Zo jong al moeder is inderdaad superslecht voor het beestje en zielig. Katten moeten ook gewoon niet naar buiten gelaten worden voor ze geholpen zijn, dan voorkom je een hoop ellende en kan ze gewoon niet telkens zwanger raken net als je haar wil laten sterilliseren.
Jee, wat een verhaal Platliggertje! Tranen rollen over m'n wangen! Ik heb hier een nestje van 2 dagen oud van de buurvrouw, zo lief (ze moet werken, ik babysit)! Wat sommige mensen wel niet doen om van hun katjes af te komen. Walgelijk gewoon! Mijn buurvrouw wil ook dat ik een kleintje neem, maar tegelijk een baby en een kat opvoeden... zie ik niet zo zitten. PLUS dat we aan een drukke weg wonen. En inderdaad, niet eerder dan 10-12 weken een klein katje nemen hoor!
Heb 5x in mijn levens een jong kitten gehad (zijn nu volwassen ) Maar ze waren alle 5 al zindelijk......leeftijd lag tussen 7 en 12 weken.
jeetje platliggertje tranen rollen hoe kan het dat mensen zo zijn pffff heb ergeen woorden voor, gelukkig bestaan er nog mensen zoals jij
Hai dames, Nou ik heb hier ook een kitten van 1/2 week oud. Gevonden in een doos met 3 andere maar die waren al dood Mijn poes heeft 8 weken geleden ook kittens gehad dus ze heeft nog melk en is nu weer opnieuw begonnen met moederen Zo zielig ik snap sommige mensen echt niet hoor!
hmm even op het oorspronkelijke onderwerp terug.. een kitten dat nog niet zindelijk is.. is niet zo handy als je nog zwanger bent he overigens zou je een niet-zindelijk katje eigenlijk heel nog niet bij de moeder weg mogen halen ook dus je zou er geen last van moeten hebben.. maar dat is aan jou zou inderdaad kijken of je kan wachten tot zo'n 12 weken dan zijn ze beter opgevoed en veel socialer dus ook geen paniek als je kleine straks een keer aan een staart trekt of iets dergelijks. want dan reageert peos daar vriendelijker/socialer op lijkt me toch een prettig idee voor jezelf ook
Toxoplasmose Wat is toxoplasmose? - Infectie door een parasiet - Kans op ernstige aandoeningen voor het ongeboren kind Toxoplasmose is een infectie, die ontstaat door een parasiet. Echt ziek wordt u er meestal niet van; lusteloosheid, lichte koorts en/of opgezette klieren kunnen symptomen zijn. Heeft u eenmaal toxoplasmose gehad, dan vormt het lichaam antistoffen, die het beschermen tegen een nieuwe infectie. In Nederland heeft ongeveer 45% van de zwangere vrouwen geen antistoffen tegen toxoplasmose. Als de moeder vlak voor of tijdens de zwangerschap toxoplasmose heeft, kan het ongeboren kind de infectie krijgen via de placenta. Het kind kan er ernstige afwijkingen door krijgen; bijvoorbeeld van het zenuwstelsel en aan de ogen. Hoe krijgt u toxoplasmose? - Via uitwerpselen van jonge katten - Door kattenbak te verschonen - Niet gebraden vlees - Ongewassen groente - Ongewassen handen na het werken in de tuin Onze kat is 'gastheer' van de parasiet. Via de uitwerpselen van vooral jonge katten verspreidt de parasiet zich. De mens doet de ziekte op via de mond. Door de kattenbak te verschonen of door het werken in de tuin kunt u besmet raken als u iets in uw mond stopt. Koeien-, schapen- of varkensvlees dat niet gekookt of gebraden is, kan ook een bron van besmetting zijn. Want ook deze dieren kunnen besmet zijn. Hoe voorkomt u toxoplasmose? - Extra aandacht voor hygiëne - Vermijd risico's Extra aandacht voor hygiëne en vermijden van risico's - Voorkom contact met jonge katten. - Als u een zwangerschap overweegt, is het niet verstandig om op dat moment een kat te nemen, want een groot deel van de zwangere vrouwen (45%) heeft geen antistoffen tegen toxoplasmose. Via uw kat zou u dan voor het eerst met toxoplasmose in contact kunnen komen. - Werk niet zonder handschoenen aan in de tuin. - Dek de zandbak af. - Was groente goed voor gebruik. - Eet alleen vlees dat door en door gaar is. - Let op goede hygiëne in de keuken. - Wissel keukengereedschap tijdens bereiding, na contact met rauwe ingrediënten. - Was u handen altijd tussendoor met water en zeep. Wat moet ik hier nog aan toevoegen? Is het 't risico waard?
