Hoi, Mijn baby ligt nu in een stuitligging ik heb er een paar vragen over en hoop dat er iemand is die er meer van weet of die dit ook heeft gehad of nu heeft.. hoor graag de ervaringen van andere.. Heb je gekozen voor een keizersnede of wel gewoon een vaginale bevalling? Met hoeveel weken moet je dan gemiddel bevallen? En was alles goed met het kindje? En hebben ze geprobeerd het kindje te draaien?
Hoi! Mijn kleine heeft de hele zwangerschap in stuit gelegen. Heb een draaipoging gehad met 36 weken. Deze is mislukt, ze la al te ver met haar billen gezakt. Dus ze hebben de poging gestaakt en heeft me ook geen zeer gedaan. Ze lag in onvolkomen stuit, dus met beide beentjes recht omhoog langs de oren. Ik heb gekozen voor een normale stuitbevalling. Ze was niet te groot en ik had groen licht voor wem gewone bevalling. Je moet wel in het ziekenhuis bevallen. De regels zijn heel scherp, is er ook maar iets niet in orde dan wordt het een keizersnede. De ontsluiting moet dus voldoende vorderen, de hartslag moet in orde zijn en je moet echt persweeen krijgen. Ik werd met 41 weken ingeleid omdat het nog niet helemaal vanzelf op gang kwam. Middels een gel zijn de weeën opgewekt. De ontsluiting ging goed en de hartslag was krachtig. Maar helaas, na 10 uur nog geen krachtige persweeen en dus ging ik alsnog voor een keizersnede. Ikzelf ben heel blij met hoe het gelopen is. Ik wilde het zelf proberen en kreeg hiervoor de kans maar het mocht niet zo zijn. ik had dan ook vrede met de keizersnede die alsnog gedaan werd. Had wel het voltallige team (middag, avond, nacht ploeg) op m'n kamer omdat ze allemaal de stuitbevalling wilden meemaken .
Mijn zoontje lag in stuit, al vanaf de 20 weken. Heb al die tijd gezegd dat hij niet zou draaien en dat klopte ook. Ik wilde absoluut niet dat hij gedraaid zou worden. Ik had zoiets van het zal niet zonder reden zijn dat hij zo ligt, dus laat maar lekker liggen! Kreeg idd de keuze tussen een stuitbevalling of geplande keizersnede. Mij werd verteld dat bij het eerste er iets meer risico was voor de baby en bij het tweede meer voor mij. De keuze was toen direct gemaakt. De keizersnede stond gepland met 39+2 en heb verder totaal geen voorweeën of andere tekenen gehad dat hij uit zichzelf ging komen. Was het toch eerder begonnen, werd het een spoedkeizersnede. Ik zou nu in principe wel gewoon vaginaal mogen bevallen als alles meezit, alleen wel in het ziekenhuis. Ik loop nu gewoon bij de verloskundige en word aan het eind van de zwangerschap overgedragen aan de gynaecoloog.
Mijn dochter lag in stuit. Ze hebben haar geprobeerd te draaien maar behalve ontzettend veel pijn heeft het geen enkele zin gehad. Ik heb destijds gekozen voor een keizersnede. Mijn vliezen braken alsnog eerder dan de geplande dag en ben uiteindelijk bevallen met 37 weken. Omdat het zo snel ging wilde het ziekenhuis me vaginaal laten bevallen aangezien er geen gynaecoloog aanwezig was die nacht. Het voelde alleen niet goed dus ik, normaal gesproken heel beleefd, heb harstikke boos geëist dat ze dan maar een gynaecoloog uit bed moesten bellen. Achteraf gezien ben ik daar blij om want ze had haar navelstreng 3 keer om haar nekje waardoor een vaginale bevalling haar fataal had kunnen worden. Mocht deze baby in stuit liggen dan zal ik ook geen draaipoging meer laten uitvoeren. Ben er inmiddels van overtuigd dat ze met een reden liggen zoals ze liggen.
Onze dochter lag de hele zw in stuit. Met 36 wk zijn 2 draai pogingen gedaan die niet gelukt zijn. Toen was er geen andere keus dan een keizersnede. Stuitbevalling vind ik zelf een te groot risico en mijn Gyn vond dat gelukkig ook. Draaipoging zou ik nu niet meer hebben laten doen denk ik... Was goed te doen maar vond het doodeng. Idd, ze liggen niet voor niks zo. Het is overigens helaas een spoed keizersnede geworden ipv gentle sectio, mevrouw vond het handig om precies een week voor de geplande keizersnede zelf te komen
Hier lag mijn eerste kindje ook in stuit tot 35 weken. Draaipoging gehad en gelukt! Ondanks het een vervelende en pijnlijke ervaring was, blij dat het gelukt was en een 'normale' bevalling mocht hebben. Kindje was 100% gezond, met 38+2 weken. Ook hoor ik verhalen van kindjes die tussen 38-40 weken nog spontaan zelf draaien, zelfs tijdens bevalling kunnen ze nog draaien.
