Kip braden

Discussie in 'De lounge' gestart door Roozjuh, 16 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    Hier een kip-fan! Alleen het zelf klaar maken lukt niet altijd.
    De ene zegt braden in de pan 30min. Of gewoon in de oven. Of eerst in de pan en dan in de oven. Maar bij geen van de manieren wordt t lekker knapperig en goed gaar. Hoe krijg ik de kip stukken het beste en lekkerste goed? :D tips tips tips
     
  2. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
    In de grill.... Een klein beetje water onderin, zodat de kip niet te droog word.... Heerlijk!!
     
  3. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    alleen grill? en hoe lang? Heb nu van die borststukken. Normaal drumsticks
     
  4. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik doe alle soorten eigenlijk in de oven, alleen kipfilet die bak ik zachtjes in de pan. Drumsticks, vleugeltjes e.d. gaan een uurtje in een braadzak of ovenschaal met kruiden erop.
     
  5. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    braadzak heb ik ook geprobeerd(dat braden en stomen zakje) maar dan worden ze zo slappig.
     
  6. Only me

    Only me Niet meer actief

    Bak de kip altijd in een grote braadpan!

    Maar let op, nooit kruiden voordat hij in de pan gaat. In de kruiden zitten zout, en die trekken het vocht uit de kip.
    Eerst rondom zorgen dat hij dicht is geschroeid, en dan pas een beetje kruiden erop doen.
    Gewoon laten sudderen, even draaien af en toe, en zelf goed de tijd bijhouden. Meestal 40 minuten bij mij.

    Lekker wat bieslook en dille in het botervocht doen, deksel op de pan en laat maar garen :D

    Eet ze!
     
  7. stef25

    stef25 Bekend lid

    9 mrt 2010
    500
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier altijd in de oven met zout, knoflook en olie erop.
     
  8. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    Ik maak altijd kippenbouten uit de oven.
    Eerst lekker kruiden, schaal invetten, bouten erin met beetje olie er overheen, 45 minuten in een hetelucht oven van 180 graden en hij is om op te smikkelen en smullen! altijd een lekker knapperig huidje mjam mjam *kwijl loopt alweer in mn mond*
     
  9. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
    Kippenbouten doe ik er 45 minuten in.
    Dus voor drumsticks 25/30 minuten, denk ik?

    Ik heb een grill die kan ook rond draaien, dat is ideaal!
     
  10. Only me

    Only me Niet meer actief

    Klinkt lekker, ik schuif bij je aan :D
     
  11. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Ik weet niet of je een spit in je oven hebt?

    Ik haal altijd een hele kip en die kruid ik met simpele kipkruiden en laat ik een paar uur aan het spit hangen. Heeeeerlijk! :)
     
  12. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    helaas geen spit in de oven. dat vond ik wel een ideaal idee maar mn man eet geen vlees aan bot dus die vond het weggegooid geld ookal ben ik er redelijk verslaafd aan :p

    Ik ga van de week maar eens wat kip stukkies maken. ben heel benieuwd! iemand zei iets over niet kruiden voordat je het maakt ofzo? vanwege vocht. wist ik niet. weer wat geleerd.
     

Deel Deze Pagina