Eigenlijk eet ik spruitjes altijd gewoon gekookt met aardappels en een stuk vlees. Maar dit is toch wel erg saai en manlief is er niet gek op. Heeft iemand een lekker spruitjesrecept?
Ja, ik maak spruitjes vaak anders. Ik snij de spruitjes door de helft of in 4en en kook ze een 10 min. daarnaast heb ik aardappel in blokjes gemaakt (kan je ook zo kopen) en die kook ik ook heel even. Dan ga ik gehakt rullen met kruiden. en dan spekjes er bij en de aardappels en spruiten allemaal in 1 pan even lekker bakken en eet smakelijk. hier was het een suc6. iemand die ze niet lust normaal die heeft het zelfs gegeten.
Ik maak van spruiten altijd stamppot. Lekker met een rookworst erbij en spekreepjes bakken. Ik doe de spekreepjes altijd los erbij, maar je kunt ze natuurlijk ook al door de stamppot doen. Mijn man wil ze er persé los bij hebben, vraag me niet waarom .
spruitjes koken, de helft stampen, en de andere helft heel laten. Spekjes uitbakken. De spruitjes en spekjes in bladerdeeg doen en dan lekker in de oven. Heerlijk!
Spruitjes koken, afgieten, de uitgebakken spek en ui er door en een flinke lepel boursin cuisine! Jummie! Dit is vooral erg lekker met pasta! Of gewoon met gekookte aardappeltjes en Jus. Stampotje!
Toevallig vh weekend spruitjes gekocht. Ga deze morgen proberen.Deze is echt anders. Die andere recepten zijn toch variaties op stamppotten, en die waar kaas bij zit hoef ik niet te maken. Dan gaat er 1 hier over zijn nek. Welke kruiden gebruik jij? Want dat is alles bepalend voor het recept.
Hoop dat het bij jullie net zo'n suc6 wordt als dat het hier is. kwa kruiden moet je even zien wat je lekker vindt. Hier maak ik t wat pittig, haal er voordien iets uit voor de kids. Man houdt van pittig.
Ik lust spruiten maar op 1 manier namelijk die van mijn papa inmiddels maak ik het zelf ook soms. Toevallig vorige week nog gegeten. Spruitjes; kontje eraf halen. Koken zodat ze wat zachter zijn maar niet te zacht (ongeveer 6 minuutjes). Uit laten lekken. Ondertussen een uitjes snijden, 4 tomaten snijden (in blokjes) eventueel wat paprika. Alles samen met olijfolie of boter in de wok/pan (dus spruitjes, ui, tomaat, paprika) dit lekker roerbakken en vervolgens flink wat kaas er door heen (blokjes of geraspte) zodat er lekker veel gesmolten kaas door heen zit. MMmm heerlijk . En dan met gekookte aardappeltjes of krieltjes en bijv. een runderfinkje of ander stukje vlees. Eetsmakelijk
Ik kook de spruitjes altijd eerst even voor, samen met wat in blokjes gesneden aardappeltjes. Dan een beetje wokolie in de wok, spruitjes en aardappeltjes erbij, in een andere pan wat spekjes uitbakken. Alles op een boord en dan wat satesaus eroverheen. Het klinkt gek maar is zoooooooo lekker!
ik doe altijd kontje eraf en dan door de helft....pan goed warm laten worden en olie erin met een teentje knoflook ..daarna knoflook eruit en dan de spruitjes erin daarna wat peper en zout en mosterd erdoor en nog ff bakken en klaar
spruitjes ligt koken. Dan roerbakken met een uitje en spekjes....mmmmmmmmm heerlijk. Zal niet mogen van sonja helaas...
Laat ik nou net spruitjes en gehakt in huis hebben...heb het klaargemaakt hoor, ben heel benieuwd! Ik heb alleen geen spekjes, maar die moet ik toch apart doen want mijn Lief eet geen varkensvlees, maar ik heb zoveel dat ik er morgen nog wel een keertje van kan eten denk ik. En morgen moet Lief werken, dus dan kwak ik er gewoon wat spekkies doorheen; even opbakken en lekker snel klaar! Wij houden ook van pittig, dus heb mijn gehakt lekker gekruid! Het staat nu in ieder geval klaar, zo eerst even het hondje uitlaten en dan ga ik het testen, ben benieuwd! Ben sowieso gek op spruitjes, dus moet wel goed komen! Nog een variatie trouwens: mijn stiefmoeder bakt altijd wat cashewnoten op en doet die door de spruitjes. Beetje nootmuskaat eroverheen (doe ik sowieso altijed, is heel lekker) en klaar!
de beste manier om spruiten klaar te maken is NIET ! gatver dat jullie dat kunnen eten .. bah .. * zit hier te kokhalzen* het idee alleen al, als ik ze al in de schappen zie liggen dan zie ik ze al boos naar me kijken .. ieuw ...
Spruitjestaart! Met chorizo en paprika. Of spekjes en cremefraiche. Gewoon met zo'n pak van koopmans voor quiche.