Hier lag mijn oudste in stuit, bij elke echo en controle. Daarom besloten om geen draaipoging te toen. (Als hij nou de hele zwangerschap aan het koppeltje duiken was geweest en verkeerd om eindigde, had ik het misschien wel gedaan). Omdat hij alleen maar in stuit had geleden, had hij een heel mooi rond hoofdje (en geen "punt" van het indalen. Tel daarbij op dat hij rond de 8 pond werd geschat, dat waren de redenen voor de gyn om mij een stuitbevalling af te raden. keizersnede was gepland, maar mijn vliezen braken voor de datum, dus is de keizersnede vervroegd (Geen spoed dus, zoals velen denken, maar hier in het ziekenhuis noemen ze het dan vervroegen..bij spoed is er sprake van een levensbedreigende situatie voor moeder en/of kind) Mijn tweede heeft tot 34 weken continue in stuit gelegen, maar is uiteindelijk toch zelf gedraaid.
Toch vind ik 'vervroegen' ook niet het juiste woord. Bij een geplande keizersnede krijg je hier een gentle sectio. Dient de baby zich onverwachts eerder aan, wordt het hier dus wel spoed genoemd en is er geen tijd en ruimte voor zo'n gentle sectio. Je krijgt dan een ouderwetse keizersnede waarbij je kindje bij je wordt weggehaald etc.
hier lag onze dochter ook de hele zwangerschap in stuitligging. draaipoging mocht niet ivm een baarmoederafwijking. gekozen voor een keizersnede omdat ik toch steeds las dat er dan minder risico was voor mn dochter. vliezen braken bij 36+4. ziekenhuis wou nog geen stappen ondernemen en ze wouden wachten tot ik zelf weeën zal krijgen en dan wouden ze alsog dat ik een stuitbevalling zal doen. pas bij precies 37 weken wouden ze een keizersnede doen. uiteindelijk 83 uur met gebroken vliezen gelopen zonder weeën dus met 37 weken een keizersnede. wel een gentle sectio trouwens. Onze dochter heeft wel wat opstart problemen gehad omdat ze last had van vocht in haar longen en een infectie door langdurig gebroken vliezen. 10 dagen heeft ze op neonatologie gelegen voordat ze met ons naar huis mocht.
nee maar bij spoed bestaat er een (grote) kans dat je onder volledige narcose moet..... en hier kon ik zelfs bij een vervroegde keizersnede een gentle krijgen, mits er voldoende personeel/materiaal voor handen zou zijn op dat moment.... (en ze waren net begonnen met het aanbieden van een gentle, dus er bestond ook een kans dat de geplande geen gentle zou zijn. Achteraf heb ik een "halve" gentle gehad: wel baby direct bij mij, maar het transparante laken om mee te kunnen kijken was niet op voorraad....) ik noemde het namelijk ook een spoedkeizersnede tijdens mijn gesprekken vooraf (keizersnede was door drukte gepland met 40 weken, dus er was een kans dat het eerder zou beginnen. toen ik aangaf "dan wordt het zeker een spoed keizersnede als het eerder begint, kreeg ik dus het antwoord van "vervroegd" omdat er van spoed geen sprake is...ik heb het dus niet zelfverzonnen..het zijn de woorden van mijn gyn.) maar goed, elk ziekenhuis hanteert zijn eigen regels, protocollen en bewoordingen
Zeg ook niet dat jij het verzonnen hebt, vind het alleen niet het juiste woord. Hier dus echt geen gentle sectio in dat geval. Maar goed, het beleid zal idd overal anders zijn!
Mijn zoontje lag in een stuit. Maar daar kwamen wer pas achter na 2 uur persen. Toen heb ik een spoedkeizersnee gehad. Gelukkig voor ons lag ik al in ziekenhuis. Volgens mij wordt een keizersnee tot 1 week van te vorenemen ingepland. Had me hier namelijk in verdiept omdat ik bij de tweede eigenlijk geen normale bevalling aandurfde. Maar ik had zo'n goede en fijne gynaecoloog dat ik toch natuurlijk ben bevallen. Ik vond het toch nog mooie om het zelf te kunnen doen
Woordkeus.. Spoed wordt gekenmerkt door het niet kunnen wachten met het uitvoeren van een procedure. Gezien het feit dat ze in ( mijn) veel gevallen niet kunnen wachten met de keizersnede omdat de bevalling zichzelf in gang zet, wordt dit wel degelijk spoed genoemd.
Misschien een rare vraag dames, maar wat is precies het verschil tussen een spoed keizersnede en een gentle sectio?
ruim vier jaar geleden heb ik een stuitbevalling gedaan. Mijn dochtertje is in week 35 gedraaid naar stuitligging. Toen nog een draaipoging gehad. Deed heel veel zeer en is ook niet gelukt. Ik mocht kiezen uit keizersnede of vaginaal bevallen omdat het klein meisje was. Een stuitbevalling heeft wel wat meer risico's maar ik wilde haar heel graag zelf op de wereld zetten. Met 38 weken waren mijn vliezen gebroken. En 5 uur en 20 min. later had ik mijn dochtertje in mijn armen. Als het bij mij niet zo snel had gegaan of er ging wat mis had ik spoedkeizersnede gehad. Maar gelukkig niet nodig geweest. Ik zag echt tegen een keizersnede op.
hier ook een kindje wat al de hele zwangerschap in stuit ligt en het heerlijk lijkt te vinden zo. Het wordt nu ook tijd dat ik me er ga verdiepen als hij dus niet uit zichzelf alsnog goed gaat draaien (en ik heb zo'n vermoeden dat dat ook niet gebeurt) ga ik een draaipoging doen, zou ik evt. een stuitbevalling willen doen. Ik vind het nog lastig zoeken allemaal. Ik wilde een zelfde soort topic openen maar nu kan ik dus gewoon met jou meelezen ts