Welke wolk/olijfolie spettert niet. Ik wok graag groente en kip. Maar degene die ik nu gebruik, spettert zo erg. Dit is niet te doen… Dus welke gebruik jij?
Olijfolie van Bertolli. Het ligt er ook echt aan wat je erin bakt of het spettert… Iets met veel vocht erin spettert meer bv kipfilet..
Gewoon zonnebloem olie. Voor Aziatische recepten heb ik hem oosters gekruid gemaakt: - Zonnebloemolie (flinke hoeveelheid) in wok - 2 rode ui en heel veel knoflook (heel bolletje Ofzo) in ringetjes gesneden toevoegen. - net zo lang dat frituren dat je denkt: “gatver, die ui en die knoflook hoef ik niet meer.” - dan schep je dat spul eruit (en gooi je weg) en dan heb je een heerlijke basis voor Aziatische gerechten. Ik maak altijd een 300 ml zodat ik daarna weer een beetje op kant en klaar op voorraad heb. Bij mij spettert het eten niet zo. Misschien je groente beter uit laten druppen na het wassen en of vega koken of beter vlees kopen waar minder vocht aan toe gevoegd is?