We hebben besloten, we houden op kerstavond een winterbarbeque, er komen nog 2 volwassenen op visite. We hebben een overkapping aan het huis waar we gaan zitten. We zorgen uiteraard voor warmte, ik heb al wat ideeën over eten/hapjes, maar ben benieuwd wat voor jullie onmisbaar zou zijn op zo'n winterbbq. Mag op alle gebieden zijn: sfeer, aankleding, eten etc.
Wij gaan het dit jaar ook doen. Ik dacht sowieso aan Marshmallows voor de kinderen als toetje Apple crumble vd bbq als toetje Gluhwein erbij Allemaal lekkere dikke trui aan. fleecekleden overal neerleggen. veel lichtjes / kaarsjes in glazen potjes Uiteraard kerstboom buiten
Beenham zijn heerlijke winterse recepten voor. Daarnaast dingetjes die sneller klaar zijn. En zorg voor genoeg kooltjes! Het kost in de winter meer moeite je barbecue op temperatuur te houden. voor de kinderen lekker chocolademelk met slagroom erbij. Dekentjes voor de kou. Als je de mogelijkheid hebt is het ook fijn de bbq dicht bij de overkapping te plaatsen. Er komt namelijk heerlijk warmte vanaf. Zorg dat je uit de wind zit want je kan nog zoveel terrasverwarmers aanzetten. Als er wind langs je benen waait heb je het altijd koud.
Stoofperen Gluhwein Dekentjes Marshmellows en chocolademelk Pepersaus Kastanjechampignons Biefstuk of ander goed vlees (iig niet de standaard drumsticks, hamburgers, enz) Kerstlichtjes
Ik weet niet of je ruimte hebt voor een partytent zodat mensen ook echt afgeschermd van de wind kunnen zitten. Als er een straffe wind staat kan het onder een overkapping, ondanks verwarming, vreselijk koud zijn.
Vuurkorven of Zweedse fakkels, staat gezellig en geeft een hoop warmte af. Daarnaast zou ik wat winterse dingen zoals hertenbiefstuk en wild zwijn qua vlees doen. Een hele kalkoen lijkt mij namelijk wat lang duren. Eventueel snert als voorgerecht? Pompoen in een bakje op de bbq, geroosterd kastanjes etc.
Gluhwein en/of warme choco (evt. met een scheutje rum, om op te warmen) mag wat mij betreft niet ontbreken. Qua gerechten voor op de BBQ hoeft dat in de winter wat mij betreft niet anders te zijn in de zomer, maar waar ik aan denk is: -gepofte aardappel met een zelgemaakt sausje - gamba's - zalm - saucijzen - burgers - evt. sate (vind ik zelf niet lekker) Verder vind ik paprika's, champignons en tomaat heel erg lekker als dat geroosterd is. Dat zou je vooraf in kleine blokjes kunnen snijden en dan net als met de aardappel in een stuk zilverfolie kunnen laten poffen/roosteren. Als toetje misschien warme ananas van de BBQ met wat verse munt en zelfgemaakte hangop erover. Of vooraf wat suiker erop doen, dan karameliseert dat. Edit: de marshmellows, stoofperen en pompoen die door anderen zijn geopperd vind ik goede, winterse aanvullingen
Waar ik aan denk. Glühwein. Chocomelk met slagroom Popcorn pan Marshmallow Erwtensoep Appelstrudel Worstjes grillen Jenever Vuurkorf. Dekentjes Veel lampjes. Fakkels en kaarsen.
Oeee en apfelstrudel teken ik ook voor! Wat me verder nog te binnen schoot: gepofte kastanjes! Maar moet je wel een tamme kastanjeboom weten te vinden Geen idee eigenlijk of die nu nog van de bomen vallen. Paar weken terug hadden wij ze nog in ieder geval (en op kerstmarkten in Duitsland kan je ze ieder jaar kopen, dus gok dat die ook nog redelijk vlak voor kerst gehaald worden).
Wij doen regelmatig een winterse bbq, maar we eten het dan gewoon binnen op hoor! Hier op het menu; Kastanjes Spareribs (marinade; droge witte wijn, heel veel knoflook, grof zeezout, peper, laurierbladeren. Paar uur in laten trekken) Zure kipfilet (marinade; citroensap, knoflook, zout, peper, paprikapoeder) En ik wil voor het eerst Smores gaan maken, ga nog even op zoek naar een lekkere versie
Wij hebben vorig jaar Kerstavond een winter BBQ gedaan, maar wel binnen gegegen. We hadden een prachtig stuk Bavette erop gelegd en dat was heel lekker. Verder de tuin aangekleed met een nep kerstboom met lichtjes, nepsneeuw op de kerstboom/eronder, tuinfakkels (van die aardewerken “schalen” met kaars erin) en een sneeuwvlok projector (heel fout maar zooooo leuk, geeft dus echt sfeer). Denk aan een Kerst fair en dan kom je een heel eind. Veel plezier alvast!
Wij bbq-en altijd het jaar rond. In de winter gaan we vaker voor grotere stukken. Liggen er langer op maar een goede bbq is daarbij wel een must. In de winter maakt het namelijk echt uit om je temperatuur constant te houden. En verder altijd populair bij ons. De stoofpotten uit de dutchoven die hangen we met een driepoot gewoon boven direct vuur. Zalmzijdes die we naast het vuur laten roken/garen. Rond een kampvuur is het prima vertoefen in de winter. Als we alleen de bbq gebruiken eten we het binnen op.