Waarom is het steeds zo als ik cupcakes maak... het net lijkt of ik met mijn vinger in het midden heb zitten poeren? Snap er echt niets van, volg het hele recept op, doe precies wat er staat en dan nog! :x In het midden zit er dus een kuiltje, en nee niet bij ééntje, nee bij allemaal! Wat doe ik verkeerd?
Doe je misschien tussentijds de oven open om even te kijken? Dan stort namelijk je cake in. Tja en anders..... poeh, zet anders jouw recept hier even neer. Wie weet zit daar iets geks bij. Of bak je vanuit een pakje?
ja zet je recpet eens hier, kunnen we checken Natjes heb het niet nog nooit gehad... meer juist met grote bobbel in het midden, ha ha
Hihi, ja dat heb ik ook altijd. Dan stukjes van de bovenkant afhalen voor ik ze ga versieren/bekleden.
ik kijk niet in de oven tijdens bakken dus dat kan het niet zijn. Recept is 125g bloem, 125 g suiker, 2 eieren, zakje bakpoeder, 2 eetl melk en 125 g boter en halve theel vanille aroma. Dit is voor 12 stuks, 180 graden en 15 tot 25 minuten.
ik heb eigenlijk geen idee want ik pak gewoon zon pak van home made mix voor roomboter cake.. verdeel dat over ik geloof 12 cupcakes, ik heb de vormpjes van de hema (zit misschien wel wat verschil in qua grootte met andere vormpjes) en dan tot de helft ongeveer vullen ik dacht 15min bakken op het aantal graden dat op het pak staat en ze zijn steeds goed gelukt.. ook echt met zon top in het midden... en blijven lang lekker als je ze in een koekblik bewaard of een afsluitbare box... heb ze de vorige keer versierd met prinsessen glazuur en daarover van die discodip wat gooien.. heerlijk.. heb wel toen ik ze voor het eerst maakte 1 getest om te zien hoe groot hij werd misschien kun je het ook even proberne met 1 voor je er weer een lading van maakt die inzakken..
ik doe er meestal nog baking soda bij (ik gebruik geen echte eieren maar vervangers) maar raar dat ze in zakken zeg. Heb je ei en boter uit de koelkast of al eerst op kamertemperatuur laten komen?
De truc is om niet te lang alle ingrediënten te mixen (gezien bij nigella lawson) dan worden ze te compact. Dus even snel alles door elkaar en dan meteen in het vormpje.
Gewoon van een nood en deugd maken en bij het dipje het dipje iets verder uitdiepen door er een kegeltje in te snijden en die dan vullen met jam
ipv bloem gebruik ik zelfr. bakmeel en dus geen zakje bakpoeder. Ik mix eerst de op kamertemp roomboter 125 gr, vervolgens schep bij schep 125gr suiker, om en om 2 eieren.. dan schep bij schep zelfr. bakmeel en dan op het laatst vanille essence en 2 eetl op kamertemp melk. hieruit maak ik 24 kleine cupcakes of 12 muffins.. 170-180 graden, ongeveer 20 minuten..
Soms helpt het ook om de oven te laten beginnen op bijvoorbeeld 150 en dan steeds een beetje omhoog te zetten.
Hmm...ik ga binnenkort toch maar nieuwe pogingen wagen met andere recepten. Ik had het nu al geprobeerd op alle spullen op kamertemperatuur en gewoon zo uit de koelkast. Hebben mensen nog lekkere recepten voor cupcakes?
Zodra ik ze gebakken heb volgende week ergens laat ik je horen hoe ze waren! Ziet er ieder geval lekkerrrrrr uit!