Ik ben een beetje bezorgd...

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Kiki, 24 aug 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Hoi allemaal,

  ik ben nu net 6 weken zwanger nadat ik een miskraam heb gehad (na 5 wk) maar ik heb nu al 2 x gedroomd dat ik bloedverlies had, direct bij het wakkerworden naar de wc en gelukkig niets aan de hand. En toch maak ik me zorgen want het is nu al voor de 3e dag dat ik 's ochtends geel last van mijn borsten heb en dat het in de loop van de dag gaat steken(wat dan wel weer een teken is). Ik heb wel al vanaf dat de eerste test positief was een zeurderig drukkerig en opgeblazen gevoel in mijn onderbuik.
  Ik ben zo bang dat het stiekem toch niet helemaal goed is, maar ik kan pas 8 sept voor een echo terecht. Nou ja, wie weet ben ik gewoon onzeker door de hormonen enzo :(

  Nou ja, wat ik eigenlijk wilde vragen: wie herkent dit?

  Groetjes van Kiki
   
 2. Ooievaar

  Ooievaar VIP lid

  22 jun 2005
  5.245
  0
  0
  Amstelveen
  Hoi Kiki,

  Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Ik heb hetzelfde gehad. 1 keer een miskraam en bij de volgende zwangerschap dat ik heel nerveus was. Maar het klopt wel dat je een zeurderige gevoel hebt in je onderbuik. Je banden zijn aan het oprekken en dat gevoel kan het zelfde gevoel zijn als menstruatie.
  Maar als je het niet helemaal vertrouwd zou ik gewoon de verloskundige bellen en vragen of je misschien eerder kan komen. Leg je verhaal uit en ze begrijpen je....

  Sterkte meis...
   
 3. Sientje

  Sientje Fanatiek lid

  4 mei 2005
  2.747
  0
  0
  Mama
  Hai Kiki, Rot hoor die dromen..zou het kunnen zijn dat je er (onbewust) heel erg mee bezig ben dat het mis zou kunnen gaan? en vandaar misschien ook die dromen heb... De pijn in de onderbuik herken ik wel hoor,en de pijn in de borsten zal ook voor iedereen anders zijn..
  Het enige advies wat ik je kan geven is proberen er niet teveel mee bezig te zijn dat het een verkeerde kant op kan gaan maar proberen het positief en vol vertrouwen te bekijken.
  Mocht je er nou heel veel last van ondervinden zou ik de vk bellen, het uitleggen en vragen of er iets geregeld kan worden dat je eerder een echo mag!
  Veel Succes!
   
 4. Patricia

  Patricia Lid

  13 apr 2005
  36
  0
  0
  psychiatrisch verpleegkundige
  alkmaar
  hallo bosengel,

  ik heb de eerste weken ook met zenuwen gezeten, ik betrapte me er zelf op dat iedere keer dat ik naar het toilet ging dat ik stiekem keek of er geen bloed bij zat. ik herken je gevoel maar sluit me ook bij sientje aan probeer er niet te veel aan te denken.

  Groeten Patricia
   
 5. nameless

  nameless Actief lid

  18 aug 2005
  424
  0
  0
  gelderland
  Daar sluit ik me ook maar aan!

  zou voor de zekerheid toch de vk bellen (just in case!!)
  Die kan jouw onzekerheid misschien wegnemen en je zorgen!

  Voor je eigen gemoedstoestand wel beter!!
   
 6. Maryloes

  Maryloes Niet meer actief

  Ik herken het helemaal. In het begin ging ik ook iedere keer meteen checken of ik geen bloedverlies had als ik naar de wc ging! Het wordt nu wel minder, maar merk dat ik het toch even check met afvegen.

  Wat betreft de steken, dit heb ik ook gehad, nog steeds af en toe. Maar alles is goed. Als je je teveel zorgen maakt zou ik gewoon even bellen met de vk.
   
 7. Jolanda

  Jolanda Fanatiek lid

  26 jul 2005
  3.281
  0
  0
  Noordwolde Friesland
  Hallo Kiki

  Ik zou als ik jou was ook vragen of je niet eerder terecht kan.
  Je kunt het altijd proberen.

