ik ben bang, wat moet ik doen

Discussie in 'De lounge' gestart door tweety26, 27 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. tweety26

  tweety26 Niet meer actief

  Hallo allemaal,

  Mijn moeder zit sinds een mnd in de bewintvoering ivm vele schulden, nu is haar enige ontspanning haar spelletjes op internet, maar nu willen ze haar pakket bij upc niet meer betalen, en ook willen ze haar mobile telefoon af laten sluiten, dus uiteindelijk heeft ze dus geen enkele manier van comunicatie meer.
  Ze is kei depressief op het moment, en ze zegt ook dat als zij geen internet en tv meer heeft het voor haar niet meer hoeft, zij wil niet de hele dag alleen maar op de bank zitten met geen enkele manier voor haar ontspanning, dus dan zou ze er uiteindelijk met haar leven willen stoppen.

  en tuurlijk zullen een aantal van jullie denken dat ze niet moet zeuren omdat ze dan geen internet meer heeft en dat het maar een luxe is, maar dit is echt haar enige ontspanning, en nee ze kan ook niet heel makkelijk iets anders zoeken, ze is nu al depressief en ik zie het ook wel gebeuren dat ze zichzelf zeker iets aan zal gaan doen.

  er zullen ook een aantal van jullie zeggen, mensen die het roepen doen het niet, klopt voor een deel, maar somige zeggen het maar doen het ook. ik weet dit ook uit mijn eigen ervaring.
  Kijk als ze echt wil kan ik haar niet tegen houden, maar wat kan ik doen? moet ik dit ook bij de ha neerleggen of bij ggz die doen toch niets.(ook eigen ervaring).

  wat zouden jullie doen, als ik niets doe en de plannen van bewint worden doorgezet kan ik zeggen dat ik dit jaar mijn moeder ga verliezen.
   
 2. Devilschase

  Devilschase VIP lid

  1 dec 2007
  20.364
  6.756
  113
  Generaal zonder leger.
  Flevoland
  Ik zou dan mn moeder haar inet betalen en een prepaid kaart kopen voor haar tel.
   
 3. StarMoon

  StarMoon Bekend lid

  11 nov 2009
  894
  0
  0
  Ik weet niet of je als familie iets mag betekenen als iemand in de schuldhulp zit.
  Anders zou ik zeggen, een super basis pakket met vaste telefoon aansluiting en internet?
  Dat jullie als familie die kosten op je nemen.
  En dan de mobiel wel de deur uit?
   
 4. Momfulness

  Momfulness Niet meer actief

  Hoi meis, krijgt je moeder al hulp van een psycholoog of psychiater?

  de opmerking 'mensen die het roepen doen het niet' gaat in dit geval niet op vind ik. Als iemand dit tegen haar dochter zegt, vind ik het toch wel een signaal dat serieus genomen zou moeten worden.

  Ik zou je moeder voorstellen om samen naar de dokter te gaan.

  Veel sterkte.
   
 5. tweety26

  tweety26 Niet meer actief

  ik kan haar internet niet betalen ben zelf alleenstaand moeder van 2 en ik heb haar auto op mijn naam. ik heb wel al een pepaid gekocht voor haar.
   
 6. pnirmal

  pnirmal Niet meer actief


  Misschien een buur die heel lief zijn internet verbinding wilt delen?

  En dan draadloos of iets dan ze het singaal kan mee pakken zo iets?
   
 7. 078mama

  078mama Niet meer actief

  En wat voor werk doen jullie? Misschien is er een zakelijke aansluiting mogelijk?
   
 8. Rnate

  Rnate Fanatiek lid

  10 jan 2010
  1.985
  0
  0
  mogen ze niet doen behoort tot te vaste "levensbehoeften" zelfs internet tegenwoordig
   
 9. tweety26

  tweety26 Niet meer actief

  Ik ben fultime huis mama en heb een uitkering, en ik heb maar 1 broer di zit op school. verder heeft ze totaal geen sociale contacten waar ze op terug kan vallen.
   
 10. Nikki88

  Nikki88 VIP lid

  29 jul 2008
  11.656
  230
  63
  Da's een goeie idd, misschien via de werkgever van jou of je moeder?

  En anders gezamenlijk als familie/vrienden de aansluiting betalen. En sowieso erop staan dat je moeder psychologische hulp gaat zoeken. Jezelf van het leven willen beroven omdat je niet het internet op kan is natuurlijk behoorlijk ziek, erg triest.

  Sterkte meis.
   
 11. 078mama

  078mama Niet meer actief

  Je bent alleenstaand en een huismoeder... Dan moet je toch wel solliciteren ed? Dus misschien binnenkort heb je wel de mogelijkheid om het te regelen voor haar?

  Of via haar werk?
   
