Iemand een idee hoe ik een lekkere quiche maak?

Discussie in 'De lounge' gestart door chantal26, 21 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Broccoli-courgettetaart met pijnboompitten
    Ovengerecht 4 personen, vegetarisch
    Ingrediënten
    150 gram broccoli
    1 courgette
    50 gram pijnboompitten
    6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
    100 gram geraspte oude kaas
    4 eieren
    2 dl slankroom
    3 eetlepels pesto
    Zout, (versgemalen)peper
    Bereiding
    Verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes, verwijder de schil van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Snijd de courgette in plakjes. Kook de groenten, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken in een vergiet.
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een taartvorm of springvorm (ca. 24 cm) in.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin; laat ze op een bord afkoelen.
    Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm.
    Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem.
    Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg. Strooi hier weer 1/3 van de kaas en de helft van de pijnboompitten over.
    Klop de eieren los met de room en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe.
    Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel. Strooi de rest van de kaas en de pijnboompitten over de vulling.
    Afwerking
    Bak de taart, op een rooster in het midden van de oven, in ca. 45 minuten bruin en gaar. Snijd de taart in punten.
    TIP
    Lekker met een salade.
     
  2. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Preitaart met gedroogde tomaat en kaas
    Ovengerecht 4 personen, vegetarisch
    Ingrediënten
    750 gram gesneden prei
    8 gedroogde tomaten op olie
    6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
    150 gram geraspte 30+ kaas
    4 eieren
    ¼ liter slagroom
    Zout, (versgemalen)peper
    Bereiding
    Kook de prei 3 minuten in ruim kokend water; laat de prei goed uitlekken in een vergiet.
    Snipper de uitgelekte tomaten.
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een taartvorm (ca. 24 cm) in.
    Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm.
    Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem.
    Klop de eieren los met de room en voeg naar smaak zout en peper toe.
    Verdeel de prei en de stukjes tomaat over het deeg. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk de deegrand met het eimengsel. Bestrooi met de rest van de kaas.
    Afwerking
    Bak de taart, op een rooster in het midden van de oven, in ca. 45 minuten bruin en gaar. Snijd de taart in punten.
    TIP
    Lekker met een tomatensalade.
     
  3. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
  4. koekie monster

    koekie monster Niet meer actief

    met hartige taart deeg is heerlijk. ik doe er ook wel eens spekjes, prei en ui in. je kan varieren met bijv. kaas, bacon enz
     
  5. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Weet niet meer wie m gepost had maar heb zelf een heerlijke genaakt net recept van hier en nog wat restjes groente die ik had liggen:

    4 preien
    Lente uitje
    Courgette
    Spekjes
    Hamblokjes

    Dit alles ff bakken. Ovenschaal bekleden met bladerdeeg. Groente erin leggen. Tomaten blokjes erop.

    4 eieren klutsen en geraspte kaas erdoor. Dot mengsel erover gieten en 40 min op 200 graden.

    Mmmm drie dagen van gegeten :)
     

Deel Deze Pagina