ramen open want het is bloedheet. Dit is toch niet gezond?
Ik weet dat ze het vroeger wel deden en lees het op internet ook. Brandweer waarschuwt. Maar gaat toch ook in je eten zitten?
Kan ook. Weet niet wat ze gebruiken. Vaak word er wasbenzine, terpentine of spiritus gebruikt qua zooi of aanmaakblokjes.
Hier gaan rond 18 uur alle ramen dicht en de was naar binnen. Er woont hier ook iemand in de buurt met een allesbrander, te goor als de wind onze kant op staat. Ik ben echt geen tegenstander van fikkie stoken, maar we wonen in NL over het algemeen in drukke en dichtbebouwde wijken waar je gewoon snel last hebt van brandlucht.
Hier heeft nog niemand de bbq aangestoken dit seizoen. Wel 1 iemand met een houtkachel, en daar zijn zoveel klachten over dat de rest misschien niet meer durft
Wij hebben de bbq net ook aangestoken, met een “firestarter” dan gebruik je ook zo’n aanmaakblokje en rookt het even maar heb je binnen no time perfecte kooltjes!! Geen getob met 20 van die aanmaakblokjes, of ander brandbaar spul erop spuiten. https://images.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FrkZl-KkSjD4%2Fmaxresdefault.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DrkZl-KkSjD4&docid=sj3Bo4-spEhZeM&tbnid=kH-E17f4Fce3lM&vet=1&w=1280&h=800&hl=nl-nl