Broccoli-courgettetaart met pijnboompitten Ovengerecht 4 personen, vegetarisch Ingrediënten 150 gram broccoli 1 courgette 50 gram pijnboompitten 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid 100 gram geraspte oude kaas 4 eieren 2 dl slankroom 3 eetlepels pesto Zout, (versgemalen)peper Bereiding Verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes, verwijder de schil van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Snijd de courgette in plakjes. Kook de groenten, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een taartvorm of springvorm (ca. 24 cm) in. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin; laat ze op een bord afkoelen. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem. Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg. Strooi hier weer 1/3 van de kaas en de helft van de pijnboompitten over. Klop de eieren los met de room en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel. Strooi de rest van de kaas en de pijnboompitten over de vulling. Afwerking Bak de taart, op een rooster in het midden van de oven, in ca. 45 minuten bruin en gaar. Snijd de taart in punten. TIP Lekker met een salade.
Preitaart met gedroogde tomaat en kaas Ovengerecht 4 personen, vegetarisch Ingrediënten 750 gram gesneden prei 8 gedroogde tomaten op olie 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid 150 gram geraspte 30+ kaas 4 eieren ¼ liter slagroom Zout, (versgemalen)peper Bereiding Kook de prei 3 minuten in ruim kokend water; laat de prei goed uitlekken in een vergiet. Snipper de uitgelekte tomaten. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een taartvorm (ca. 24 cm) in. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem. Klop de eieren los met de room en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de prei en de stukjes tomaat over het deeg. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk de deegrand met het eimengsel. Bestrooi met de rest van de kaas. Afwerking Bak de taart, op een rooster in het midden van de oven, in ca. 45 minuten bruin en gaar. Snijd de taart in punten. TIP Lekker met een tomatensalade.
Wil deze nu gaan maken, heeft iemand van jullie deze ooit gemaakt? Recept voor Koopmans Keukengeheim mijn hartige taart/quiche in bakboek - Koopmans.com
met hartige taart deeg is heerlijk. ik doe er ook wel eens spekjes, prei en ui in. je kan varieren met bijv. kaas, bacon enz
Weet niet meer wie m gepost had maar heb zelf een heerlijke genaakt net recept van hier en nog wat restjes groente die ik had liggen: 4 preien Lente uitje Courgette Spekjes Hamblokjes Dit alles ff bakken. Ovenschaal bekleden met bladerdeeg. Groente erin leggen. Tomaten blokjes erop. 4 eieren klutsen en geraspte kaas erdoor. Dot mengsel erover gieten en 40 min op 200 graden. Mmmm drie dagen van gegeten