Voor de middelste heb ik van de week een kauw ketting besteld, zijn juf stuurde een berichtje dat hij in de klas van alles in zijn mond stopt en ook thuis viel het me op dat hij steeds vaker op plasticjes en papiertjes zit te sabbelen... Daarvoor was het ook al vaak vingers of kleding stukken wat in z'n mond verdween. Maar goed kauwsieraad dus, geef je die gewoon de hele dag door? Of bepaalde momenten? Want vandaag heeft hij m van mij gehad en vraag me af of het de bedoeling is dat hij het net als een speen eigenlijk de hele dag in z'n mond heeft :-/
Is dat niet de nieuwigheid? Oudste heeft er ook een, en gebruikt hem vooral met lezen en tv kijken. Als dr handen bezig zijn valt het mee hoe hard ze hem nodig heeft (nagels bijten, kleding bijten)
Ik kwam een paar dagen geleden deze post tegen op facebook en toen ik net jouw bericht las moest ik hier even aan denken. Misschien interessant om te lezen! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02ZLxvuzsFSCUvDhcQdWVK47cuRAJHZ56jwi2VFJy3TXrFVhPEotstiMV5rNR3ug7nl&id=100057544655626
Zie wel wat herkenning in de andere symptomen die omschreven worden...ga het even onthouden om in de toekomst iets mee te kunnen, tnx!
Interessant stuk op fb. Daar ga ik meer over opzoeken. Mijn middelste heeft meerdere kauw kettingen gehad. Hij at er letterlijk stukken van (de stevigste exemplaren), dus koop ik ze niet meer. Ik zou de ketting iig elke dag even nalopen of er geen scheuren in zitten. Bij ons werkt afleiding denk ik juist het beste. Verveling is hier een factor wat leidt tot orale fixatie. Ik zou dus naast de uitlaatklep ook kijken naar de oorzaak. Is er behoefte aan geborgenheid of is het bijv. frustratie.
Jongste mocht hem de hele dag om hebben. Hij gebruikte hem veel in tijden van spanning. En minder als hij ontspannen was.
Kan inderdaad om een niet goed geïntegreerd reflex gaan. Aantal jaar geleden hebben mijn beide kinderen reflexintegratietherapie gehad. Om een andere reden, maar toevallig beten ze ook nagels en kwamen we er na een tijdje achter dat ze dat ineens ook niet meer deden . Ik heb destijds wat meer info gelezen en gekregen over reflexen omdat ze daar dus mee bezig waren met die therapie. Een aantal dingen zie ik nu terug bij anderen, ook gewoon volwassenen, zoals met je mond bewegen als je geconcentreerd bezig bent, nagelbijten, op mouwen/pennen e.d. kauwen bij kinderen, enz. Als baby wordt je met vrij veel reflexen geboren, dat is de natuur, maar die horen dus ook weer weg te gaan. Reflexen horen door bepaalde bewegingen die we gaan maken bij t groter groeien te integreren en over genomen te worden door ons bewuste bewegen. . Bijvoorbeeld door te kruipen, die specifieke om en om met je handen en je knieën beweging, integreert een bepaald reflex. Als je dan een kind hebt die billenschuift ipv kruipt of te snel gaat staan/lopen en daardoor te weinig kruipt krijg je dus een niet goed geïntegreerde reflex. Daar zijn heel veel voorbeelden van. Dat kunnen van allerlei dingen zijn door van allerlei redenen. Bij de therapie helpen ze je lichaam die bepaalde bewegingspatronen alsnog te maken en zwakken de reflexen af. Best interessant.