Vorig jaar hebben wij onze jaren 30 gekocht. Zover we weten geen problemen met de fundering . Maar ik zag dat er vanaf volgend jaar een verplicht label aangehangen wordt. Nu kun je via de website kijken welk label. Wij zitten op B, maar voor de grap heb ik dit ook gedaan bij een oude straat hier in ons dorp. Komt gewoon op een E uit, verwachte kosten 117000 ?? . Het zou je huis zijn, waar is dit in vrrdesnaam op gebaseerd ? Wat vinden jullie hier van? Xxx Tumtummetje
Ik had er nog nooit van gehoord dus ben het even op gaan zoeken. Ons huis scoort een A omdat we betonnen paalfundering hebben. Maar opzich snap ik dit label wel, hier verderop in het dorp staan oude huizen met houten palen. Heel veel mensen die die huizen kochten waren later ontzettend veel geld kwijt omdat de gehele fundering eruit moest. Anders hadden ze het risico op verzakkingen in huis. Sowieso moest je op die vloeren al niet gaan knikkeren, tenzij je van knikkeren met een hindernisbaan houdt.
Je hebt helemaal gelijk ook, mensen moeten bewuster zijn van de risico's Ik vraag mij alleen af waar het op gebaseerd is. En ik denk dat sommige huizen enorm in waarde gaan dalen. Hierbij nog even de link: https://funderingsrisico.fundermaps.com/
Ik heb even ons nieuwe huis opgezocht en ons huidige huis. Huidige huis heeft label A, hopelijk stijgt het nog in waarde voordat we het gaan verkopen Nieuw huis heeft label C, een licht verhoogd risico, verwachte kosten slechts 94.000 euro. Het staat er al bijna een eeuw, ik vermoed dat het voorlopig nog wel blijft staan hoor
Funderingsrisico EEN staat er. En daarna: er is geen verhoogd funderingsrisico. dus Verder denk ik wat Cin85 ook al zegt. Edit: ik heb het ook voor wat familieleden/vrienden opgezocht. Bij 2 van de adressen krijg ik label D. Bij de 1 worden de indicatieve funderingsherstelkosten geraamd op 53.300 euro (en staat de grondwaterstand 0.46 lager dan het hoogstgelegen funderingshout). Bij huisje nr. 2 krijg ik 45.900/0.07. Ik vind het wel apart want ik zou denken dat hoe lager/verderaf de grondwaterstand tov. het hoogstgelegen funderingshout, hoe beter. Maar de kosten worden juist hoger (huisje nr. 1 tegenover huisje nr. 2)
Ik heb ook ff gekeken, maar niets van bekend van mijn adres. Bij beide buren wordt de geschatte kosten op €190.000 geraamd. Ach, gelukkig huur ik dit huis.
Als hout continu nat blijft rot en schimmelt het minder snel dan wanneer het steeds van nat naar droog gaat. En misschien speelt ook de grootte van het huis wel mee
Ik denk dat dit alleen geldt voor houten funderingen. Stenen funderingen vinden een constant hoog water peil weer minder grappig heb ik begrepen.
Nou gelijk gekeken, want maakte me er al wel druk om. Met zo'n label daalt je huis straks ineens flink in waarde.. Maar hier label a. Wel vreemd middenin een aardbevingsgebied trouwens. Maar vind het wel vreemd dat ze dat zomaar kunnen invoeren.
Hier label b. Maar snap het wel in de stad giga probleem gehad met paalrot in alle oudere huizen . Zij waren minimaal een ton kwijt. Wij wilden eerst zo’n huis kopen maar dat was r reden om het niet te doen.
Vind het wel tricky. Wij willen tot het huis van mijn ouders overnemen. Staat hartstikke stevig volgens mij, maar nu ik zie label D en verwachte kosten 103000 euro, is dat zeker iets wat ik mee ga nemen in de overweging.
Wij hebben gelukkig label A. Maar net even gekeken maar de school waar ik werk... label D. Kost 'maar' een slordige 2 miljoen euro om dat aan te pakken. Dus nu maar even verder googlen... ben benieuwd wat een nieuwe school kost.