  En je zou wel je banden eerder kunnen voelen omdat je het nu beter herkent denk ik omdat je al een kindje hebt, ik bedoel dat ik ook heb gehoord dat je bijvoorbeeld je kindje eerder voelt bewegen enzo, omdat je het al eerder hebt meegemaakt en het gewoon eerder herkent.

  Nouja en wat iedereen al zegt , probeer je gedachten ergens anders bij te hebben, maar ik begrijp best dat dat heel moeilijk is.

  liefs Jolanda
   
 8. hoi,
  Ik heb geen miskraam gehad,maar was ook ongerust de eerste 14 weken...
  Ik snap jou angst en helemaal omdat je al een miskraam hebt gehad. Troost je met de gedachte dat je geen verhoogde kans hebt op een miskraam,omdat je er al een hebt gehad. Dus jij hebt net zo weinig kans op een miskraam als ieder ander.
  Ik kreeg bij mijn eerste afspraak bij de verloskundige (met iets meer dan 8 weken) echo. De baby was toen nog een boontje met een kloppend celletje (het toekomstige hartje) :)
  Ik denk dat bij iedereen de eerste 12/14 weken deze onzekerheden wel een rol spelen. Je moet maar afwachten of het goed gaat en dan heb je er ook nog eens geen enkele invloed op.... :(
  Dat voelt rot,maar ga niet onnodig zitten stressen want dat is niet goed voor jou.
  bel eens een verloskundige en maak een afspraak,misschien help dat...een datum vaststellen voor mijlpaal 1.
  heel veel sterkte en vooral niet vergeten te genieten hoor!!

  liefs Tamara
   
 9. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  He meiden, bedankt voor alle fijne reacties. Heb inderdaad met de verloskundige gebeld en zij zei dat een vervroegde echo niet veel oplevert omdat het hartje misschien nog niet klopt en dan zit je met nog meer onzekerheid.
  Ik heb gewoon wat beter naar mijn lichaam geluisterd en die zegt: steken in de borst is een teken en dat vage opgezette gevoel ook! Bovendien heb ik(kon het niet laten) een test gedaan en die was zo luid en duidelijk positief, al voor dat er ook maar een minuut voorbij was. De zwangerstreep was veel duidelijker dan de controlestreep :)

  Nou ja, ik blijf natuurlijk checken of ik geen bloed heb bij na het plassen maar verder probeer ik zo positief mogelijk uit te kijken naar de echo over 2 weken. En ach wat is nou 2 weken? In de tijd van mijn moeder wisten ze pas van een zekere zwangerschap als de baarmoeder al te voelen was (rond 12/13 weken)

  Groetjes van Kiki.
   
 10. Mirna

  Mirna Bekend lid

  6 mei 2005
  908
  0
  0
  Hoi,
  Ik herken het helemaal. Ik had het ook. Vorig jaar heb ik een miskraam gehad, en de eerste weken van deze zwangerschap blijf je toch kijken. Dit zul je vast nog wel blijven doen, maar probeer ook lekker te genieten van het feit dat je weer zwanger bent.
  Na je eerste echo zul je iets zekerder worden en bij de tweede (ik had er eentje met 8 wk ok om het hartje te kunnen horen, en eentje met 11 wk) zul je nog weer wat zekerder worden. Het onzekere gevoel wordt telkens wat minder.
  Heel veel succes!
   
 11. Kathy

  Kathy VIP lid

  22 mei 2005
  5.535
  0
  0
  Draagdoekconsulent
  Lichtervelde, België
  Ik heb net dat zelfde gevoel hoor, bosengel. Vandaag ben ik weer zo angstig. Iedereen zegt wel het komt ok, maar ik zal pas wat geruster zijn als ik m'n eerste echo gehad heb, maar daarvoor moet ik nog 3 wachten. Zal blij zijn als we éénmaal zover zijn en dat ik te horen krijg dat alles in orde is.
  De ene dag voel ik me wat misselijk en de andere dag voel ik me dan kiplekker. Zijn er nog van de zwangeren die dat hebben of gehad hebben?
   
