Wat kan ik doen met 150-200 gram overgebleven mascarpone?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 24 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Wat doen jullie met overgebleven mascarpone? Ik heb nog zo'n 150-200 gram mascarpone over.
    Ik heb nu te vaak meegemaakt dat ik niet weet wat ik met zo'n restje moet doen en dat het vervolgens zo lang in de koelkast staat tot de schimmel er op komt.... :)

    Dus kom maar op met de lekkere tips! :)


    Groetjes,
    Hanna
     
  2. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Lange vingers cacao poeder en amaretto in huis? Dan kun je een klein beetje tiramisu maken :)
    Of met wat aardbeien door de staaf mixer en dan wat grote aarbeien uithollen en opvullen met het mengsel. je kan er dan wat gekruimelde koekjes overheen strooien heb je ook een lekker toetje :)
     
  3. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    geen aardbeien in huis, ook geen lange vingers.
    Wel cacao, vanille-essence, amaretto, koffiepoeder
     
  4. senta

    senta Niet meer actief

    Een vanille staafje erdoor doen lekker mixen en met vers fruit als toetje gebruiken, Hmmm heerlijk
     
  5. marb

    marb VIP lid

    21 okt 2007
    11.070
    4.729
    113
    Met je vinger er steeds een lik uit nemen, net zo lang tot het op is :D

    (dat zou ik waarschijnlijk doen :) :D)
     
  6. augustus

    augustus Niet meer actief

    Pastasaus van maken met padano, champignon, spekjes en spinazie . Hierbij Tagliatelle mmmm!
     
  7. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Toetje maken: (volkoren) koekjes verkruimelen en bodempje in een glas doen, mascarpone kloppen en mengen met wat yoghurt. Wat vers fruit bovenop, klaar. :)
     
  8. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Ja! Dit gaat het worden. Theebiscuitjes (pally's), mascarpone/yoghurt en bovenop bananenschijfjes (heb hier nog bananen liggen die ook op moeten). :)
    Hoeft er geen zoetigheid meer door de mascarpone, bijv. vanille-essence of een vanillestokje? Of wat suiker?
     

Deel Deze Pagina