Hoi allemaal, De titel zegt 't al.. hebben sinds gisteren een pup van 9 weken, witte middelslag keeshond, erg leuk allemaal, de nodige tips al opgezocht wat betreft zindelijk krijgen, maar wat werkte voor jullie echt? Ook tips met drinken en eten op vaste tijden zijn welkom! Ik beloon hem met zijn behoefte buiten, alleen toch de nodige plasjes en ontlasting binnen gedaan, waar ik hem niet voor straf natuurlijk maar fijn is anders natuurlijk... moet wel zeggen dat 't pittig is hoor, maar ik wil er een goed fatsoenlijk beestje van maken natuurlijk en denk met de juiste moeite en tips dat dit wel goed komt! Alvast bedankt!
Ik kan me nog herinneren toen wij een pup kregen thuis.. mn moeder had door het hele huis kranten gelegd, als hij daarop plaste/poepte was het goed.. in de loop van de dagen steeds meer kranten weggehaald tot er nog maar 1 krant bij de voordeur lag.. daarna die ook weggehaald, toen ging meneer bij de voordeur zitten als hij moest plassen/poepen
Als je heb betrapt op een plas binnen zeg dan gelijk ""Nee"" ...en neem hem mee naar buiten. Niet heel lief nee zeggen maar duidelijk. Je straft dan niet maar laat wel weten wat het betekent als je nee zegt. Ik kan nu onze hond zelfs sturen als hij buiten loopt. Als hij ergens wil gaan poepen en dat kan niet zeg ik Nee en dan zoekt hij een ander plekje op. Geef het ook de tijd...zindelijk worden heeft wel even nodig.
Hond goed in de gaten houden, dan herken je op een gegeven moment hoe hij/zij doet wanneer er gepoept/geplast gaat worden. Ook wanneer de pup wakker wordt, meteen op het grad zetten om zijn/haar behoefte te laten doen. En als pup toch in huis plast, niet straffen, maar meteen oppakken en op het gras neerzetten. Als je een pup tijdens het plassen optilt, stopt het met plassen... En als pup buiten z'n behoefte doet, belonen,belonen, belonen! Met een hoge stem, heel enthousiast gaan doen en wat lekkers geven. Wij hebben hier geen kranten of plasmatjes gebruikt, maar op bovenstaande manier gedaan. Onze hond was vrij snel zindelijk! Succes!
Onze Rottweilerpup was binnen 2 weken dag en nacht zindelijk. Wij hebben hem veel in de bench gelaten. Die bevuilde hij niet. Uit de bench, dan gelijk naar buiten om te plassen/ poepen. Daarna eten en spelen. Dan weer naar buiten en dan de bench weer in. Dit herhaalde zich natuurlijk heel vaak per dag, maar t ging prima! s Nachts sliep hij na 1 dag al door en hoefden we er niet uit.
Dankjewel! Hij ligt nu lekker te slapen zodra hij wakker is ben ik buiten met hem, daarna krijgt hij eten en drinken en ga daarna weer na buiten. Ben ook schema's aant opzoeken over hoe ik dit 't beste kan aanpakken... meerdere tips zijn uiteraard welkom!
Hoi! Hoe liet je je hond wennen aan de bench? Heb er ook een gehaald en lijkt me idd erg handig voor zo'n situaties
Wennen aan de bench: beginnen met korte tijd in de bench, heel in het begin echt maar n paar minuten. Goed op de signalen van je hondje letten, begint het te piepen dan moet je wachten met er uit laten... de pup moet ook leren stil te zijn in de bench. Neem een oud shirt of hemd, draag dat de hele dag en leg het vervolgens bij de pup in de bench. Het beestje heeft dan een vertrouwde geur bij zich en zal sowieso rustiger zijn.
Gelijk met benchtraining begonnen (google maar eens voor tips) Hier zag hij het gelijk als zijn plekje en kan nu, na 1 jaar, niet eens meer zonder. Als hij het te druk vindt rent hij er zelf naar toe. Is ook de enige plek waar hij rustig slaapt.
