Komt u maar! Wie heeft lekkere recepten? Liefst biologisch zonder troep (zakjes en pakjes). Gewoon 100% vers en pure ingrediënten. Ik denk aan groentensoepen, Tom Kha Kai...
Dat heet dan toch gewoon vers? Zakjes en pakjes kunnen ook biologisch zijn tenslotte. verder heb ik geen nuttige bijdrage
Linzensoep Frik chorba (https://www.ourtunisiantable.com/home/2017/6/4/tunisian-shorba-recipe) Aardappelsoep Mhamsa/parelcouscous-soep (https://www.google.com/amp/s/www.mymoroccanfood.com/home/berkoukech-soup-mhamsa%3fformat=amp) Spinaziesoep (https://jalesturkishdelights.com/creamy-spinach-soup/) Nederlandse kippensoep Dit zijn een paar van onze favorieten Als je het biologisch wil, dan uiteraard enkel biologische ingrediënten gebruiken.
Lekker! Nu ben ik vooral wel van van soepen waarin 1 groentesoort de hoofdrol speelt. Bijv. bloemkoolsoep, paprikasoep, tomatensoep, courgettesoep.. name it. Ik vin het alleen lastig goede receptem te vinden (met de juiste verhoudingen).
Gewoon uitje bakken, wat knoflook erbij. Groente erbij waarvan je de soep wil maken. Kruiden en bouillon erbij en aan het einde pureren. Ik doe het vaak met restjes of als ik veel van iets heb uit de moestuin.
Wortel tomaten venkelsoep (wortelen, ui, 1 venkel, Passat, water en bouillonblokjes), vind ik echt megalekker, de venkel geeft er zo een frisse smaak aan Courgettesoep met boursin cuisine Butternutsoep met curiepoeder En verder gooi ik zo wat alles in soep wat zo wat verlept in de koelkast ligt, maar dat zijn gewoon lekkere en geen bijzondere soepen. Pas had ik zo komkommer courgette uiensoep een dikke tegenvaller was ooit rucolasoep nadat ik echt veel te veel rucola had, niet te eten
Oh ik heb ooit op scoutskamp echt megalekker zoete aardappelsoep gemaakt, weet alleen echt niet meer hoe, zat ook een heel lekkere soort topping/dressingsaus bij om erover te gieten Was een receptje van een medeleiding die voor chefkok studeerde Dus wie hiervan succesreceptjes heeft mag dat altijd laten weten
Soep van verse ingrediënten bedoel je? Biologisch is heel wat anders ... Ik maak regelmatig soep van verse ingrediënten, maar gebruik altijd nog wel bouillonblokjes De verspakketten van de supermarkt zijn daar ideaal voor, als de soep in de smaak valt en het qua ingrediënten goed te doen is bewaard ik de ingrediëntenlijst+recept en dan maak ik het later zelf!
https://www.ah.nl/kookschrift/recept/565176 Broccolisoep, wij doen er vaak kipreepjes door en wat geraspte kaas erover.
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/harira-soepDit is altijd heerlijk. Wel lekker vullend! of een erwtensoep https://miljuschka.nl/snert-zo-maak-je-hollandse-erwtensoep/
ik gebruik ook bouillon blokjes hoor! Mijn moeder kookt altijd botten uit voor bouillon maar die heeft de hele dag de tijd. Ik niet
Nee ik bedoel eigenlijk verse ingrediënten maar als het even kan ook met biologisch geteelde groente. Beetje krom geredeneerd.
Ik ga stuk om je laatste zin hahaha. Werd ie daar bitter van? Of juist een beetje ‘pittig’? Hahahaha. Had je ‘m niet op smaak kunnen brengen met desnoods een bekertje crème fraîche ofzo? Of gewoon íets wat compenseert haha
Als ik het me goed herinner werd hij heel bitter, maar het is al een paar jaar geleden dus ik herinner me vooral dat ik nooit meer rucolasoep ga maken denk ook niet dat het nog te redden was met iets, en volgens mij dacht ik toch vooral dat ik niks extra wou verspillen aan dat fiasco
Dit is één van mijn favoriete soepen! De currypasta komt wel uit een pakje, maar in die van 'fairtrade original' zitten geen kunstmatige toevoegingen.