Nou daar gaat-ie dan, mijn eerste eigen forum.. Dames, ik heb jullie hulp nodig! Dit jaar op 2e Kerstdag komen mijn ouders en mijn schoonouders bij ons eten. Na vele jaren die ik heb gewerkt met Kerst wil ik nu een memorabel etentje organiseren om deze Kerst een speciaal tintje te geven.. Nu ben ik met de Kerst 18 weken zwanger, en bij mijn "standaard"-Kerstmenu denk ik aan carpaccio, hertenbiefstuk en tiramisu... Vergezeld door lekkere wijntjes... Allemaal heel erg lekker, maar een echt no-go in de zwangerschap!:x Kortom, ik wil een lekker en indrukwekkend 3 of 4 gangen Kerstmenu maken, waarbij ik voor de (schoon)ouders natuurlijk lekkere wijn kan serveren, maar waar ook de gerechten erg lekker en een tikkie hoogstaand zullen zijn.. het mogen best wat ingewikkelde gerechten zijn, ik kan best een beetje koken Wie oh wie kan mij helpen aan inspiratie en goede ideeën? Alle ideeën en recepten zijn van harte welkom!!! Liefs Daan
Hey, Leuk he zo'n kerstmenu! Hou je van vis??? Anders kun je vooraf garnalen met mosselen doen. Hoofdgerecht zalm op verschillende manier klaar maken bijv. gerookt/in de oven/gebakken/etc. Na; uitgelekte yoghurt met banaan (mijn favo!) of een lekkere taart! Varkenshaas met brie uit de oven. Doorbakken en brie van de supermarkt. Kip in de hoed. Zoveel lekkere dingen! Kan alleen zelf niet zo goed koken haha. Groetjes
ik heb alleen een idee voor de wijn: bij de supercoop verkopen ze alcoholvrije wijn volgens mijn vriendin smaakt deze hetzelfde als gewone wijn!! (weet niet of deze ook in andere supermarkten word verkocht!)
Standaard kerstmenu bij mijn ouders: voorgerecht: slaatje van gestoomde zalm (afgkoeld) met pompelmoes en granaatappel en advocado puree. hoofdgerecht: hele gebraden kalkoen gevuld met gehakt en sinaasappelschil (spek om de poten en vleugels) met daarbij veenbessensaus, kastanje puree en kroketjes. Dessert: chocolade kerststronk of x-mass pudding (wordt geflambeerd) met ijs (X-mass pudding zou je wel nu al moeten beginnen maken zodat ze kan rijpen)
Bedankt voor de reacties!! Klinkt allemaal lekker: Dat wordt nog een moeilijke keuze!! Zelf een beetje ge-googled (schrijf je dat zo?) En het volgende gevonden: Wildbouillion met gerookte eendenborst Hertenrugfilet met cranberrysaus chocolade-sinaasappeltrifle Krijg er honger van!!!! Meer ideeën zijn welkom hoor!!
Eendenborst is wel altijd rood (of taai ) dus let daar wel even op. Ik vind dit inderdaad wel de gelegenheid om voor een klassiek kerstmenu te gaan met een giga kalkoen, lekker gevuld met paddenstoelen en gehakt, cranberrysaus erbij, pompoen-aardappelpuree enz enz. Of anders vis inderdaad, ik houd zelf niet van doorbakken vlees dus alles wat je normaal rosé zou braden kies ik niet voor. Vind ik toch een soort van verpesten Dan zou ik gaan voor een héle grote zalmfilet uit te oven (leuk, allemaal van hetzelfde stuk vis eten), of tong picasso (hier een favoriet). Als voorgerecht: frisse cocktailsalade, gevulde portabello's (yum), of allerlei tapa's (kun je ook dingen gebruiken die je niet mag). Wat ik ook altijd erg leuk vind: drie kleine soepjes (bijv. paprikasoepje, wildbouillon, vissoepje) per persoon, oogt zo feestelijk als ze naast elkaar staan. Als toetje: grand dessert Chocoladetaartje, chocolademousse (geen rauw ei), bolletje ijs, en een fruitig frisje erbij. Zo daar krijg ik trek van zeg
Als je vind dat carpaccio erbij hoort met kerst kun je dat natuurlijk ook maken van tomaat en mozzarella. Zelf kies ik voor lam of kalfsvlees voor het hoofdgerecht, vooral lamsrack vind ik super. Na alles met chocolade, vanille ijs en slagroom in welke combi dan ook
Zal je ook even van wat ideetjes voorzien: Zelfgerookt gevolgelte, zoals eend, fazant, parelhoen. Kun je een leuke trio van maken met sinaasappelsaus en rucolasalade. (viel hier goed in de smaak vorig jaar). Zelfgemaakte ragout onder een afdakje van bladerdeeg is ook lekker. Een soepje is altijd fijn! Een groot braadstuk dat je doorbakken serveert. Varkensvlees wordt vaak ondergewaardeerd, maar kan heerlijk zijn met gebakken appel. Een heerlijke pan met stoofvlees vind ik ook wel gezellig. Met een goddelijk romige aardappelpuree erbij en lekkere gegrilde hollandse groenten. Een gevulde kalkoen is ook een feestje! Wel op tijd bestellen bij de poelier Als dessert....hmmmmzzzz.... Chocoladesoufleetjes. Het ei wordt dan tenslotte gaar in de oven. Met sinaasappelsorbetijs en chocoladekrullen. Iemand schreef Christmas Pudding. Dat is wel heel lekker en feestelijk. Je kunt hem zelfs met whiskey in de hens steken, want de alcohol verdampt dan. Ik vond het heeeeeeel leuk vorig jaar Chocoladefondue is ook wel leuk, maar machtig. Weet niet of jullie grote eters zijn. Wij hebben het een keer gedaan met kerst, maar vonden het wat too much. Leuk om hier alvast over na te denken Krijg zelf ook al genoeg inspiratie. Maar nu moet ik weg! Succes ermee!
