Ik tilde gisteren mijn hond van 16 kg op. Zaten mijn moeder en schoonmoeder er meteen bovenop dat ik dit niet mocht doen. Klopt dit en waarom niet?
hoeveel kilo je mag tillen verschilt per mens en wat je tilt. je mag gerust zwaar tillen (16kilo is niet echt veel) maar HOE je tilt. ik werk elke dag met honden, til ze elke dag, 2 week terug samen met een satgiare een hond van ruim 100 kilo getild, zolang je maar goed tilt is er niks aan de hand. ik til nog geregeld mijn eigen hond op tafel en die weegt nu 25 kilo, gewoon aan je houding denken (boodschappen tassen zijn vaak zwaarder dan je denkt)
Mijn zoontje weegt 14 kilo en die zal ik toch ook af en toe moeten optillen... Maar ja dat tilt anders als bv boodschappentassen
Til vanuit je benen als je iets van de grond moet tillen, en hou het zo dicht mogelijk bij je lichaam. Probeer idd niet te zwaar te tillen en niet te lang maar die 25 kilo mag heus wel even. @denemarkw, Wat was dat voor een hond? Wij hebben altijd rotti's gehad en die zijn al niet zo klein (de 2e woog zo'n 55 kilo) maar 100! Wauw, wat een bulldozer! Ik heb nu trouwens een kruizing hollandse herder/labrador van 8 maanden en weegt al bijna 30.
Dat mag wel hoor. Mijn zoontje weegt ook 14 kilo en die loopt nog niet, dus die moet ik ook echt nog optillen.
Woow, wat een gewichten! Meestal wordt het toch afgeraden het tillen, tijdens het werk, gelden namelijk ook al de volgende regels: Tijdens de zwangerschap en tot drie maanden na de bevalling: handmatig tillen van gewichten zoveel mogelijk beperken. Is tillen toch nodig, dan moet het in één handeling te tillen gewicht minder zijn dan tien kilo. Vanaf de twintigste week van de zwangerschap mag u niet vaker dan tien keer per dag maximaal vijf kilo tillen. Vanaf de dertigste zwangerschapsweek mag u niet vaker dan vijf keer per dag maximaal vijf kilo tillen. Andere zaken waar u op moet letten als u zwanger bent En het heeft vooral te maken met overbelasting. En ik kan me voorstellen dat je zegt; ach een keertje.. maar je spieren en banden zijn allemaal een stuk weker en voor je het weet verrek je iets of beschadig je iets en kun je weken geen kant op. Normaal vind ik ook van: Luister naar je lichaam, maar in dit geval kan het ineens gebeurd zijn en ben je dus al te laat als je gaat luisteren naar je lichaam en dan zit je er mee en dat maakt je zwangerschap niet echt leuker.
een kruizing new foundlander, met overgewicht hahah, kon zijn ribben niet voelen, moest heel hard duwen wilde ik ribben voelen. nu zijn new foundlanders vaker wel groot en zwaar, maar deze heeft teveel over gewicht (heel goed voor zijn gewrichten ) de new foundlander van mijn vriend weegt maar 44 kilo, hij vind het te licht, de da en ik vinden het prima aangezien ik dagelijks honden til(nu met verlof werk afentoe nog maar dan klein hondje) is het voor mij normaal, kwa houding gaat alles automatisch ook kwa gewicht, mijn lichaam weet niet beter. en vaak zijn het de kleine hondjes die het zwaarst zijn, heb een maltezerachtig iets wat 15 kilo weegt, oftewel 4 kant is. kwa tillen moet je gewoon naar je lichaam luisteren en kijken wat ben je gewend, en hoe til je. ik ben zware tillen gewend, heb er handigheidjes in en houding gaat automatisch. je kan wel alles volgens het boekje gaan doen, maar dat zou betekenen dat ik ook geen boodschappen tassen mag tillen (nu laat ik de zwaarste toch door mijn vriend tillen hahaha) stofzuigen zou dan ook niet mgen dat is lich zwaar werk(klinkt raar maar is zo net als dweilen en vegen) ik til mijn eigen grote poedel (wintergewicht is 25 kilo, dan heeft hij iets vet ) soms nog dagelijks, (wil graag op schoot zitten hahahaha)