Zwangerschapsrecepten!

Discussie in 'De lounge' gestart door famke89, 16 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    Hey dames!

    Ik ben gek op koken en uitproberen van nieuwe dingen.. nu zit ik qua koken met 2 kleine probleempjes.. Eerste mijn bloeddruk en cholesterol.. hiervoor heb ik begeleiding van een diëtiste en eet ik vooral magere producten..maar op één of andere manier zijn magere producten het lekkerste als ze rauw zijn (vind ik!) Zoals ossenworst, filet american, rosbief en biefstuk.. Dan komen we al snel bij kookprobleem 2 uit.. mijn zwangerschap! Nu zegt mijn diëtiste doodleuk dat ik maar kip moet gaan eten.. nou dat heb je op gegeven moment ook wel bekeken ;)

    Dus daarom dit topic! Ik dacht er zijn vast meer dames die koken leuk vinden misschien kunnen we recepten uitwisselen?? Gezonde, low fat en met weinig zout..én goed voor mama en baby :D

    Dus kom maar op! :D
     
  2. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    Mijn eerste recept;

    Gewokte spruitjes
    Bereidingstijd: 25 minuten

    Benodigdheden voor dit gerecht:
    600 gram spruitjes
    150 gram spekreepjes
    2 uien
    150 gram champignons
    Peper en nootmuskaat
    Olie
    Bereidingswijze van dit recept:
    Snij de schoongemaakte spruitjes door midden
    Snij de champignons en de ui in reepjes
    Bak de magere spekreepjes in een beetje olie
    Voeg de ui, peper en de champignons toe, en laat dit even bakken
    Doe de spruitjes erbij, en laat dit 10 minuten onder voortdurend omscheppen wokken
    Om te voorkomen dat het droog bakt even een deksel op pan doen
    Als laatste de nootmuskaat erbij doen
    Serveertip:
    Serveer gewokte spruitjes met kipfilet of met een boomstammentje ( Ham en kaasrolletje)

    Ik maak het trouwens zonder spekjes! Omdat die te zout en te vet zijn! :)
     
  3. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Gewokte spitskool met ipv gehakt tartaar:

    Uitje sijden
    Tartaar kruiden met ketjap sambal en knoflook
    spitskool snijden.
    Rijst koken.

    Tartaar rullen uitje erbij en dan de spitskool erbij op smaak brengen meet kerrie poeder en klein scheutje ketjap.
    Eten met rijst!
     
  4. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    mm klinkt goed! :D
     

Deel Deze Pagina