Zou het heel veel kwaad kunnen als ik dat bv 1 keer in de maand zou eten? Heerlijk, op een boterhammetje met ham en kaas. Man, het water loopt uit mn mond..
Volgens mij is het risico bij niet "gaar ei" meer voor jou ivm salmonella dan dat je kleintje een risico loopt... maar zorg er wel voor dat het geel dan toch redelijk verwarmd is.
Wist niet eens dat dit niet mocht! Ik heb ze vaak gegeten in mijn 3 zwangerschappen! Je bedoelt toch gebakken ei met tiet?
Gebakken ei met tiet??!! Zo'n lekker eitje waarvan de dooier nog zacht is.. Nou ik durf het risico wel te nemen hoor, dan laat ik hem ietsjes langer op het vuur staan. Na weken kotsmisselijk te zijn geweest komt mn eetlust eindelijk weer terug!
Ja precies, totdat het doorzichtige van het ei ook gewoon gaar is. Het geel iets gaarder als normaal.
Je kunt er alleen zieker van worden dan mensen met een normale weerstand: VWA | Gevaren Geen gevaar voor de baby iig!
Bij Toxoplasmose waarschuwen ze wel voor gevaar voor de baby, dus ik denk echt dat het enkel voor moeder is dat ze beter geen half rauwe eieren kan eten ivm salmonella. Ander stond er wel net zo'n waarschuwing bij als bij toxoplasmose! VWA | Gevaren
Rauwe eieren geven niet alleen kans op salmonella, maar ook kans op listeriose. De kans hierop is klein, maar bij besmetting kan dit wel degelijk kwaad voor je kindje.
Ik bak ze nu ook iets harder dan ander, gewoonlijk zo'n lekker helemaal nog lopend dooier en nu dat hij in het midden iets harder is, maar ik eet het nog gewoon hoor! Trouwens, eet ook leverworst en rabarber en zo, maar alles met mate Wat fijn dat je misselijkheid afneemt!
Ik eet het ook hoor. Als je je strikt aan alles houdt mag je niets meer eten. ik zorg er alleen voor dat ik men groenten en fruit goed was. en ik ben immuun voor toxoplasmose dus daar moet ik al niet opletten
Oef, ik zag dit topic... Ik eet ze ook gewoon, helemaal niet bij stil gestaan dat het misschien niet zou mogen. Maar gelukkig vals alarm!
Haha dit topic heeft me geinspireerd en lekker vanmiddag twee volkoren boterhammen met ham, kaas, een spiegelei en augurk gemaakt. Hmmm dat was echt lekker!
Inderdaad alleen kans op salmonella, dat is vervelend voor jou maar kan je kindje niet besmetten zoals toxoplasmose of listeriose kan doen. Ik hou niet van spiegeleieren maar heb altijd wel gewoon dingen gegeten met rauw ei.
Net nog een lekker zacht gekookt eitje op. Maar eens piegelei is ook heerlijk. Volgens mijn verloskundige mag het gewoon. Salmonelle kan je zelf ziek van worden, maar is niet gevaarlijk voor je kind.
Voedingscentrum zegt al een paar jaar dat je niet te veel rabarber moet nemen. eeft schijnbaar iets te maken met het oxaalzuur en dat bindt weer met calcium en dan krijgt je ongeboren kind niet genoeg calcium en jij osteoporose....of zo. Allemaal een beetje vergezocht. Toen ik vroeg waarom ze dan niet adviseerden om geen spinazie meer te eten (want ook oxaalzuur) was het verdacht stil