Weet iemand misschien wat de standaard schaal is om in te beginnen? Of in welke schaal ben je zelf begonnen?
ligt er helemaal welke functie . wordt je begeleider, coordinerend of assistent. begeleider zit in 35 en coordinerend begeleider in 40. Assistent in 30 dacht ik .
ligt eraan wat voor functie en welke groep qua zwaarte. Ik werk op de crisis en zit met medewerker in 40, en als begeleider zit je in 45
dan heb je ook nog helpende, en dan zit je zelfs in 25. Dus ja ligt er echt aan, welk doelgroep, welke funcitie ect Ik zelf zit in 45
staat het niet bij de vacature dan om welke schaal het gaat? want ik weet dat bij onze instelling de functie's net anders zijn dan bij (volgens mij) andere instellingen.. Bij ons zit je als je begeleider A bent in schaal 30, begleider B, 35 en Begeleider C schaal 40. Het ligt er ook aan hoeveel jaar ervaring je hebt. Heb je weinig tot geen ervaring zal je onderaan de schaal beginnen dan dat je al veel ervaring hebt..
Bij ons zitten assistenten in 30 en begeleiders in 40.. Ik ben zelf begonnen toen er nog jeugdloon was binnen de cao gehandicaptenzorg.. die werd toen een half jaar later afgeschaft en ging toen naar schaal 30.. nu schaal 40 en straks naar 60-65, ga als orthopedagoge werken..
Eigenlijk ook raar dat het per instelling verschilt in welke schaal je zit als je begeleider bent Het is toch een landelijke cao?
Ja, Pluis dat vind ik ook wel raar.. Misschien dat het te maken heeft met je takenpakket en hoeveel mensen je aanstuurd? Ik werk als begeleidster met onder mij (nou ja, ik vind het gewoon samen met mij) 6 assistent begeleiders.. Ben nu tijdelijk in verband met mijn stage orthopedagogiek teruggegaan in uren.. Had ook graag terug gewilt in functie, want in de praktijk scheelt het echt niet veel en als begeleider is mijn verantwoordelijkheid wel groter..
@Lynn: Tsja,dat zou best kunnen.. Wij werken het grootste gedeelte van een dienst alleen,hebben alleen in de spits ondersteuning van een assistent-clientbegeleidster. Wij hebben een hele drukke en zorgintensieve groep en zijn de hele dienst continu aan het rennen en vliegen. Even zitten is er zomaar niet bij.. Ach ja, als je in de zorg gaat werken weet je van te voren dat je niet krijgt wat je verdiend. Hoe harder je moet werken,hoe lager je salaris. De directeur lacht wel met zijn topsalaris,het meeste geld wordt verdiend door de mensen die met hun voeten onder een bureautje zitten :x
Ja, ik herken het.. Ik vind het wel interessant zo'n ibg-groep.. Ik ben straks ook een van die mensen met de voeten onder het bureau.. of zie je een orthopedagoog/psycholoog (gedragswetenschapper) niet zo..? Ik weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat, dus zal nooit stil zitten en niets doen..
Dit herken ik dus niet ik ben begeleider (heet bij ons senior-begeleider), zit in schaal 40. sta altijd alleen op de groep ( 1 op 10) en werk op een afgelegen locatie en verdien echt riant en vind dat er veel te vaak geklaagd word over het salaris. Ga eens in een winkel werken of als secretaresse of iets dergelijks, daar verdien je echt niks meer als in de zorg. (en ik vind mijn werk veel intressanter, uitdagender en vooral leuker dan dat) Als je salaris je niet bevalt dan moet je daar wat aan doen door door te leren en heb je ook veel meer verantwoordelijkheden en kun je inderdaad het merendeel van de dag met je voeten onder een bureautje zitten
Ik zat bij mijn 1e baan in schaal 45. Werkte met extreem gedrags moeilijke mensen met ernstig onverstaanbaar gedrag. Erg veel agressie en gevaarlijke momenten. We zaten zo hoog ter compensatie van gevaren geld. Mijn 2e baan zat ik in 40, was ik persoonlijk begeleider. Werkte op een ODC op een groep gedragsmoeilijke kinderen. En mijn laatste baan was clientbegeleider en zat ik in schaal 35.
Als ik sommige groepen bekijk, hoe dat zij moeten werken, met de geringe bezetting en de vele zware zorg cliënten, mogen ze best wel klagen over het loon. Ik vind niet dat je dat kunt vergelijken met in een winkel werken of als secretaresse. Dat is toch wat minder intensief dan de zorg hoor. Vergeet ook niet dat de onregelmatigheidstoeslag je loon zo leuk maakt. Maar daar werk je wel dan de avonden, weekenden en feestdagen voor. En even voor de duidelijkheid: niet dat ik ontevreden ben over mijn loon. Ik ben tevreden met wat ik verdien, maar werk ook niet op zo'n intensieve zorggroep, waar ik continue aan het rennen ben. Ik werk op begeleidingsgroepen met LVB en ondanks hun gedrag heb ik toch vaak relax dagen.
@ Ts, ben je al werkzaam in de zorg? Zo nee, dan is de kans groot dat je eerst in de aanloopschaal komt. Bij onze stichting is dit het geval en daar blijven ze 2 jaar in, dan pas gaan ze naar de "gewone" schaal. Gek om te zien hoeveel verschil er in stichtingen is. Bij ons zijn alleen de functies groepsbegleider (schaal 40) en groepsbegleider S (schaal 45) en daarnaast heb je nog op sommige groepen een assistente voor de huishoudelijke ondersteuning en die zitten in schaal 30.
Ik heb meer dan genoeg verantwoordelijkheden, de taken die een leidinggevende vroeger deed doen wij nu grotendeels zelf. Per 1 Januari komt de functie van leidinggevende ook nog eens te vervallen dus zal er bij ons nóg meer werk bij komen. Als jij alleen staat op een groep van 10 clienten zal dat wel geen zorg-intensieve groep zijn, wij hebben maximaal 6 clienten en dan nog is iedere dienst een race tegen de klok. Er gaat geen dag voorbij zonder gesmeer met ontlasting, plasbroeken en gekots (en dat gekots is 24 uur per dag aan 1 stuk door). Ow ja, ik wil helemaal niet doorleren want ik moet er niet aan denken om het merendeel van de dag met m'n voeten onder een bureautje te zitten. Ik doe dit werk met hart en ziel en zou niets anders willen doen maar ik mag toch wel zeggen dat ik vind dat we ondergewaardeerd worden?
Ik werk op een zwaardere groep en ik zit in schaal 40. Wij staan met 3 op 9. En dat is dus ook echt nodig! Zo is onze veiligheid geborgd en ook die van de bewoners!
bij ons ligt het aan de zwaarte van de groep, aam de zzp van de clienten... Op een groep waar veel agressie voorkomt, verdien je meer als op een groep waar geen agressie voorkomt, ook al ben je op de groep zonder agressie soms veeeeeeel drukker! Bij ons zitten begeleiders in 35, assistenten of als je net begint in 30
Veel denken dat schaal 45 is ivm de agressie. Het heeft echter te maken met een behandelindicatie van cliënten. Dit moeten er minimaal 3 zijn op een groep (althans dit was de regel van een aantal jaar geleden) Het is wel zo dat vaak dit soort cliënten aardig probleemgedrag met zich mee brengen en daardoor ook vaak agressie. Ik zit zelf in schaal 45. Ik heb alleen maar op behandelgroepen gewerkt. Nu werk ik met lvb. Echter, fysieke agressie hebben wij amper mee te maken. Wel met andere problematieken.