Ik ga vanavond lekker hutspot maken. En dat doe ik maar 2x per jaar of zo. En ik wil goed mijn best doen vandaag... Ik heb een zak hutspot gekocht van 500 gram. Er staat nooit op de zak hoeveel aardappels je dan moet koken. Is er iemand die dit weet? Ik wil niet de aardappel laten overheersen, maar ook niet de wortel met uien.
ja ik doe dat gewoon op de gok. voor 2 personenn gewoon normale portie aarpaplene en dan 3 meer ofzo. omdat je dus stamppot maakt. lekker man hutspot. alleen niemand die het lust hier zeikerds. ( behalve plurk dan)
Ik doe altijd 1 kilo aardappelen. Misschien de hutspot en de aardappelen apart koken en pas later bij elkaar voegen? Dan kan je makkelijker zien of er een teveel aan aardappelen en/of wortels zijn.
Nee, samen de aardappels en wortels/uien koken hoor! Dan trekken de smaken lekker door elkaar. Ik koop altijd zo'n zak wortels/uien en doe daar een zak voorgesneden en voorgekookte aardappels bij. Is ongeveer anderhalf kilo dacht ik. Lekker spekjes bakken en erdoor, mmm! Weet je wat er ook superlekker is om erdoor te doen? Een pot bruine bonen! Klinkt maf maar is zoooo lekker!
Hier inderdaad apart gekookt, en dan op gevoel iedere keer wat extra bij de aardappelstamp doen. Even een lekker uitje bakken voor de smaak, en lekker draadjesvlees. Jummie jummie jummie. Ik vind het heerlijk maar krijg er altijd zo een last van in mijn darmen,
oooooooooooooow das een nieuw soort sorry zit heel snel te typen maar een kg wat hierboven staat kan wel kloppen idd ja
Normaal doe ik het inderdaad altijd bij elkaar in de pan, maar ik kan het inderdaad wel een keer apart koken.... Dus ongeveer een kilo schillen? Gehaktballetjes is ook lekker inderdaad. Vanuit huis vroeger ben ik altijd gewend om hier draadjesvlees (rundvlees) erbij te eten. Maar ik heb er varkenslapjes bij gekocht.
Mmmm... spekjes erdoorheen klinkt me ook lekker in de oren. Heb alleen al de boodschappen in huis gehaald. Misschien de volgende keer. Maar bruine bonen, kweenie hoor! Mijn man doe ik daar denk ik wel een groot plezier mee, die is gek op die dingen.
je kunt gewoon alles in 1 pan doen hoor en als je gaat stampen eerst er een paar aadrappels uithalen en als je er daarna meer bijin kan doen dan stamp je de rest erdoorheen....
Kilo voor 2 personen vind ik wel veel persoonlijk hoor Hoeveel aardappelen schil je normaal per persoon? Ik doe dan altijd 2 extra.
Hier nog een tip: in Groningen doen we er altijd een beetje schenkstroop door. Het versterkt de zoete smaak van de wortels, het is niet de bedoeling dat je er teveel in doet, je moet de stroop niet echt 'proeven' zeg maar. Het is wel echt een aanrader, deze smaakversterker!
Jamaar wat over is gaat als kliekje in de vriezer. Tuurlijk is het veel. We eten niet de hele pan leeg.
als ik een zak koop van 500g voorgesneden hutspotgroenten, dan zou ik 700 gr aardappelen erbij doen. dan heb ik 2 porties van 450gr en 1 van 300 gr. mmm heb er ook zin in
ik kook altijd de aardapellen en de wortellen en uien bij elkaar in een grote pan bouillon.. ook errrggg lekker!