ICSI in Düsseldorf deel 4

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Ddees70, 25 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vlinderrr

  Vlinderrr Actief lid

  21 sep 2012
  106
  1
  18
  NULL
  NULL
  Bibi, jou kinderkamertje klinkt echt als helemaal perfect! Ben ook wel benieuwd naar de foto's. Ik kan bij niemand foto's zien, hoe werkt dat precies hier?

  Gein, lukt het om te genieten? Spannend zeg 1 of 2! Dat is wel echt heel bijzonder met een terugplaatsing van 1 embryo en dan hoogstwaarschijnlijk toch een tweeling. Wat een cadeautje!

  Ntp, wat naar dat je zo misselijk bent. Hopelijk gaat dit snel over, heel veel succes vandaag!

  Tassie, dat is niet fijn zo'n mega zware menstruatie kan me voorstellen dat je daar even ziek van bent. Vond je dochter een dagje bankhangen ook prima? ;)

  Klaasje, als ik jou onderschrift leef zie ik dat we veel overeenkomsten hebben, Het geeft me wel hoop dat je nu in verwachting bent van een tweeling. Zou je kort willen beschrijven hoe jou behandeling er destijds uitzag? Wat fijn dat de kleintjes zo goed groeien, maar lijkt me ook wel zwaar hoor. Hoe gaat het lichamelijk met je?

  Do en Stiertje spannend he!

  Ik ben vorige week gestart. Mn eerste ICSi, ik vind het erg spannend.
  Ik zit nu aan de synarel (neusspray) en ben in het weekend gestart met menopur 150 in de ochtend en puregon 150 in de avond. Tot nu toe erg goed te doen. Ik ben zo benieuwd of het wat doet, donderdag weet ik meer. Stiertje jij krijgt ook puregon en menopur lees ik, ik snap niet zo goed waarom de een weer andere medicatie krijgt. Ik lees ook vanalles over gonal-f etc. Ik ben nog echt een leek hierin merk ik.
  Ik ga dadelijk vanaf dag 8 ook prednison krijgen vanwege immunologische problemen, hoe zijn de ervaringen hiermee? Veel last van bijwerkingen?

  Ik lees hier dat er meerdere zijn die 2 embryo's teruggeplaatst krijgen. Bij de NL zorgverzekeringen doen ze daar moeilijk over toch? Hoe zit dat bij jullie?

  Sorry voor de vele vragen, maar ik merk dat ik wat onzekerder begin te worden. Hoop zo dat dit na bijna 6 jaar de oplossing voor ons gaat zijn...
   
 2. Stiertje73

  Stiertje73 VIP lid

  27 feb 2011
  5.738
  268
  83
  @Vlinderrr: ieder hormoon of iedere combinatie van hormonen heeft weer z'n eigen specifieke werking. Ik ben al wat ouder (ruim 41), en dan schijnt een combi van menopur en puregon het beste te zijn voor de kwaliteit van de eicellen. GonalF heb ik zelf nooit gebruikt, maar het is wel een veelgebruikt middel bij ivf/icsi.
  Om foto's te kunnen zien, moet je 'vriendjes' zijn met diegene.
   
 3. Stiertje73

  Stiertje73 VIP lid

  27 feb 2011
  5.738
  268
  83
  Ik heb trouwens de vorige keer ook 2 embryo's teruggeplaatst gekregen (en werd zwanger van 1). Maar vanwege mijn leeftijd mocht dat ook. Ik zou goed luisteren naar het advies van dr. S. wat dat betreft. Als hij 2 adviseert: gewoon doen. Ze zetten het volgens mij niet op de rekening, hoeveel ze er teruggeplaatst hebben.
   
 4. Vlinderrr

  Vlinderrr Actief lid

  21 sep 2012
  106
  1
  18
  NULL
  NULL
  Ok dank je wel. Ik ben zelf bijna 32...
   
