Nou, de titel zegt het al wel zo'n beetje.. Ik ben op zoek naar ideeën om een mooie & lekkere taart te maken in de vorm van een hart, zonder deze helemaal te hoeven bekleden. Zelf denk ik er nu aan een kwarktaart te maken, of een cheesecake, met een spiegel van gepureerd fruit en gelatine. Is het dan mogelijk figuurtjes uit marsepein of fondant op deze spiegel te leggen, of bloemetjes te maken van icing? Of wat zijn andere mogelijkheden deze taart te kunnen decoreren? Ben benieuwd!
Misschien smeltchocolade over een hartvormige cake/taart? Er zijn ook ouwelbloemen (en meerdere figuren) Kan je er zo in steken. Kan je ook een appeltaart in hartvorm krijgen? Of chocoladetaart. Altijd lekker.
een brownie taart van maken? die zijn mooi zonder dat ze bekleed moeten worden, evt wel mogelijk met een beetje jam onder iets van versiering of een truffeltaart -> google mmmm of een bienestich maken en afwerken met poedersuiker
@ Anniek, brownie- en truffeltaart lijken me heerlijk, maar vriend houdt niet zo van chocolade. Was ik er even vergeten bij te zeggen. Ik ga even bienestich googlen.. @ Mamsie, een laagje chocolade zou eventueel wel kunnen ja. Er dan over heen gieten dat het een beetje over de randen heen loopt? Meestal wordt dat een kliederboel bij me..
Zoiets lijkt me ook leuk om te maken.. Roosjes maken lukt me wel een beetje. Maar is zoiets ook mogelijk op een taart die niet bekleedt is?
Wat vind je van deze: Cake allsorts / Sprinkle Bakes: Heritage Red Velvet Cake = red velvet cake. Je kunt ook red velvet cheesecake maken. Dat is echt heerlijk: Cake allsorts / red velvet cheese cake
Op zo'n taart gaat de marsepein en fondant of suikerwerk smelten. Dat kun je dus enkel doen als je die op het allerlaatste moment erop legt. Je kunt ook een cake in lekkere smaak bakken, botercreme maken en de taart daarmee 'glazuren' (besmeren dus ), en dan op de zijkant geschaafde amandelen of hagelslag of vlokken, (net een beetje wat qua smaak bij je cake past ook). En ook dan op het laatste moment versieren, omdat het anders smelt door het vocht in de botercreme.
Mmmmm.. Dat ziet er ook goed en lekker uit! En relatief simpel denk ik zo, wat toch wel indruk moet maken. Dit is een goede! Ga even recepten googlen, of heb jij een goed recept?
Daar was ik inderdaad al bang voor? Geldt dat ook voor chocolade? Of niet, omdat dat hard kan worden? Die cake klinkt ook goed, met een laag vulling ertussen. Kan ik eigenlijk ongeveer hetzelfde doen als die red velvet cake.