Heerlijke niet Nederlandse recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Cathelijne1986, 22 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Ik zit Masterchef te kijken en er kwamen net heerlijke curry's voorbij en een Arabisch ontbijt, mezze noemden ze het geloof ik? Dat ziet er allemaal zo heerlijk uit, krijg er honger van!

    Wie heeft heerlijke, Aziatische, Arabische, iig niet Nederlandse recepten om thuis te maken (en zonder een vermogen kwijt te zijn) of wie weet een goed kookboek?

    Zou zo graag zelf zo koken, maar heb geen idee waar ik moet beginnen.
     
  2. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Ik haal alles van Pinterest, ook recepten.
    Pinterest
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    ik lees mee......

    :)
     
  4. Merel260

    Merel260 Actief lid

    15 okt 2011
    195
    2
    18
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Tajine kip:


    Hele kip in stukken snijden (of kipkarbonades/kippendijen etc)
    Ui + knoflook fruiten
    Kurkuma
    Ras el hanout (Marokkaanse kruiden)
    Peterselie
    Komijn
    Gember
    Koriander
    Saffraan
    Kruiden erbij
    Stukken kip erbij
    Om en om aanbakken
    Aardappel in vieren snijden en erbij doen
    Peen in de lengte snijden (niet te dik) erbij doen
    Paprika in de lengte erbij
    De groenten leg je mooi in de tajine, je gaat dus stapelen
    Als dat erin zit, doe ik meestal nog een keer al die kruiden er over heen op gevoel.
    Water erbij
    Deksel op de tajine
    Lekker lang laten pruttelen
    Half uur voor opdienen
    Diepvries doperwten erbij
    Olijven erbij
    Weer even verder pruttelen

    Lekker met Turks brood!

    Je kan echt eindeloos combineren. Groenten erbij doen wat je lekker vindt. Kruiden, vis, lams etc
     
  5. Merel260

    Merel260 Actief lid

    15 okt 2011
    195
    2
    18
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Kruiden erbij doe ik op gevoel :)
     
  6. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Ik maak vaak tajine, hoef je niet perse in een tajine te maken als je een stoofpan hebt kan het daar ook bereid in worden.

    Favoriet is hier;
    - zoete aardappelen
    - peen
    -courgette
    -punt paprika
    -pruimen
    -vlees van kippendijen ( is veel malser dan kipfilet)
    -ras el hanout
    -rode ui
    -bouillonblokje (kip)

    Ik bak eerst de rode ui met vlees met ras el hanout, daarna doe ik de courgette, peen en puntpaprika bij. Dit bak ik een tijdje mee, daarna doe ik er wat gekookt water over en voeg het bouillonblokje toe en laat dit een tijdje sudderen. Na een half uur doe ik de zoete aardappelen en pruimen bij en laat dit nog een kwartier op staan.

    Wij eten het altijd met couscous :)
     
  7. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Maken jullie de ras el hanout zelf? Vind die uit zakjes bij de Turkse winkel zo vies
     
  8. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
  9. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Mijn schoonmoeder maakt het altijd voor ons ( meeste kruidenmixen).
     
  10. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
  11. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Op mijn weblog staan veel Turkse recepten ;) als het goed is duidelijk uitgelegd, in ieder geval met stap-voor-stap foto's

    Mijn mixed kitchen
     
  12. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
  13. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Kan je vragen welke kruiden ze mixt en hoeveelheden per kruid? Ben namelijk erg benieuwd ;)
     
  14. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Bedankt voor alle reacties!!! Kan ik morgen iig aan de slag :) ben benieuwd of het een beetje wil lukken!
     

Deel Deze Pagina