- Via uitwerpselen van jonge katten - Door kattenbak te verschonen - Niet gebraden vlees - Ongewassen groente - Ongewassen handen na het werken in de tuin Dan wel ff àlle risico's in het vet zetten Het gaat niet alleen om katten/kittens, maar ook om die ongewassen groenten, het vlees en werken in de tuin hé? Eens je immuun bent voor toxoplasmose, is er niets meer aan de hand, en als je niet immuun bent, kan je nog je voorzorgen nemen. Als iemand graag een poesje wil, vind ik het echt niet nodig die persoon de stuipen op het lijf te jagen (zeg maar). Ik was bij m'n eerste zwangerschap ook niet immuun, maar aan m'n zoon scheelt helemaal niks dankzij de handschoentjes bij het verschonen van de kattenbak, het niet eten van rauw of onvoldoende gebakken vlees, het handschoenen dragen bij werken in de tuin en zorgvuldig wassen van groenten. Bij de tweede en deze derde zwangerschap was/ben ik wel immuun, en hoef me dus geen zorgen te maken Als je echt graag een poesje hebt, neem je je voorzorgen en hoef je je géén zorgen te maken... IVM het balkon en de zindelijkheid zijn er dan wel zorgen, maar daar valt een mouw aan te passen (balkon) en idd niet op 6 à 8 weken maar eerder 10 à 12 weken pas het kitten nemen ivm het zindelijk zijn. @ lovewinnie: denk best ff na over een oplossing ivm balkon, en ga ervoor zou ik zeggen (blijft wel je eigen keuze natuurlijk!)
ik ben imuum voor toxoplasmose dus ik hoef me daar gelukkig geen zorgen over te maken. verder vind ik met alles wel dat je hygienischer moet omgaan en niet alleen met katten als je zwanger bent. ik heb met de afgesproken dat ik de kitten pas na 10 wk kom ophalen en dat vond ze oke. lijkt me inderdaad beter voor een katje en is het waarschijnlijk al zindelijk
ach als poes met 10 weken ngo niet zindelijk is.. dan is er sowieso iets mis met poessie dus dan haal je je meer gedoe op de hals dan een risico op toxoplasmose... en platliggertje: het was ook geen subtiele hint dat ze het niet mocht doen wat mij betreft.. maar meer dat ze er wel even over na moest denken
ik wilde ff melden dat de katjes vanmorgen zijn geboren, ze had zich verstopt achter in de kelder en kwam er met een jong in haar bek uit. moedertje was helemaal inpaniek en wilde weer de kelder in vluchte maar besloot toch maar haar zwarte jong te verzorgen. toen zijn ze met 3 man de kelder in gegaan en met een bouwlamp en flink wat handen zijn ze daar weggehaald. eentje ademde niet maar is met flink wat geschud en geaai tot leven gebracht. moeder en kittens maken het goed en het zijn prachtige kittens geworden. eenzwart met wit en 3 lapjes katjes. zou een foto in me album zetten zodra ik die heb
aha. wordt dat door de vk gedaan of kun je dat ook vragen aan de hsa als je zwanger wilt worden. Ik jaag er namelijk aardig wat handschoenen doorheen zo met de kattenbakken uitscheppen iedere dag.
als je zwanger bent krijg je standaart een bloedtest en dan kun je meteen vragen of ze je daar op willen testen. ikzelf heb het na een bloedonderzoek gekregen na me miskraam met 11 wk en ben daar toen meteen voor onderzocht zodat ze dat konden uitsluiten, en dat kon dus maar nu weet ik nog niet wat voor infectie ik te pakken had.
Ik weet niet beter dan dat het standaard wordt getest in de zwangerschap, maar dat zal ongetwijfeld per vk praktijk verschillen. Overigens lees ik hier dat kittens pas tussen de 10-12 weken uit het nest mogen. Ik schrik hiervan omdat onze dierenarts nl. aangaf dat ze bij 8 weken weg mogen en er alleen bij bepaalde rassen 10 weken wordt aangehouden. Onze kittens zijn 8 weken als we ze krijgen..
Eigenlijk is 12 weken het allerallerbeste, maar 10 weken is ook goed te doen. 8 weken is echt nog te jong hoor. Helaas zijn er nog heel veel dierenartsen die allerlei foute dingen zeggen.
hier werd het zelfde vertelt en met namelijk bij straat katten kunnen ze sneller uit het nest. dit is de natuur volgens hem om ze sneller klaar te maken voor het straat leven. een raskat of huiskat doet het op haar gemak omdat ze niks te vrezen heeft. nou ja wij wachten nu maar tot een week of 10 het beste voor de kittens toch de fotos staan in me album