Ik vind daar ook niks raars aan eigenlijk. Mijn kinderen hebben vriendjes en vriendinnen op boerderijen wonen. Vooral mijn jongens hadden er een handje van om op de mestbulten te rennen en spelen. Geloof mij maar dat je dat heeeeeeel erg blij bent als je kind dan daar onder de douche gaat en zelfs de kleding daar uitgewassen wordt en ze schoon goed van hun vriendje aan krijgen.
Wat een verdrietig advies! Mijn oudste heeft er ook lang over de gaan om zindelijk te worden, maar ik ben toch blij dat ik nooit naar zulke adviezen heb moeten luisteren.
Ik zou me daar dus niet druk over maken. Hier ook wel eens een gebadderd kind (en zak met vieze kleding) terug gehad omdat madam dacht dat je ook lekker kon "zwemmen" in een modderplas, of dat het slootje springen even mis ging. En ook hier wel eens een vriendinnetje bij onder de douche gezet omdat ze te vies waren om aan te pakken. En vaak kregen ze dan ook nog een waterijsje onder de douche, heel handig kunnen ze lekker "eten "en de plakzooi wordt meteen weggespoeld.
Er staat nergens een leeftijd bij?! Ik vind jouw redenatie wel ver gaan. We weten niks van het kind, en waarom als het een enkele keer gebeurt moet het als straf aanvoelen voor een kind. Als er hier wel is een ongelukje is douche ik ze ook eerst en als er nog tijd over is mogen ze heerlijk even in bad spelen. Ze zien dat echt niet als een beloning. @ts Ligt eraan wat de relatie is tot het kind. Speelt het kind er weinig, weet ik niet wat ik ervan zou vinden.Oudste dochter heeft 1 vriendinnetje waar ze veel mee om gaat. Af en toe blijven ze bij elkaar eten of slapen, dan spelen ze heerlijk samen in bad hoor. Geven we ze wel schone kleding mee enz.
Dit zou mijn middelste ook prima bij zijn beste vriend kunnen doen. Ze zouden vervolgens de tijd van hun leven hebben denk ik. En dan sterkte voor de moeder eventueel, als ze door alle gezelligheid de hele badkamer nat spatten. Maar voor mij wel handig, hoeft het kind thuis niet meer gewassen Ik zou het dus ook niet bizar vinden.
Hmm. Ja ik snap je wel. Als het bij een kindje is waar ze weining met elkaar spelen of ik de ouders niet supergoed ken zou ik ook even denken nou oke moest dat nou. Maar bij hele goede vrienden vind ik dat niet erg. Andersom ook niet. Vaak haal ik hem na het eten op en zit die al schoon klaar. Andersom net zo. Maar ik snap je punt wel
Geen probleem, helemaal gezellig. Bij de gym, op de sport etc douchen ze ook met elkaar dus ik zie niet in waarom thuis ineens gek zou zijn
Precies, voor hetzelfde geldt zat de hele vloer onder de poep en ging de hond dat gezellig opeten, weet jij veel.
Hier zou ik moeite mee hebben. Om twee redenen. 1) Ik zou het niet prettig vinden dat mijn kind van 6 verantwoordelijk is voor een ander kind. Zeker niet als het een jong kind in bad is. Stel er was wat gebeurt, was moeder dan boos geworden op jouw dochter? Had je dochter zich haar leven lang schuldig kunnen voelen. 2) Ik zou een kind van 6 (zeker als ze nog geen zwemdiploma heeft) nooit zonder toezicht in bad laten. Ongeacht dat die meiden er zelf in gesprongen zijn of niet, ik zou echt niet blij zijn met het gebrek aan toezicht. Ik zou zelf een kind niet zo snel in bad stoppen op een speel afspraakje. Als ze vies zijn, is het jammer. Krijgen ouders ze vies mee naar huis. Als de poep tot in hun nek zit, is het uiteraard een ander verhaal.
Ik zou het zeker raar vinden. Misschien komt het omdat mijn kinderen met geen enkel gezin een band hebben waarbij ik dat passend zou vinden. Badderen bij een kind waarbij ook wel eens geslapen wordt vind ik een ander verhaal. Het gebrek aan toezicht en de verantwoordelijkheid die gegeven wordt aan dit kleine kind zou ik reden vinden om daar niet meer af te spreken. Natuurlijk zijn dingen bespreekbaar. Maar mijn ervaring is dat als bepaalde zaken voor de ander niet logisch zijn, vergelijkbare dingen eerst besproken moeten worden omdat die dan vaak ook niet logisch zijn voor de ander. Het verkennen wat de ander dan verder wel een niet ok vindt is dan ook wel behoorlijk awkward. En je moet dan maar hopen dat je niet te horen krijgt wat de ander doorkrijgt dat je wilt horen.