Wij hebben nu ook weer een pup. Als hij in huis plast en ik zie het, zeg ik nee en neem hem mee naar buiten . Als ik het niet zie zeg ik niks. Als hij buiten plast of poept is hij mega fantastisch en krijgt hij een koekje. Hij eet 4 keer per dag, smorgens als ik wakker wordt, rond 1 uur, rond 6 uur en als we naar bed gaan krijgt hij een bakje brokjes mee. Ik voer zelf op het oog en niet op wat de zak zegt. Bench training is makkelijk, zorg dat het leuk is. Dus geef eten en koekjes in de bench. En begin met eventjes dichtdoen en maak dit steeds langer. Vooral het wachten met eruit halen ia belangrijk. Maar dat is het altijd. Ook bijv buiten of als jij even wegloopt. Wachten tot hij stopt met piepen en dan pas weer terug of de deur open doen. Succes
Dankjewel voor de tips heb een bakje eten staan maar hij eet er bijna niet van? Gewoon laten staan? Ik weet 't niet haha komt veel bij kijken toch wel
wij hadden een pup die bang was voor de bench, dus geen bench gebruikt, kan ook maar het is wel handig ; ) let op signalen die hij afgeeft als hij moet poepen of plassen, soms is het een blaf,soms voor de deur staan, of op een bepaald plekje. herken je het nog niet of vooral in het begin: na het eten, na het drinken, na het wakker worden gewoon meteen naar buiten. of om het uur. goed schoonmaken als het binnen gebeurd en buiten enorm prijzen als het plasje gedaan wordt. liefst met snoepje. als het fout gaat negeren. Volgens mij was het schoonmaken het beste met biotex? dat haalde echt de geur weg zonder dat ze er weer overheen willen plassen : ) succes! ik vond het heel pittig want die van ons snapte er niet veel van in het begin maar het komt allemaal goed!
Ik hen de eerste weken elk uur een kort blokje omgedaan. Ff gras veldje en weer terug. Poepje of plasje dan kreeg ze een klein snoepje of overdreven knuffel . Op den duur was het 1x per 2 uur, 1x per 3 uur tot uiteindelijk 3x per dag lange wandeling van 30 min tot 1 uur . Plasje of poepje binnen was gewoon opruimen. Geen punt van maken en buiten plasje of poepje gewoon overdreven blij reageren en eventueel wat lekkers. Op den duur merken ze dat buiten poepen en plassen zorgt voor veel positieve aandacht en in huis plassen levert niks op. Onze Luna was zo droog. Vergt dus veel tijd in het begin maar het loont wel
Het gevaar aan 'nee' zeggen als ie binnen plast is wel dat ie het kán gaan doen om aandacht uiteindelijk. Hoeft niet maar kan wel. Negeren is beter. En oppakken en gelijk naar buiten. Pups hebben een 'plas rem'. Als hij aan het plassen is en je pakt hem op, stopt ie. Dus zonder wat te zeggen oppakken en pas neerzetten waar die wel mag plassen bv op een krant of buiten op het gras. Beter is ook plasjes binnen op te ruimen als hij het niet ziet, zet hem bv even in een andere ruimte. Ook dit ivm de link naar aandacht. Ook negatieve aandacht is aandacht en bepaald gedrag kunnen ze gaan gebruiken om aandacht te krijgen. Wat betreft het voeren, geef je dezelfde brokken als de fokker deed? Ik raad aan de brokken niet te laten staan. Bied het op een vast tijdstip aan. Als ie niet eet laat je het ff staan, minuut of 10/15. Toont ie er geen interesse in en eet niet, haal je het weg. Kans verspeeld. Bied het vervolgens op een later tijdstip nog een keer aan, op dezelfde manier. Zo leer je hem dat hij van jou afhankelijk is voor eten, en zal hij meer bereid zijn voor je te werken als je hem gaat trainen. Ook is het handig dat je precies weet wanneer hij eet, als je bv naar een hondenschool gaat met hem (is wel een aanrader) dan zorg je dat ie voor die tijd geen eten krijgt. Bij thuiskomst kun je het hem dan geven, maar een hond met honger is bereid harder te werken voor een beloning dan een hond met een volle maag Succes! Als je het goed aanpakt heb je een vriend voor het leven. Een hond maakt het leven nog zoveel mooier en gezelliger! Het is alleen even investeren als ze pup zijn..
Ik geef de zelfde brokken als wat ik heb meegekregen, en heb 't eten idd nu even weggezet, meneertje ligt lekker te slapen nu, straks meteen na buiten en daarna maar weer aanbieden
Voor de liefhebbers misschien, heb een instagram account aangemaakt daar post ik alle foto's op met mijn keesje (vind dat leuk om bij te houden haha) je kunt 't vinden op Snowithedog ik mag dit toch wel posten neem ik aan? Anders excuses! Meerdere tips zijn uiteraard welkom!
Wij hadden de honden tijdens het zindelijk maken een belletje omgedaan. Zodra ze wakker werden, hoorden we het belletje. Snel er naartoe, oppakken en buiten zetten. Buiten de hemel in prijzen als ze plasten of poepten. Verder na spelen ook altijd buiten gezet en de bench was zodanig verkleind dat ze er net in om konden draaien. Hier waren ze beide erg snel zindelijk.