 5. Bbibi

  Bbibi Fanatiek lid

  20 feb 2012
  4.762
  2
  38
  Receptioniste/ financieel admin medewerker
  Dusseldorf
  @sneeuwmees hihi zal morgen fotos maken en plaatsen dan meld ik het ff als ze erop staan hihi !

  @ntp zeker weten! Jij mag zometeen alweer voor
  Ronde 2 gaan beginnen met inrichten van kamertje!

  @tassie wat vervelend zeg dat je jezelf zo vask moet "verschonen " ik zou het dan idd in de gaten houden! Zeker ook na een zwangerschap en bevalling heb je meestal al een lage hb waarde!

  @ stiertje succes met je behandelingen weer, en wat een hoog amh zeg wooow!

  @ vlinder hihi je kunt me een vreidndschapsverzoek sturen! Dan accepteer ik die en kun je mn prive album zien :)

  @ klaasje nou zeker weten ze groeit echt als kool!
  En dat ondanks de prednison en hydrocortison! :)
  Ben ik heel blij mee! Hoe zwaar worden jou kindjes nu geschat?

  @dees wat dijn zeg dat jij zo op de
  Hoogte bent!!
   
 6. Bbibi

  Bbibi Fanatiek lid

  20 feb 2012
  4.762
  2
  38
  Receptioniste/ financieel admin medewerker
  Dusseldorf
  Oja ps vlinder hier ook 2 terug laten plaatsen ( blastos uit embryoscoop ) en toch ook maar zwanger van 1, je kansen zijn wel wat hoger als je er twee laat terugplaatsen! Dus als ke de mogelijkheid hebt zou ik dat zeker doen! ( zelf nog heel jong en toch wil dat niet automatisch zeggen dat ze dan allemaal innestelen en blijven zitten) hier ook prednisonen intralipid gehad voor immuunproblemen en zie het resultaat! :)
   
 7. Bbibi

  Bbibi Fanatiek lid

  20 feb 2012
  4.762
  2
  38
  Receptioniste/ financieel admin medewerker
  Dusseldorf
  Ohja NTP war betredt de ketonen in je urine...
  Als je morgen toch in het ziekenhuis bent voor dat infuus laat je dan meteen even testen op diabetes! Vaak heb je dat in urine ( bij idd vasten of veel overgeven) maar vaker is de oorzaak diabetes ! Doordat de glucose verbranding niet goed verloopt ga je vetten verbranden waardoor de ketonen in je urine komen ! Dus voor de zekerheid even laten testen... Zat jij via Duitsland nu ook aan de prednison?
   
 8. Stiertje73

  Stiertje73 VIP lid

  27 feb 2011
  5.738
  268
  83
  @Bbibi: ja, die waarde was wel mooi! Maar dus nieuwe testmethode, dus niet vergelijkbaar met oude testwaarden.
  Zojuist ook maar even gebeld met de apotheek: kan in de UMCG-apotheek terecht, maar moet wel 'even' eerst zelf betalen. Gelukkig is PNO akkoord met het behandelplan, dus hopelijk betalen ze ook snel weer terug.
  En een afspraak gemaakt voor uitgangsecho in het lokale ziekenhuis in de plaats waar ik werk.
  Laat maar weer komen dus!
   
 9. jippiejee

  jippiejee Fanatiek lid

  15 jan 2010
  3.045
  0
  0
  Even een berichtje vanaf mijn lichtblauwe wolk!
  Ik geniet echt met volle teugen van ons mannetje, ik ga er helemaal in op en 'verwaarloos' jullie een beetje,hihi...
  Het is een heel lief mannetje, huilt weinig en drinkt super goed, kortom erg tevreden.

  @Lets, ik heb nog even mijn echo foto's erbij gehaald en bij mij met net geen 6 weken niets meer dan een wit stipje te zien. op 7 weken een piepklein vruchtje met een kloppend hartje, ik vind die van jou eruit zien als 'er ergens tussenin' wat dus ook wel klopt! Blijf voor je duimen!!
   
