Hallo, Weer eens een vraag van mij: Mosselen mag dat nou gewoon? Gewoon gekookte? En griekse yoghurt rijpt na heb ik gelezen daarom komt er zo'n laagje water op, het is ongeroerde yoghurt. Dus mag dat nou wel of niet? Groetjes Priscilla
Mosselen mogen volgens mij wel gewoon hoor, zolang ze gaar zijn (en dus de open mosselen, voor het koken weggooien en na het koken de dichte dicht laten en weg gooien) En wat de yoghurt betreft: geen idee (sorry!) maar ik eet nooit griekse yoghurt
Dankjewel! Dan ga ik lekker mosselen eten met de familie morgen! Heerlijk, heb er echt trek in... Ik laat de yoghurt maar even staan dan voor de zekerheid. Iemand die weet of dan mag of niet? Liefs Priscilla
Mosselen zijn gekookt dus prima ... de yoghurt moet gepasteuriseerd zijn dwz verhit op 70 graden, dat dood de meeste bacterieën ... maar staat vaak niet duidelijk op de verpakking (helaas). Je zou even kunnen bellen met het voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl)