Serveertips gezocht: banaan met chocola

Discussion in 'De lounge' started by Mamanama, Sep 24, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mamanama

    Mamanama Fanatiek lid

    Apr 10, 2009
    4,080
    65
    48
    Zoetermeer
    Voor de verjaardag van mijn dochter zag ik stukjes banaan in chocola en dan met sprinkles/nootjes/kokos o.i.d.
    Deze stukjes moeten in de vriezer bewaard worden en kunnen als ijlolly of als lolly gegeten worden.
    Nu mijn vraag: deze kan ik voor haar verjaardag maken, maar op de dsg zelf moeten ze om 8.00 uur uit de vriezer en worden ze pas rond 10 uur gegeten. Kan iemand mij vertellen of het zo lang goed blijft?
    Ziu de chocolade eg gaan smelten of de banaan bruin worden?
     
  2. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
    Is daar geen koelkast? Verder even uittesten vooraf: Luchtdicht verpakken, in koeltas, en chocoladeglazuur/ganache maken.
     
  3. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    Nov 18, 2011
    2,497
    2
    38
    Het idee is dat het dan ijsjes zijn en na twee uur zijn het gewoon koude bananen. De chocoladelaag kan bruin worden door oxydatie tegengaan (want dan kan er geen lucht meer bij de banaan) maar eenmaal bevroren banaan wordt wel wat papperig als het ontdooit. Lijkt me dus geen geweldige optie. Koelelementen en een diepvriestas zouden wat kunnen helpen maar waarom een bevroren traktatie maken als het ook makkelijk kan?
     
  4. Mamanama

    Mamanama Fanatiek lid

    Apr 10, 2009
    4,080
    65
    48
    Zoetermeer
    Dat was ook mijn idee, dat het pap zou worden
    Maar hoe kan het dan makkelijker? Als je het vers maakt, wordt de banaan toch bruin? Bovendien moet ik het de avond van tevoren maken, omdat ik op de dag zelf moet werken.
    Ik denk dat het toch maar appels worden...dat is makkelijker.
     
  5. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    Jan 28, 2016
    873
    0
    16
    Ik hoorde mijn kinderen in gedachten al gruwelen hahaha.. :D
    Dit soort traktaties zijn voor hun zeker geen succes..en weet uit ervaring dat veel kinderen dit niks vinden.
    Ze zijn gek op fruit en groente, maar niet als traktatie bewerkt met zoetigheid.. of als "gezonde traktatie".

    Waarom niet iets simpelers? Iets waarvan je zeker weet dat het in de smaak valt, en makkelijker voor jou is om te maken (minder stress)..
    Ook zo zonde als je veel moeite doet, en meer dan de helft kunt weggooien.. :)
     
  6. amy2015

    amy2015 Bekend lid

    Feb 23, 2015
    528
    234
    43
    En bladerdeeghapje met banaan en chocolade? Is hier succesvol. En kan ingevroren worden eventueel. Of de dag van te voren gemaakt worden.
     
  7. Sandana

    Sandana VIP lid

    Jan 9, 2012
    5,682
    5
    38
    Female
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Thuis van tevoren even uitproberen zou ik zeggen!
     
  8. Mamanama

    Mamanama Fanatiek lid

    Apr 10, 2009
    4,080
    65
    48
    Zoetermeer
    Het wordt op school toch wel erg op prijs gesteld als het een (enigszins) gezonde traktatie is en ik zelf als juf vind dat toch ook wel fijn.
     
  9. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    Jan 28, 2016
    873
    0
    16
    snap ik, ben ook voor gezond eten!
    Maar weggooien vind ik nog veel meer zonde!!
     
  10. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    En rupsje nooit genoeg maken van druifjes? Ook erg leuk idee en gezond
     
  11. Sandana

    Sandana VIP lid

    Jan 9, 2012
    5,682
    5
    38
    Female
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Ja of een pauw.... in een halfronde bol lange prikkers met allerlei stukken fruit aan. En een pauw maken en ervoor plakken van kleurkarton.
     

Share This Page