 12. tweety26

  tweety26 Niet meer actief

  nikki het is haar enige ontspanning die ze heeft, sinds ze in dat huis woont komt ze alleen buiten voor de boodschappen dus ze zondert zich al langer af, het is ook zo dat familie al zeker niets doet, wij hebben een familie die alleen maar aan zichzelf denken en zich niet om de andere bekommeren. zij heeft buiten mij en mijn broer geen contacten, en met internet heeft ze wel contact en doet ze een radio programma uitzenden.
  tja en het is mischien wel ziek dat ze daar dan zichzelf iets aan zou doen, maar als dat jou enige ontspaning is en dat je verder niets hebt en ook al depri en veel te vorduren hebt gehad het afgelopen half jaar. en ik ben ook van mening dat ze hulp moet krijgen, ik help haar al finacieel in waar ik kan, maar heb ook een eigen gezin die ik alleen moet onderhouden.
   
 13. tweety26

  tweety26 Niet meer actief

  078 ik heb een uitkering, ik ben voor 80/100% afgekeurt.
   
 14. Nikki88

  Nikki88 VIP lid

  29 jul 2008
  11.656
  230
  63
  Ik begrijp je hoor meis. Maar het klinkt mij in de horen alsof je moeder ernstig depressief is dus sowieso hoop ik dat ze bereid is psychologische hulp te aanvaarden. Ontzettend rot dat jullie verder ook geen lieve familie hebben als steun, dat maakt het extra zwaar natuurlijk. Misschien lieve vrienden die het voor haar willen betalen, maar dan met als "voorwaarde" dat ze hulp voor zichzelf gaat zoeken. Kan je moeder niet werken trouwens?
   
 15. Sarah84

  Sarah84 VIP lid

  21 jul 2008
  6.665
  1
  0
  Student en moeder
  Dordrecht
  Misschien kan ze spelletjes zoeken die je niet op internet moet doen. Of een andere hobby zoeken.

  Ik snap dat het haar vorm van ontspannen is, maar ik denk dat je pas echt ontspannen kan zijn als je geen schulden meer hebt!
   
 16. luckybird

  luckybird Fanatiek lid

  2 sep 2009
  1.274
  0
  0
  NULL
  NULL
  Kan ze niet bij jou komen wonen of jij bij haar, of vlak bij elkaar? Dan deel je de kosten kunnen jullie gezellig bij elkaar eten af en toe enzo voor contacten en oppassen op de kids. Weet nietwaarom je niet werkt, maar lijkt mij dat met 80-100 kids fulltime opvangenerg pittig is.
   
 17. horselover

  horselover Fanatiek lid

  24 aug 2008
  2.518
  0
  0
  Dit topic gaat toch niet over het feit of ze wel of niet werkt? Vind het een beetje raar om daar direct over te beginnen.

  Is het idd zoals hierboven genoemd geen idee dat ze bij jou komt wonen?Of mag dat niet? Dan kunnen jullie de kosten delen..
  Anders zou ik ook echt niet weten wat je moet doen, misschien een nintendo ofzo aanschaffen via marktplaats zodat ze spelletjes op de comp. kan spelen...

  Sterkte en ik hoop dat er een oplossing komt!
   
 18. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Mijn moeder mocht ook geen pakket hebben bij UPC tijdens de schuldsarnering. Maar wel gewoon standaard internet en tv. Alleen geen digitaal en andere extra's.

  Is dat bij jouw moeder ook niet gewoon zo?

  Mobiel abonnement is ook een luxe, dus idd prepaid is noodzakelijk wanneer je een schuldregeling in gaat.
  Ik zou eerst nogmaals goed informeren of de standaard tv en internet niet gewoon toegestaan zijn. Volgens mij mogen ze alleen de extra's (pakketten met oa digitale tv en snel internet enzo) verbieden.
   
 19. Female

  Female Niet meer actief

  Ik denk idd dat ze hulp nodig heeft.

  Enige ontspanning: mss kan ze idd (zoals al gezegd) een andere hobby zoeken. 'gewone ' spelletjes, dus niet via de pc, leren breien of haken oid.

  Bij TS in huis-tip: Volgens mij is dat niet iets wat je 123 moet doen. Een depressieve moeder 24 uur per dag in huis nemen is nog al wat, en vergeet niet wat voor invloed dat op TS én op haar kind(eren) zal hebben.
  Daarnaast is het allemaal heel moeilijk en wil je helpen waar je kunt, maar ze blijft haar dochter, en voor mijn gevoel is het dan de omgekeerde wereld. Scheve verhoudingen, de rollen zijn omgedraaid, wat volgens mij nooit goed is...
   
 20. stef

  stef Fanatiek lid

  19 apr 2006
  3.071
  26
  48
  Zo meid wat herken ik dit verhaal met me pa :(
  Gelukkig mocht die uiteindelijk zijn internet houden en zijn mobiel maar anders had het voor hem ook niet meer gehoeven aangezien 7 maanden geleden me moeder is overleden.


  Erg moeilijk!
   

Deel Deze Pagina