ik en mn vriend maken het hoofdgerecht. mn zusje het voorgerecht en mn broertje en vriendin het nagerecht. dus ik wil ook iets aparts maken wat niet super veel kost. nog ideetjes?
hey dani hier is het standaart paardenvlees dus hachee maar op de ouderwetse manier klaargemaakt met paprika champions uien zure uitjes ontbijtkoek laurier zwarte peper bolletjes enzo.. heerlijk met stokbrood en kruidenboter.. haha ben het nu ook aan het maken.. en oh ja paardenvees word zelfs aangeraden in frankrijk voor zwangere vrouwen het is dus een bron van ijzer.. succes meiss
Dat klinkt lekker babyhope! Heb geen goede tips voor ts, wij doen dit jaar lekker makkelijk met fondue, maar dan met apart vlees (kangoroe, ree dat soort dingen) En dan lekkere sausjes en bijgerechten er bij
Ik heb zo 1,2,3 geen suggestie voor gerechten maar wil wel even "waarschuwen" voor de "alcohol vrije" wijn... Die zijn namelijk nooit helemaal alcohol vrij. Alle dranken die alcohol vrij genoemd worden hebben altijd nog sporen van alcohol. Is dan misschien wel maar 1% maar toch. Zelfs een blaastest kan positief uitslaan na het drinken van alcoholvrij bier/ wijn. Qua eten zal ik ook nog even mee denken.....
Standaard ons kerst menu: Artesjokken bodems gevuld met gekruid gehakt en kaas erover, onder de grill. Rolade of kalkoen met cranberry saus, spruitjes met gepofte kastanje's, aardappel kroketjes Als desert een heerlijke baverois maar bij zwangerschap zijn er genoeg andere pudding, taart of ijs recepten te bedenken. Ik denk nu aan heerlijke meringue met slagroom en verse rode vruchten erover.
Hoi, Ik ben er pas net achter dat ik zwanger ben, dus de planning voor kerst moet even omgegooid worden! Het voorgerecht is nu dus nog even onduidelijk, maar het hoofdgerecht wordt konijn. Lekker in de braadslee met een heerlijke saus. En die bouten mogen gaar, dus heb je toch lekker vlees, maar geen zeemleren lap. Als nagerecht maak ik tarte-tatin (klassieke met appel). Heerlijk warm uit de oven, mmm. We hadden eerst een voorgerecht met gerookte zalm, daar moet ik voor mezelf dus iets op verzinnen Veel plezier met de voorbereiding!
ik krijg trek van jullie zeg hahahah ik wil voor de kerst ook een gevulde kalkoen maken als hoofdgerecht Voorgerecht word toch wel een soepje denk ik en na gerecht een 3 koningen frangipane taartje met kweeën en vanille room hopelijk gaat het ook allemaal lukken
Ik doe dit jaar makkelijk omdat ik tussen nu en 16 december zal bevallen. Twee jaar geleden was het Indisch voor 12 man, vorig jaar hadden we voor 10 personen zalm, biefstuk en verschillende soorten aardappelgerechten, groentengerechten en sauzen. Dit jaar is het weer voor 12 personen: Voorgerecht: Krab (surimi) salade. Hoofdgerecht: - Gevulde kipfilet (van te voren maken en een uur voor het hoofdgerecht in de oven zetten) - Halve krieltjes met kruiden (kant en klaar pakken voor in de magnetron) - Verse broccoli en sperzieboontjes uit pot. - Groentesaus en verschillende sauzen uit een fles welke we in een mooi bakje doen voor de show. Nagerecht: Vanilleijs met op tafel een schaal stoofpeertjes, een schaal warme kersenvlaaivulling en slagroom.