hai hai heeft iemand een idee voor een leuk makkelijk en groot dessert. met groot bedoel ik dus de hoeveelheid personen hihi het liefste een dag van tevoren klaar te maken en geen ijs oid. want dit is lastig het komt in buffetvorm op tafel te staan zaterdag en het zou hier dan lekker warm zijn. er komen in totaal zn 45 personen. de kids krijgen wel een ijsje maar dan zijn het nog 40 dacht ik. ds 2 soorten is ook gen punt..... alle ideeen zijn welkom.
Apple crumble!! Heerlijk en makkelijk te maken.. Custard vla met fruit in een glaasje.. Appelflappen of ananas flappen ofzo?
Zoete zaligheid! super simpel maar valt bij iedereen in de smaak. Ik heb het een keer voor een benefiet avond gemaakt voor zo'n 40 personen. Recept 2/3 pers: 1 deel (beker) kwark 1 deel (beker) slagroom 1 deel (blikje) manderijnen Slagroom opkloppen met veeeeeeel suiker/zoetstof!! het moet ook de kwark goed zoet maken. dat vervolgens door de kwark scheppen, manderijntjes erbij en klaar! echt waar, succes verzekerd! Beter niet al door elkaar scheppen de dag ervoor want dan komt er vocht op te staan.
Pavlova, verschillende soorten met bijv. fruit, hazelnoot/chocolade.. De pavlova zelf kan een dag van tevoren, fruit op het laatste moment erop.
Ik vind het zelf altijd wel meevallen, maar maak voor zulke dingen ook grotere dan de meeste recepten aangeven. Meestal de dubbele grootte/hoeveelheid..
Glaasjes met aardbeien (kun je eventueel marineren in een beetje balsamicoazijn) met daarop een mengsel van mascarpone, kwark, suiker, citroenrasp en verse vanille. Makkelijk te maken en succes verzekerd! Wel pas op het laatst het mascarponemengsel op de aardbeien doen.
Chocoladefonteintje of chocoladefondue, met vers fruit en zoete dippings. Heb je nauwelijks werk aan, en ziet er mooi uit.
Wat hier echt een grote hit is in de familie, en heel makkelijk weinig werk/kosten en een dag van te voren is geen probleem! Lange vingers Perzikken uit blik Slagroom Een schaal in jouw geval dan meerdere bedekken met lange vingers, die weer bedekken met halve perzikken en daar de slagroom overheen. Mocht je een diepe schaal hebben doe je meerdere lagen!
Bokkenpootjes ijstaart, jummie. PB me maar voor het recept. Die kun je zelfs een paar dagen van te voren klaarmaken en is niet zomaar gesmolten.
Ik zou een grand dessert maken, met bavarois, spekkoek, soesjes,( daar spuit je chocolade saus overheen) wat vers fruit in een schaal, petit fors, alles op één grote schaal, ala minute spuit je nog een bus slagroom leeg en klaar ben je, naar jaren horeca kan ik vertellen dat dit het makkelijkst is. Spekkoek uiteraard in stukjes en je kunt eventueel kant en klaar een grote ijstaart neerzetten. Dit kan je kopen voor relatief weinig bij de groothandel en ook de Aldi is een ster in dessertjes. Kleine tompouce's etc, je kan er van alles op gooien en ziet er schattig uit, het lijkt of je enorm veel werk hebt gehad en in praktijk is het inkoop en klaar zetten.
gewoon een paar pakken vla Nee, zonder gekheid, ik zou een toetjesbuffet maken met allerlei verschillende dingen: mousse, pudding, ijs etc. Zo kan iedereen pakken wat hij wil.
glaasjes met eigen gemaakte hangop , aardbeien en beetje honing soesjes mini tompouse kaasplankje met dadels en vijgen
lekkere vruchten yoghurt een pak yoghurt ( is maar voor 4 personen ) een pakje slagroom ( niet kloppen gewoon erbij doen ) veel suiker en dan banaan of aardbeien, het is echt goddelijk in de koelkast laten staan en klaar,
Wat je ook kan doen is die pakjes saroma kopen in veel verschillende smaken, deze maken dag van te voren. (Opkloppen en stijf laten worden) en net voor gebruik opleuken met vers fruit en slagroom. Dus op aardbei verse aardbeien, banaan verse banaan etc etc.