 10. Stiertje73

  Stiertje73 VIP lid

  27 feb 2011
  5.738
  268
  83
  @jippie: heerlijk, meid! Geniet ervan!! Dat baby-achtige is er zo vanaf ...
   
 11. NTP

  NTP Bekend lid

  3 dec 2012
  537
  0
  0
  NULL
  NULL
  Fijn Jippiejee dat je zo geniet! Wel verdiend!

  Ik ben alweer thuis. Ketonen waren vandaag negatief, dus hoefde geen infuus. Wel extra emesafene gekregen (2x1 ipv 1x1) en een echo! Het hartje nu ook gehoord....zo mooi! Uitgerekende datum was nu 18-05, dus weer 5 dagen vooruit. Dat klopt ook precies met de TP en de leeftijd van de cryo. Helemaal blij! Nu hopen dat die emesafene werkt.
  @Bbibii, geen prednison hier, alleen utro. Geen sprake van diabetes gelukkig.

  @Stiertje, go girl! Je bent er weer helemaal klaar voor.
   
 12. mariska165

  mariska165 Fanatiek lid

  4 jan 2009
  3.789
  383
  83
  groningen
  Hoi meiden, het is allemaal te veel om op iedereen te reageren. Maar wil jou Lets even heel veel sterkte wensen met al die onzekerheid, hoop voor jullie dat alles toch goed is.

  Ik heb een vraag aan jullie, misschien dat jullie mij een advies kunnen geven. Ik heb contact gehad met Menzis vandaag. Mijn huidige polis vergoed 60% vn de behandeling. Assited Hatching vergoeden ze helemaal NIET. Als ik voor 1 januari overstap op een zorgzopolis van menzis dan krijg ik 100% vergoed behalve AH dus niet.
  Alleen moet ik de hele behandeling eerst voorschieten en dan na de behandeling alle kosten declareren en dan wordt berekend hoeveel ik terugkrijg. Ik vind dit eigenlijk helemaal niet zo fijn. Wat is jullie ervaring of advies?
   
 13. Champetter

  Champetter VIP lid

  5 mrt 2013
  6.598
  3.452
  113
  Succes Stiertje! Heb je ook een leuke vakantie gehad?

  Ngo goed nieuws, wat fijn!

  Vlinder, ik las idd ergens over je amh. Die is idd vergelijkbaar. Mij is het alleen nooit gelukt spontaan zwanger te raken, dat is echt bijzonder hoopvol bij jou! Al snap ik dat je dan weer meer angsten hebben dat het mis gaat. Ik heb tijdens mijn ivf in juli 2013 ( dat is m'n eerste en enige poging ooit in de MMM) ook 300ie gespoten. Wel gonal-f en vanaf cd 8 cetrotide gespoten als remmer. Ik had 8 eicellen en 6 doordelende bevruchtingen. Ik heb 3x2 embryo's terug laten plaatsen. De eerste twee keer blasto's en zonder resultaat en derde keer waren het dag 3 embryo's met assisted hatching. In die cryo poging heb ik ook prednison 10mg, vaginale viagra ( eigen initiatief) en intralipid infusen gebruikt met daarnaast heel grote hoeveelheden vloeibare vitamine d3. Wel 50.000 ie/ week. In het voorstadium van de overgang is de vit D waarde vaak al zwaar uitgeput. Neem er lekker van zou ik zeggen. Heel veel succes met je poging!
   
 14. Champetter

  Champetter VIP lid

  5 mrt 2013
  6.598
  3.452
  113
  Oh en over 2 terug plaatsen. De Duitse wetgeving staat het wel toe. Er staat alleen 'terugplaatsing' op je factuur en daar neemt de verzekering genoegen mee. Bij mij is het zo klaar als een klontje dat ik zwanger ben van 2 embryo's gezien ze twee eiig zijn. Heb er nooit een opmerking over gehad van het ziekenhuis, de gynaecologen of de verzekeraar. En geloof me dat die laatste wat betaald heeft voor mij deze zwangerschap!
   
