Hier een kip-fan! Alleen het zelf klaar maken lukt niet altijd. De ene zegt braden in de pan 30min. Of gewoon in de oven. Of eerst in de pan en dan in de oven. Maar bij geen van de manieren wordt t lekker knapperig en goed gaar. Hoe krijg ik de kip stukken het beste en lekkerste goed? tips tips tips
ik doe alle soorten eigenlijk in de oven, alleen kipfilet die bak ik zachtjes in de pan. Drumsticks, vleugeltjes e.d. gaan een uurtje in een braadzak of ovenschaal met kruiden erop.
Bak de kip altijd in een grote braadpan! Maar let op, nooit kruiden voordat hij in de pan gaat. In de kruiden zitten zout, en die trekken het vocht uit de kip. Eerst rondom zorgen dat hij dicht is geschroeid, en dan pas een beetje kruiden erop doen. Gewoon laten sudderen, even draaien af en toe, en zelf goed de tijd bijhouden. Meestal 40 minuten bij mij. Lekker wat bieslook en dille in het botervocht doen, deksel op de pan en laat maar garen Eet ze!
Ik maak altijd kippenbouten uit de oven. Eerst lekker kruiden, schaal invetten, bouten erin met beetje olie er overheen, 45 minuten in een hetelucht oven van 180 graden en hij is om op te smikkelen en smullen! altijd een lekker knapperig huidje mjam mjam *kwijl loopt alweer in mn mond*
Kippenbouten doe ik er 45 minuten in. Dus voor drumsticks 25/30 minuten, denk ik? Ik heb een grill die kan ook rond draaien, dat is ideaal!
Ik weet niet of je een spit in je oven hebt? Ik haal altijd een hele kip en die kruid ik met simpele kipkruiden en laat ik een paar uur aan het spit hangen. Heeeeerlijk!
helaas geen spit in de oven. dat vond ik wel een ideaal idee maar mn man eet geen vlees aan bot dus die vond het weggegooid geld ookal ben ik er redelijk verslaafd aan Ik ga van de week maar eens wat kip stukkies maken. ben heel benieuwd! iemand zei iets over niet kruiden voordat je het maakt ofzo? vanwege vocht. wist ik niet. weer wat geleerd.