Rijst die wat steviger blijft

Discussie in 'De lounge' gestart door sillies, 18 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.182
    1.393
    113
    Ik gebruik altijd snelkookrijst, maar die wordt zo snel zacht. Voor een gerecht zoek ik rijst die na de kooktijd nog stevig is en het liefst grotere korrels dan snelkookrijst. Er zijn zoveel soorten rijst, maar welke kan ik nu het best kopen?
     
  2. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Zilvervliesrijst blijft altijd erg "stevig" vind ik, maar is ook vrij droog (moet je maar net van houden).
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    klopt is de redden dat wij snelkookrijst echt niet lekker vinden.
    Ik gebruik pandan rijst en in de nasi basmati.
     
  4. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Wij eten bijna altijd zilvervliesrijst. Lekker stevig.
    Alleen bij een curry gebruik ik pandan. Kleeft goed.
     
  5. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.182
    1.393
    113
    Het moet niet kleven, dus geen pandanrijst dan :).
    En Basmati rijst blijft goed stevig?
     
  6. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Ik zweer bij lassie rijst!
    Andere merken geprobeerd maar het wordt een natte / plak bende. Bah!
     
  7. tuc

    tuc Niet meer actief

    ik vind de pandan niet echt kleven hoor.
     
  8. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.182
    1.393
    113
    Maar lassie heeft toch veel verschillende soorten?
     
  9. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Hier ook zilvervlies. Gezond en stevig en geen plakboel.
     
  10. 2g4e

    2g4e Niet meer actief

    Ik ben geen fan van zilvervliesrijst. Mijn moeder kookt weleens voor ons en dan gebruikt ze zilvervliesrijst. Het lijkt soms net of het nog gekookt moet worden maar misschien is dit dan juist wat jij zoekt.
     
  11. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Basmatirijst

    Zilvervliesrijst is net of t niet gaar is.
     
  12. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Zilvervliesrijst
    Deze is echt super lekker; zilvervliespandanrijst. Totaal niet droog of ongaar qua smaak.
     
  13. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Lassie is een merk. Smaakt echt exact hetzelfde als andere merken, als je hetzelfde soort rijst pakt.
     
  14. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    28 jan 2016
    873
    0
    16
    Ik zou dan voor Basmati gaan
     
  15. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.168
    4.321
    113
    Absoluut basmati. Krijg je geen spijt van.
     
  16. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Inderdaad basmati rijst. Deze hebben wij altijd.
     
  17. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.182
    1.393
    113
    Ik heb basmati rijst gekocht, pandan was op. Maar het is niet precies wat ik zoek, en ik vind het vies ruiken tijdens het koken. Wel goed te eten trouwens.
     
  18. Selly

    Selly Actief lid

    22 feb 2010
    222
    0
    16
    NULL
    NULL
    Parboiled rijst blijft ook mooi stevig, die gebruik ik altijd als ik er naderhand nog een gerecht mee moet maken. Verder eten wij net zo lief basmati, pandan, zilvervlies, alleen snelkookrijst komt er hier niet in:p
     
  19. MoedervanSafia

    MoedervanSafia Fanatiek lid

    10 mrt 2013
    2.803
    4
    38
    Zilvervliesrijst is gezonde, heeft een langere kooktijd en blijft altijd stevig.

    Ik ben ook grote fan van basmati rijst. Luchtig en lekkere lange korrel.
     
  20. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    ik zweer bij Pandan Rijst
     

Deel Deze Pagina