Etagère vullen met voorgerechtjes kerst

Discussie in 'De lounge' gestart door Jenny1980, 16 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jenny1980

    Jenny1980 Niet meer actief

    Hallo,

    Wij gaan gourmetten met kerst. Cliché maar gezellig. We zijn met zes volwassenen en vijf kinderen onder de zes. Nu wilde ik het me wat makkelijker maken en een etagère met hapjes neerzetten als voorgerecht. Dit is wat losser, we moeten nog lang aan tafel zitten :) ik zat te denken aan een laag zoet, lekker bon bons, uiteraard in kerstvormen :)
    En daarna wat losse hapjes, bijv, carpaccio, kaasjes etc.
    hebben jullie nog tips voor makkelijke, lekkere hapjes als vorgerecht?
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Zoet, als voorgerecht? Dat zou ik niet doen. Of je moet het echt al om 15 uur 's middags ofzo op tafel zetten.
     
  3. Jenny1980

    Jenny1980 Niet meer actief

    Ja we beginnen om 16 uur en rond 17 uur gourmetten. Anders staat er toch wel ergens een schaaltje chocolade, dus dacht dan kan ik het daar wel op leggen :) maar misschien is dat wel een vreemde combi ja .... Ivm de kinderen is het ook vest wel een drukte, dus heel veel losse schaaltjes op tafel is niet echt handig
     
  4. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Toast met bruschetta ofzo? Ik zou nie te veel doen, je eet al zoveel met gourmet,..
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik snap het, maar zoet zou ik op dat tijdstip niet meer doen. Dan liever na het gourmetten lekker rustig koffie drinken met luxe bonbons enzo.

    Wat betreft hapjes: zou het een beetje licht houden, anders eet niemand meer iets aan tafel ;) .
     
  6. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.830
    3.625
    113
    Ik lust ook voor het eten wel een lekker chocolaatje hoor :D

    Andere ideetjes:
    Klein prikkertje met een stukje meloen en parmaham / bolletje mozzarella met een tomaatje en blaadje basilicum
    Stukjes stokbrood met zelfgemaakte pesto
    Gevulde eitjes
    Kleine glaasjes met een beetje garnalencocktail
    Wat luxe vleeswaren (prosciutto enzv)
    Stokbrood met kruidenboter/tapenade/aioli
     
  7. 1986Lynn

    1986Lynn Fanatiek lid

    3 sep 2009
    2.636
    379
    83
    ..
    Ik zou ook zeggen meloen met ham.. :)
     
  8. Imensa

    Imensa Niet meer actief

    Een wat lekkere belegen kaas met stukje Parma ham erom heen.

    Kleine soepstengeltjes die in de aioli dippen en vervolgens een rauwe of Parma ham erom wikkelen

    Nomnomnom
     

Deel Deze Pagina