Hoe verwarmen jullie de moedermelk? In de magnetron, flessenverwarmer of in de pan? En wat is beter? marleen
Ik deed het in de flessenwarmer of in ene pannetje warm water. In de magnetron kan, maar dan moet je heel erg uitkijken voor hotspots (het vet in d emm wordt vele maal warmer dan de rest dus kans op verbrandings gevaar dus dan moet je zorgen dat alles goed gemend is). Doordat het in de magnetron heter wordt dan in de flessewarmer bestaat de kans dat je wat meer levende organismen die in mm voorkomen kapot maakt, maar als mm slechts sporadisch opgewarmd wordt in de magnetron is dat geen probleem.
dus in de magnetron is het niet handig. Zette je een warme water in de pan? en zo laten warmen? of deed je de moedermelk in de pan en warm laten koken?
Ik zet de waterkoker aan, kook het water, gooi daarna het water in een maatbeker oid en zet daar mn flesje in.
ik doe het meestal wel in de magnetron. Nog nooit last gehad van hotspots. (goed zwenken voor en na en dan geen probleem) Kokend water geeft trouwens hetzelfde probleem als opwarmen in de magnetron wat betreft voedingsstoffen: de buitenste laag melk wordt TE heet waardoor een deel van de levende organismen gedood word. Je kunt dus als je het helemaal goed wilt doen beter warm maar niet heet water gebruiken Duurt wel langer maar is het beste. Een flessenwarmer is helemaal handig en goed.
Ik warmde t op in n pannetje heet water. Flesje er bij, af en toe zwenken en met een paar minuutjes klaar.
Ik pak een bakje daar warm water in uit de kraan en daar het flesje even in. Zo doen wij het. De melk hoeft ook niet heeeel warm hoor. Veel kindjes drinken het ook wel op kamertemperatuur. En zeker melk NIET laten koken dan gaan er allerlei waardevolle voedingsstoffen verloren.
Ik verwarm het niet meer. Verse melk (net gekolfd dus) geef ik gewoon zo, dat is op kamertemperatuur 6-10 houdbaar. Melk uit de koelkast laat ik een kwartiertje op kamertemperatuur komen of als hij haast heeft geef ik het direct. Hem maakt het niet uit namelijk. En ik vind het wel zo makkelijk. Je moet de melk niet te warm maken en zeker niet laten koken ivm de anti- en voedingsstoffen!
Hier wordt de magnetron gebruikt en gewoon warm gemaakt met tussendoor zwenken. Wij maken 'm nooit heet maar gewoon net lauw/warm.
zo doen wij het ook! prima hoor binnen een paar minuutjes goed warm het hoeft niet warmer te zijn als 37 graden he magnetron mag niet vanwege bepaalde enzymen die stuk zouden gaan en indd de hot spots.