ijs maken zonder machine (koemelkvrij)

Discussie in 'De lounge' gestart door Brigitte1985, 12 mei 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.018
    213
    63
    Hebben jullie weleens ijs gemaakt zonder ijs machine? Op waterbasis, fruit basis of met sojamelk?

    Ik hoop dat iemand een lekker recept heeft, misschien ook voor chocoladeijs (puur)
     
  2. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    heb het wel eens gemaakt met yoghurt en slagroom zonder ijsmachine..
    denk dat je dan gewoon de sojaproducten ook wel kan gebruiken..
    je kan er in principe alles in gooien wat je zelf lekker vind.
    ik heb toen stroopwafelijs gemaakt met stukjes stroopwafel erin en bebogeen er grof door geroerd
     
  3. Mamalon

    Mamalon Actief lid

    27 feb 2015
    217
    50
    28
    Ik maak wel eens met bevroren fruit ( kun je in pakjes kopen bij bv AH) en dan met yoghurt. Met Alpro yoghurt zal het ook gaan denk ik.
    Dan doe ik het iets zacht geworden fruit met de yoghurt in de bv de staafmixer en als het fruit gepureerd is heb je lekker en heel snel ijs.
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Nog niet geprobeerd, maar ik wil binnenkort chocoladeijs maken met kokosmelk, (dochters beide KMA). Gewoon de melk dan vervangen voor kokosmelk. Verwacht dat dat wel lekker gaat zijn, omdat kokos en chocola goed matchen :)

    Zit je op facebook? Dan kan ik je 'koemelkallergie' en koemelkvrije recepten aanraden: wordt veel uitgewisseld :)
     
  5. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Ik pureer gewoon fruit wat we lekker vinden, beetje water erbij en hoppa in de vriezer in ijsvormpjes!
     
  6. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Met machine is het iets makkelijker, maar zonder kan ook.

    Ik maak vaak vruchten sorbet. Van mango met wat honing of watermeloen of aardbeien.
    Zonder melk of melk vervangers zal je snel op sorbet uitkomen, maar dat hoeft echt niet minder lekker te zijn.

    Chocolade ijs maak ik meestal wel met room en melk, maar dit kan je natuurlijk gemakkelijk vervangen ;)

    Verse ingredienten maken het ijs echt veel lekkerder dan diepvries fruit.
    Ik pak ook liever een vanillestokje ipv aroma oid.


    Recepten nu niet bij de hand, mocht iemand wel interesse hebben hoor ik het graag ;)
     
  7. skiwi

    skiwi Fanatiek lid

    15 jun 2012
    4.270
    402
    83
    Vrouw
    Goede tip! Dankjewel, heb me gelijk aangemeld
     
  8. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.018
    213
    63
    Bedankt voor jullie reacties. Recepten zijn zeer welkom!
     
  9. annelie566

    annelie566 Niet meer actief

    Kan zeker. Je zult het (als je geen sorbet ijs maakt) wel vaker tussendoor moeten roeren anders krijg je ijskristallen.
     
  10. Twingia

    Twingia Fanatiek lid

    7 dec 2013
    1.151
    1
    38
    thuis dingen doen, met de kinderen knuffelen.
    Friesland
    Google eens op paleo ijs.
     
  11. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Als ik weer thuis ben zal ik recepten posten ;)
     
  12. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Suiker is iets heel persoonlijks. In 'mijn' recepten zit al minder suiker dan het standaard recept. Ik proef zelf tussendoor en kom meestal op minder suiker uit ;)


    Sorbet van watermeloen.
    750 gram vruchtvlees
    225/250 gram suiker
    Sap van een 1/2 citroen.

    Verwijder alle pitten. Pureren en rest toevoegen.

    Mango sorbet.
    2 rijpe mango's
    1 dl water
    1 a 2 eetlepels citroensap
    2 eetlepels honing
    75 gr suiker.
    schil en pureer de mango. Meng het met de overige ingredienten.

    De andere recepten zijn met melk of room. Die kan ik ook geven als er interesse is.
     
  13. CSI

    CSI Bekend lid

    7 jun 2014
    558
    0
    0
    NULL
    NULL
    En hoelang moet het dan in de vriezer?:p
     
  14. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Wat ik hier doe:

    Aantal bananen in schijfjes maken en op een bord leggen (wel uit elkaar) en dat 4 uur in de vriezer leggen. Daarna doe ik de bananenschijfjes samen met kokosmelk in de blender. Zo heb je de basis roomijs.
    Wil je er aardbeiijs van maken stukjes bevroren aardbeien erbij doen, voor vanille wat vanille, voor de chocolade wat rauwe cacao, kunt stracciatella maken door pure chocolade te raspen enz.... :)
     
  15. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ik heb een ijsmachine. Ik doe het eerst 30 tot 45 minuten in de ijsmachine en dan in de vriezer die op -18 staat.

    Hoelang het dus gewoon in de vriezer moet? Geen idee. Wat ik lees is dat je beter wel het regelmatig eruit kan halen om los te maken en te roeren met een vork om ijskristallen te voorkomen.
     

Deel Deze Pagina