keukenkastje uitgemest....(kruiden)

Discussie in 'De lounge' gestart door NB1980, 22 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NB1980

    NB1980 Actief lid

    24 jun 2008
    247
    0
    0
    Zo, net mijn keukenkastje maar weer eens uitgemest. Natuurlijk weer van alles over de datum dat weg kon. Maar ook ontzettend veel potjes kruiden....die ik nauwelijks gebruik. Nu dus mijn vraag:

    Welke kruiden hebben jullie in je kastje staan die je veel gebruikt en waar gebruik je die kruiden dan voor?

    Ik zou best wat meer kruiden willen gebruiken bij het koken, maar ik weet eigenlijk niet hoe of wat..
     
  2. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    basilicum, peterselie, gehaktkruiden, nootmuskaat, peper, zout, kerrie, kaneel, rozemarijn
     
  3. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
    Oef dat is een hele berg. We marineren veel vlees en dan komt er altijd wel een potje of tig aan te pas. Hier eigenlijk weinig tot niets over de datum. Dit soort dingen koop ik nooit te groot in ik schat een beetje in hoe vaak ik het gebruik en hoe lang het houdbaar is. Ben daar steeds bewuster mee bezig.
     
  4. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.029
    1.852
    113
    Provincie Groningen
    Wat ik veel gebruik:
    - peper (gooi ik overal door)
    - basilicum (pasta)
    - italiaanse kruiden (pasta)
    - kip kruiden (kip/kipfilet)
    - gehakt kruiden (gehakt)
    - braad/bbq/grill kruiden (heerlijke kruiden voor verschillende soorten vlees, zoals runderlappen of hamlappen)
    - nootmuskaat (door gehakt, over groentes)
    - kerrie (over gebakken aardappeltjes, over de witte kool)
    - paprika poeder (gebakken aardappeltjes)
    - laurierblad (rundvlees of andere stoofgerechten)
    - kaneel (voor de appeltaart)
     
  5. Channes

    Channes Fanatiek lid

    24 jul 2008
    3.170
    0
    0
    Verkoopmedewerkster
    Groningen
    Basilicum italiaanse kruiden cajun kruiden knoflook knoflookpeper zout aromat nootmuskaat kaneel kerrie zout bieslook.

    Cajun kerrie aromat italiaanse kruiden gebruik ik voor vlees. Kaneel voor appel vla.

    Basilicum en bieslook gebruik ik om sausjes te maken zoals knoflook.
     
  6. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.065
    2.203
    113
    Brabant
    Ik gebruik mijn overdedatum kruiden gewoon nog hoor. :)
     
  7. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    nootmuskaat op groenten of sausjes
    kaneel op rijst, in appeltaart
    knoflookpoeder, basilicum, bieslook, peper, en meer van dat soort dingetjes voor macaroni, nasi soep enzo,
    kerrie voor vlees of een schotel bijv
    kruidnagel in rode kool en/of hachee
     
  8. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.041
    2.908
    113
    't Gezellige Brabant
    Lekker he om eens wat weg te gooien! Aan mij heb je niet veel, want ik gebruik heel weinig. Natuurlijk staan de standaard peper en zout in het kastje en verder groentesaus (aanmaak), kerrie, chili en kaneel.
     
  9. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    zout en peper natuurlijk
    pittige paprikapoeder en pul biber (pepervlokken) voor vanalles en nog wat, met name om vleesgerechten pit te geven
    dille
    munt
    kerrie
    gemberpoeder
    cajunkruiden voor kip
    kipkruiden en viskruiden

    kaneel en koekkruiden voor gebak

    Peterselie en knoflook heb ik altijd vers in huis.
     
  10. Kylie1986

    Kylie1986 Niet meer actief

    Wij gebruiken vrij weinig kruiden..
    Italiaanse kruidenmix, oregano, peper. En soms zout (geen kruid) maar meestal Aromat..
    Ik ga zo ook eens even lekker kastjes uitmesten, je brengt me op ideeen :)
     
  11. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ik heb:

    peper
    zout
    kerrie
    paprikapoeder
    algemene vleeskruiden
    gehaktkruiden
    kipkruiden
    karbonadekruiden
    italiaanse
    knoflook
    thijm
    laurier
    oregano
    peterselie
    basilicum
    .... (ben vast wat vergeten)

    Meestal gebruik ik het voor de dingen waarvan ze het op het potje zetten als suggestie :)
     
  12. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Poeh heb enorm veel kruiden die ik veel gebruik:
    Kerrie
    Paprika
    Oregano
    Italiaanse kruiden
    Dragon
    Laurier
    Thijm
    basilicum
    Gehaktkruiden
    Kipkruiden
    Viskruiden
    Ras el hanout
    Rozemarijn
    Dille
    Cajun
    Peper
     
  13. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Overdatum kruiden gebruik ik ook gewoon, gebeurd nix mee..
     
  14. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.211
    6.653
    113
    Omdat wij haast niet uit pakjes koken, hebben we erg veel kruiden. Sommigen gaan snel, anderen (zoals piment) gebruik ik nauwelijks. Als een potje over de datum is, dan kan de kleur of smaak achteruit gaan. Ik proef dan en voeg dan evt wat meer kruiden toe.
     
  15. Djonna

    Djonna Niet meer actief

    Euhm schaam me dood maar euhm mijn kerel heeft 4 kasten vol met kruiden en ja hij gebruikt ook echt alles!!!!!

    Wat ik van hem heb geleerd is flikker het er gewoon in en proef of het lekker smaakt ;)
     
  16. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    als ik kruiden niet vaak gebruik koop ik n zakje ervan hi hi
    maar gebruik bijna alle kruiden wel
    ik hou heel erg van koken en heel erg van lekkere kruiden hi hi:D
     

Deel Deze Pagina