Gebak gemaakt maar beslag is volgens mij niet gaar

Discussion in 'Zwangerschap' started by Mama26, Feb 9, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mama26

    Mama26 Bekend lid

    Oct 29, 2007
    786
    0
    0
    Ik heb een kersencrumble gemaakt die 30 minuten in de oven moest, maar dat was te kort geloof ik.

    Ik heb er wel van gegeten, maar het beslag is niet gaar genoeg denk ik.

    Kan dat kwaad voor de zwangerschap? Of kan ik hem gewoon opeten, hij is wel lekker trouwens ;)
     
  2. mamavanro

    mamavanro Bekend lid

    Apr 6, 2008
    610
    0
    0
    huismam
    lijkt mij dat het geen kwaad kan!..Althans ik zou het rustig eten...beslag is toch geen rauw vlees of dergelijk...ik heb laatst cake gebakken en samen met mij zoontje de halve beslag kom al uitgelikt voordat ie in de oven stond hihi :oops:
    wel lekker taart! :)
     
  3. Mama26

    Mama26 Bekend lid

    Oct 29, 2007
    786
    0
    0
    Nee het is misschien wel rauw, weet niet precies hoe het werkt. Het is beslag, met een ei en boter.

    Het heeft 30 min. op 160 graden in de oven gestaan. Dus ik neem aan dat het ei wel gaar is?
     
  4. mamavanro

    mamavanro Bekend lid

    Apr 6, 2008
    610
    0
    0
    huismam
    ja, mag je wel vanuit gaan na 30min. dat het ei aardig gaar is... ik zou me er niet al te druk over maken ;) ...en lekker genieten!
     
  5. Mama26

    Mama26 Bekend lid

    Oct 29, 2007
    786
    0
    0
    Ok, dat doe ik dan. Want hij is wel lekker!
     
  6. lies1986

    lies1986 Lid

    Sep 1, 2008
    53
    0
    0
    haha ja ik ging ook cake bakken en zat te snoepen van het deeg bedacht ik me opeens dat er rauw ei in zit:p

    ik weet niet of het kwaad kan eigenlijk..
     
  7. diana26

    diana26 Fanatiek lid

    Nov 6, 2007
    1,149
    0
    0
    gelderland
    ja ik lik het beslag dus niet meer op, want iid rauw ei.Ik heb begrepen dat dit dus niet mag, maar als het dus wel mag vertel vertel want het is zoooo lekkkkeerrrrrrrrr.
     
  8. mamavanro

    mamavanro Bekend lid

    Apr 6, 2008
    610
    0
    0
    huismam
    ik heb er eerlijk gezegt niet over na gedacht...pas nu ik het lees denk ik aan mijn cakebeslag :oops: ...en dat is al een paar weekjes terug...maar van rauwe eieren kun je salmonella-vergiftiging krijgen, Dat is niet direct gevaarlijk voor je kindje, maar je kunt er knap beroerd van worden.
    dus toch maar even rustig aan geloof ik met het cakebeslag...ging bij mij ook eigenlijk vanzelf dan maar even geen cakebeslag...ach en ik bak ook geen elke week een cake ;)
     
  9. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    door het ei mag het niet
    maar het is niet meteen een moord hoor hihi
    zou beetje voorzichtig zijn

    wbt de kersencrumble
    eerlijk gezegd denk ik dat het wel gaar is hoor
    alleen door het kersenvocht krijg je dat idee dat het niet gaar is... maar is het wel{vriendje lief is bakker}
     
  10. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    rauw ei mag je tijdens de zwangerschap wel hebben het is ook van de lijst van de verboden lijst af gehaald.

    salmonella is vervelend voor je zelf maar niet voor de baby
     
  11. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    is ie al op? hihi....
     
  12. Mama26

    Mama26 Bekend lid

    Oct 29, 2007
    786
    0
    0
    Het is nog niet op ;)

    Ik probeer het zondag nog een keer te maken.
     
  13. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je mag gewoon ei hoor! Bovendien is ie verwarmd!

    Oh lekker; een crumble! Die moet een beetje halfgaar zijn, vind ik!
    (Ik maak em trouwens zonder ei!).
     

Share This Page