spaghetti maken voor de kleine

Discussion in 'Voeding' started by butterfly1984, Feb 13, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. butterfly1984

    butterfly1984 Niet meer actief

    Hoe doen jullie dat?
    Wat mag erdoor heen?
    Ik heb rundergehakt, volgens mij mogen er ook een paar uitjes in (zit in potje ook), maar kun je dan gewone pastasaus gebruiken?
     
  2. randi

    randi Niet meer actief

    ik maak de mijne met verse tomaten, een wortel wat gemengd gehakt en basilicum. de pastesaus uit potten zou ik toch vermijden want daar zit veel zout in en zoveel werk is het niet om vers te maken eigenlijk
     
  3. butterfly1984

    butterfly1984 Niet meer actief

    daarom vroeg ik het al, omdat ik dacht dat er te veel zout in zou zitten.
    Zou je het recept hoe jij het maakt misschien kunnen geven?
     
  4. Ik gebruik altijd wat verse tomaat, wat courgette erbij, eventueel broccoli en champignons... en dan een blikje tomatenpuree erbij.
    En mager rundergehakt inderdaad.
     
  5. draak86

    draak86 VIP lid

    Mar 7, 2008
    5,427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    vorige keer ook spaghettie/past gemaakt.
    Ik deed:

    -zo een gezeefde tomaat uit een blikje + het sap van het blikje(zit geen zout bij oid)
    -een paar van die schelpjes (of wokkels, of strikjes of macaroni)
    -gehakt
    eventueel wat italiaanse kruiden

    staafmixer erop en smullen maar...
     
  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    Nov 29, 2007
    11,895
    42
    48
    Wij maakten de pasta meestal zo:

    pasta koken
    rundergehakt rul bakken in een beetje olie
    courgette/paprika/champignons meebakken
    blik gezeefde tomaten/tomatenblokjes erbij
    Wat basilicum/oregano erbij
    doorwarmen
    mengen en evt pureren.

    Die blik tomaat is er ook zonder zout te krijgen.
    Dit zijn vaak meerdere porties. Dus dan stop je wat overblijft in kleine porties in de vriezer voor dagen dat je snel moet..
     
  7. randi

    randi Niet meer actief

    kook eerst de tomaten een paar minuten in water als je ze dan afkoelt dan kan je de pel er zo van af trekken, snij ze in fijne blokjes en de wortel ook in kleine blokjes en stoof ze dan en mix ze . doe erhet gehakt dat rul gebakken is erbij samen met wat oregano en een eetlepel tomatenpuree. spaghetti ondertussen gaar bakken en mixen en alles mengen. bij mijn meiden doe ik er nu ook een beetje kaas bij maar die zan dan ook al over een jaar hé :)
     
  8. butterfly1984

    butterfly1984 Niet meer actief

    heel erg bedankt voor jullie reacties meiden, ik ga het zeker proberen.
     

Share This Page