 12. Moppie

  Moppie Actief lid

  26 jul 2005
  213
  0
  0
  ik kan me voorstellen dat als je al een keer een miskraam heb gehad je daar nu extra angstig voor bent.....
  Ik heb ook hele nare ideeen hierover.
  Mijn zus heeft 2 miskramen gehad en de 3e keer ging het wel goed. Ben nu als de dood dat mij dit ook zal gaan gebeuren...
  Ik weet dat het onzin is, maar toch....
   
 13. nameless

  nameless Actief lid

  18 aug 2005
  424
  0
  0
  gelderland
  Je gaat je nu allerlei zaken in je hoofd halen TJA de eerste zwangershapsperikelen!!!!

  hihi meid koppie erbij en genieten!!!(al is dat niet altijd even makkelijk!!

  liefs moi
   
 14. Moppie

  Moppie Actief lid

  26 jul 2005
  213
  0
  0
  Thanks moet ik ook doen, maar toch is dit helaas het eerste waar ik aan denk...
  Zal wel ff moeten wennen ook en hopelijk gaat het dan wel wer over...
   
 15. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  pffff, het worden 2 lange weken... Ik heb vanacht alweer zo k*t gedroomd, het leek zo echt. Nog voor het slapengaan heb ik mezelf toegesproken zo van: het zit wel goed, je bent echt zwanger, de kans dat het goed gaat is veeeeeel groter.... en dan toch die rot-droom :( Ik zal nog eens met de verloskundige bellen of zij niet een echo tussendoor kan regelen.

  Groetjes van Kiki.
   
 16. Beppie

  Beppie Fanatiek lid

  16 aug 2005
  1.109
  0
  0
  Ja, dat dromen komt doordat je er zo mee bezig bent, dit is geen naar voorteken hoor.
  Ik snap heel goed dat je bang bent dat het mis gaat, maar probeer inderdaad naar je lichaam te luisteren en te genieten.
  Gebruik die echo als meilpaal. Dan heb je iets om aan vast te houden ;)

  Succes meid! :D
   
 17. anita22v

  anita22v Actief lid

  22 aug 2005
  271
  0
  0
  moeder en huisvrouw
  heerlen
  hoi kiki

  ik snap je helemaal ik heb ook 2 miskramen gehad voor mijn dochtertje en toen ik zwanger raakte van mijn dochtertje voelde ik me ook zo als jou en had ik ook die dromen , ik geef je een tip bel je verloskundige of gynocoloog leg de situatie uit dat heb ik ook gedaan en ik kon toen metteen een week later een echo laten maken als je een echo hebt gehad en je ziet het kindje en het hartje ben je een stuk rustiger .

  groetjes anita
   
 18. Beheer

  Beheer Administrator
  Medewerker

  11 feb 2005
  15.592
  2.362
  113
  Hoi Kiki,

  Als je je echt zoveel zorgen maakt (en ik kan het me goed voorstellen hoor) dan zou ik echt aandringen op een eerdere echo in het ziekenhuis. Je krijgt dan waarschijnlijk de bevestiging dat het goed gaat. Dat heb je nu gewoon nodig. Pas dan zal je met een gerust hart gaan slapen.
  Ik heb ook een vroege echo gehad. Ik was toen 6 weken zwanger. Alles zag er goed uit en het hartje klopte al. Ik ging helemaal opgelucht naar huis.

  Veel succes en probeer te genieten van je zwangerschap.

  Liefs,
  lotte
   
 19. Sas

  Sas Actief lid

  12 jun 2005
  106
  0
  0
  Hai Bosengel,

  Wat fijn dat je weer zwanger bent!
  En dat zorgen maken is natuurlijk een duidelijk teken dat je zwanger bent he... en dat dromen ook....
  Maar natuurlijk ben je bezorgd, dat kan ik me goed voorstellen. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd en hoop dat je snel een echo krijgt.

  Groetjes Sas.
   
 20. Didi

  Didi Lid

  30 mei 2005
  99
  0
  0
  Bij mij is het precies hetzelfde. ene dag shit en andere dag gaat het wel. het enigste geluk bij ons is dat we woensdag echo hebben gehad en hartje hebben gehoord. Maar toch blijft het zeer spannend en allemaal onzeker. Maar ja wanneer heb je zekerheid, pas als je de kleine in je handen hebt. XXX didi
   

Deel Deze Pagina