 15. Lets

  Lets Fanatiek lid

  18 mei 2013
  2.053
  0
  36
  NULL
  NULL
  Bedankt voor al jullie lieve berichtjes vandaag en gisteren.
  Doet me goed.
  Hebben toch vandaag even contact gehad met dusseldorf en ze geven toch echt aan dat ik, hoe moeilijk dat ook is, me echt niet teveel zorgen moet gaan maken. De grootte van het vruchtje en de bloedwaardes vallen beiden binnen de normen.
  Ben enigszins gerustgesteld, iig een stuk rustiger nu. Durf alleen niet te genieten, maar hopelijk krijg ik daar over een paar weekjes dan de tijd voor!
   
 16. Champetter

  Champetter VIP lid

  5 mrt 2013
  6.598
  3.452
  113
  Mariska, iedereen moet de behandeling voor financieren in DD, ze hebben geen zorg contracten omdat het een particuliere instelling is.

  Wat je wel moet doen is de volledige kostendeclaratie laten zien aan Menzis en daar zwart op wit de vergoeding van vragen. Of overstappen naar PNO, die vergoeden zo ruim dat je altijd uitkomt ( 200% van het Nederlands tarief)
   
 17. mariska165

  mariska165 Fanatiek lid

  4 jan 2009
  3.789
  383
  83
  groningen
  Bedankt Klaasje! ik heb alleen nog wel wat vragen. Begrijp ik hieruit goed dat je niet alleen bij de menzis maar ook bijv bij pno de behandeling vooruit moeten betalen? Als ik naar PNO zou gaan, moet ik dan ook meer premie betalen omdat ze meer vergoeden? En ben ik verder dan ook goed verzekerd? Even voor de beeldvorming hoor:)
   
 18. NTP

  NTP Bekend lid

  3 dec 2012
  537
  0
  0
  NULL
  NULL
  Fijn Lets, dat je een beetje gerustgesteld bent. Maar snap dat je dat pas echt bent bij een goede echo. Hoe voel je je verder?

  @Mariska, ik denk dat er weinig anders op zit dan eerst zelf te betalen. Mijn verzekering betaalt 80% voor het gedeelte in DD en 100% voor het gedeelte in NL. Ze betalen meestal binnen twee weken na indienen van de declaratie.

  @Klaasje, jeetje jij hebt heel wat genomen om deze poging te doen slagen. Hoe gaat het nu? Kan me voorstellen dat het nu wel zwaarder wordt. En heb je een dikke buik?!
   
 19. Lets

  Lets Fanatiek lid

  18 mei 2013
  2.053
  0
  36
  NULL
  NULL
  Mariska, bij pno moet je ook alles zelf voorschieten!
   
 20. Stiertje73

  Stiertje73 VIP lid

  27 feb 2011
  5.738
  268
  83
  @Mariska: ik zit bij PNO. Moet helaas ook voorfinancieren, maar vind het verder wel een goede verzekering. Je moet van tevoren een toestemmingsverzoek bij hen indienen, samen ingevuld met je arts. Duurt een week of 2-3 voordat ze dat behandeld hebben. Als je goedkeuring hebt, weet je zeker dat je de behandeling vergoed krijgt. En als je bij hen een aanvullende verzekering hebt (ook de goedkoopste, zoals ik) krijg je in totaal max. 200 procent van het Nederlandse tarief vergoed. De medicijnen krijg je apart vergoed. Voor ICSI staat momenteel een vergoeding in NL van ruim 2300 euro. Ik krijg dus maximaal 4600 euro vergoed. Daar ga ik, incl. embryoscope, echt wel mee uitkomen.
  Natuurlijk moet je wel het wettelijk eigen risico betalen.
  Assisted Hatching wordt door geen enkele Nederlandse zorgverzekering vergoed. Factuur hiervoor moet je echt niet opsturen, want ik heb wel eens gehoord dat de verzekering dan de gehele behandeling niet vergoedt. AH kost ook 'slechts' 160 euro, dus dat valt nog mee.
   

Deel Deze Pagina