gezonde bbq (bij)gerechten

Discussie in 'De lounge' gestart door YoungMama, 30 mrt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. YoungMama

    YoungMama Bekend lid

    20 jul 2012
    583
    0
    0
    Hoi dames,

    Nu het zonnetje schijnt gaat bij ons de barbeque toch wel wekelijks aan. Ik zou graag wat gezonde gerechten voor op de barbeque willen maken.
    Een salade is natuurlijk lekker en wat ik ook vaak maak zijn plakken courgette met olijfolie en kruiden en gevulde champignons maar veel verder kom ik eigenlijk niet.
    Wie heeft er een lekker idee?
    Ben benieuwd!
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Paprika, aubergine, ui, courgette grillen op de barbecue, snijden en daar een salade van maken. Echt ontzettend lekker.
     
  3. Blub69

    Blub69 Fanatiek lid

    1 mrt 2012
    2.177
    0
    0
    Gevulde champignons, steeltje eruit snijden en fijn hakken, uitje fijn snipperen, knoflook snipperen, wat balsamico azijn toevoegen evt nog tomatenpuree.
    Champigons vullen met mengsel, geraspte kaas erover en in zo'n aluminium bakje met kartonnen deksel op de bbq na 15 minuten smullen maar :D

    *sorry, lees nu pas dat je al gevulde champignons doet*:)
     
  4. Summer2012

    Summer2012 Bekend lid

    11 jul 2012
    652
    2
    18
    Maiskolf
     
  5. Steeciaantos

    Steeciaantos Fanatiek lid

    28 okt 2013
    1.554
    0
    0
    Limburg
    Gepofte aardappel is ook heerlijk!
     
  6. Chaii

    Chaii Niet meer actief

    Als ik iets lekker vind voor op de bbq dan is het wel ananas.:cool:
     
  7. cooksie

    cooksie Bekend lid

    24 aug 2012
    516
    0
    0
    midden van NL
    Vis a papillotte :
    Wit visje (kabeljauw ofzo) handje soepgroente wat sinaasappelsap of wittewijn, dan dicht vouwen en op de bbq!

    Verder couscous salade! Of gepofte aardappels met crème fraish en bieslook (die kook ik altijd wel eerst even en dan opwarmen op de bbq) anders duurt het heul! Lang 😃
     
  8. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.819
    2.678
    113
    Wij maken altijd een schaal met gegrilde groente. Champignon, paprika, ui en courgette grof snijden, in zo'n aluminium bbq schaal doen, olijfolie en italiaanse kruiden erover. Soms doen we dezelfde groenten aan een spies.

    We gaan straks bbqen bij de buren en ik heb een snelle salade gemaakt met farfalle pasta, rucola slamix, olijven, pijnboompitten, cherrytomaatjes, komkommer, blikje tonijn en olijfolie.
     
  9. Mauw

    Mauw Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.626
    0
    0
    Amsterdam
    Ben wel gek op BBQ-en maar niet zozeer op het vlees, dus maak ik altijd groentespiesjes.

    Een spies met champignons, ui, paprika, courgette, tomaat, mais (1 kolf snij ik een 'reepjes' en besmeren met bijvoorbeeld knoflookolie, truffelolie of kruidenboter. Ook lekker aan het spiesje zijn bijv krieltjes. (of welke groente dan ook natuurlijk)
     
  10. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Wij bbq altijd met heel veel vis.
    Verder inderdaad gepofte aardappelen met een beetje knoflook, maïskolf, klein gesneden appel met kaneel in aluminiumfolie doen en tussen de hete kolen leggen.
     
  11. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
  12. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Als toetje meloen met ham
     
  13. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Zalmforel of forel even schoonwassen. Plakjes tomaat in de buik, verse takjes tijm en rozemarijn erin, paar teentje gekneusde knoflook. Inwrijven met olie en een beetje knoflook, en dan in de visklem op de bbq. Heerlijk!
     
  14. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Oh, en als bijgecht maak ik vaa een lauwwarme tortilla. Kom i ook van mijn restjes aardappel af :D

    Tortilla - Recept - Allerhande - Albert Heijn

    Ik doe hier trouwens ook vaak een tmaatje,of een beetje paprika, of wat pittige worst bij in.
     
  15. raglottie

    raglottie Actief lid

    7 feb 2014
    323
    0
    16
    NULL
    NULL
  16. YoungMama

    YoungMama Bekend lid

    20 jul 2012
    583
    0
    0
    Hmm lekkere ideeen zitten ertussen! Gepofte aardappel eerst even koken is een goede tip anders duurt het zo lang. Mijn zoontje vond zijn eerste bbq maaltijd iig geslaagd:) gaan er hopelijk nog een hoop volgen.
     
  17. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Als voorgerecht leggen wij meestal een lading scampi op de barbecue.

    En die vispapilottes maken we hier met pangasiusfilet of koolvis en héél véél ui en kruiden (en een beetje olie).

    Groentensaté's met ui, paprika, champignons, courgette, eventueel zelfs aubergine en een teentje look.

    Als bijgerecht is tzatziki ook héél lekker en fris.
     

Deel Deze Pagina