Kaasfondue - wie heeft er een "goed" recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door BeertjeY, 30 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    Hai hai allemaal,

    Heb zo zin in kaasfondue. :D
    Maar de moed zinkt me al in de schoenen. :(
    Die kant en klare pakjes (met witte wijn) vind ik niet zo lekker. Dus ik maakte het altijd zelf.

    "Pannetje insmeren met een teentje knoflook, geraspte jonge kaas in pannetje, pannetje op laag vuur, en dan "verdunnen" met bouillon"

    Ging altijd prima. Maar de laatste keren mislukt het altijd. Ik krijg geen soepele massa, maar één grote kaasklomp, net een bonk kauwgom. :rolleyes:
    Jakkes.

    Wie o wie heeft er een goed recept voor een heerlijke kaasfondue (zonder wijn of drank) , en kan mij weer blij maken. hihi.

    In ieder geval alvast bedankt voor jullie reacties!

    Via deze weg wil ik jullie vast een fijn en gelukkig 2008 wensen!

    Groetjes
    Yvonne.
     
  2. Linka76

    Linka76 VIP lid

    14 dec 2007
    9.703
    0
    0
    Ik vind kaasfondue met pesto en ham met witte zoete wijn heel erg lekker! Heerlijk! Het is recept van Albert Heijn.
     
  3. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Ik heb een receptje gevonden voor je.
    Hopelijk heb je er wat aan!

    Uitgaande van 4 personen:

    - 1-3 teentje(s) knoflook
    - 500-600 gram kaas
    - 3-4 dl droge witte wijn,ongezoete appelsap, rivella of Amé.
    - bindmiddel
    - 1 theelepel citroensap
    - 1-3 theelepel kirsch.
    - versgemalen zwarte peper
    - mespunt nootmuskaat
     
  4. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    Van het internet afgehaald. Zonder wijn ;)

    Ingrediënten van Kaasfondue
    250 gram champignons
    bouillonblokje
    70 gram boter
    70 gram bloem
    125 gram emmenthaler, in blokjes
    250 gram belegen kaas, in blokjes
    125 gram hamblokjes
    zout en peper

    Bereidingswijze van Kaasfondue
    Champignos in plakjes snijden en 5 minuten koken in 5 deciliter water en bouillonblokje.

    Champignons uit laten lekken in vergiet en bouillon opvangen.

    Maak een roux door de boter te laten smelten en daarna de bloem toe te voegen. Roeren met garde tot mengsel. Daarna beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren. Al roerend aan de kook brengen tot gladde saus.

    Kaas erbij en roeren tot het gesmolten is.

    Hamblokjes en champignons erbij en goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
    Serveren met stokbrood.

    Voor extra smaak kunt u de pan insmeren met knoflook.
    Voor een minder sterke kaassmaak neemt u Maasdammer in plaats van emmenthaler. Maasdammer is wat zoeter van smaak.
     
  5. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    mmmmm....lekker.....dank jullie wel......ga het zekers uitproberen...

    heb net mijn eten op, maar krijg al trek als ik dit weer lees......hahahaha

    THNX!
     
  6. manytroubles

    manytroubles Actief lid

    9 dec 2006
    357
    0
    0

Deel Deze Pagina