Wat moet ik nog precies aanschaffen voor het bedje? Heb tot nu toe enkel een matrasje.. Hoeslakens.. Stuk of 2?? Ook een matrasbeschermer?
Matrasbeschermer is handig, zeker als je kindje veel melk teruggeeft. Ik heb twee hoeslakens en dat lukt perfect. En verder slaapzakje en dekentje voor je baby.
Ik heb denk ik 20 hydrofiel luiers. Navelbandjes heb ik gekocht en was totaal niet nodig. De kraamhulp hier zei hebben ze dat nu nog niet van de lijst gehaald? Flanellen luiers heb ik nooit gekocht en ook niet gemist. Ik kreeg bij mijn kraampakket een verzorgingspakket van natalis. Is heerlijk spul!
Wij hebben een aerosleep en daar 3 beddensets bij 1 op bed 1 in de was 1 in de kast Hoeslaken, laken, deken
ben nu ook nog eventjes de lijst door aan het nemen van de baby dump. hier staat ook vanalles bij wat ik op andere lijstjes nog nooit heb gezien.. zoals bijv. 2 delige waskom, wattenpot, luierapparaat & luiermand?? k heb gewoon een luier emmer.
Dat zijn lijstjes van zaken die je die dingen graag zouden verkopen, maar je hebt dat echt niet nodig. Je kunt beter een lijstje van de kraamzorg aanhouden.
Die 2delige waskom zat bij ons bij t badje, echt nooit gebruikt. De kraam zei ook dat dit echt heel weinig gebruikt wordt. Het is handig als je kindje niet in badje kan (spreidbroekje ofzo) dan heb je bakje schoon water en bakje "zeep"water. Maar goed, dat is iets van vroeger. Al die lijstjes wordt je tureluurs van, als iedereen, bij elke beeb alles zou aanschaffen verdienen de winkels heel veel geld! Van sommige dingen van de lijst heb ik meer ( hydrodoeken, kast vol, echt voor alles handig en hoeslakens, zeker voor een spugertje en die lekkere lekkende bvluiers) Bijb kruikenzakken heb ik helemaal niet. Bij de eerste aangeschaft, nooit gebruikt. De kraam maakte van hydroluiers iets eromheen en dat heb ik overgenomen. Dan zit er een knoop aan 1 kant en kan die kruik niet rollen, vond ik wel veilig.
Toevallig iemand die zon lijstje nog heeft? Ik heb dit helaas nooit gehad of gekregen. Stond op de sites van winkels hebben ze mij verteld.
Deze lijst ziet er wel aardig uit: http://www.trotsemoeders.nl/wp-content/uploads/baby-uitzetlijst-trotse-moeders2.pdf Alleen zie ik daar wel die gekke navelbandjes weer op staan... Die hebben we bij onze eerste echt nooit gebruikt...
bedankt! ga morgen toch maar even langs de hema .. want heb eigenlijk voornamelijk nog alleen alles voor de opmaak van het bedje nodig.. Wat raden jullie mij aan wat echt nodig is voor het bedje.. matrasje/ 2 hoeslakens en??? Hydrofiel washandjes zijn die wel echt nodig?
zit net even te kijken op de site van hema voor het opmaken van het bedje.. Zie dat ze 2 pak gewone hoeslakens hebben en molton hoeslaken.. Welke is het beste hiervan en welke is verplicht? 2 pak molton onderleggers, zijn deze nodig? Verder gewoon een lakentje en een dekentje?
Moltonhoeslaken doe je eerst als bescherming v h matras en daarover een gewoon hoeslaken. Ik doe er meestal nog een moltononderlegger tussen, zodat he matras niet snel nat wordt. Ik heb voor de wieg: -3 moltonhoeslakens -4 gewone hoeslakens (gebruik ik ook voor kinderwagen) - stapeltje moltondoeken - klein matje van hema/ molton bedzeiltje, dat houdt ook veel tegen bij doorlekken. Dat leg ik onder de billen ongeveer. - paar lakens en dekens.
Morgen komt de kraamzorg bij mij langs. Dan kan ik alle vragen stellen over de uitzetlijst. De uitzetlijst is volgens mij vooral voor hun gemak opgesteld, dus zij kan me vast vertellen wat ik exact nodig heb. Misschien kun jij ook het beste gewoon even met de kraamverzorgster overleggen? De vragen die ik ga stellen: - is een Koozie elektrische kruik een goede vervanging voor de twee kruiken op de uitzetlijst? - ik wil graag een Aerosleep matrasdek gebruiken. Is dit een vervanging van de molton of moltonhoes? Klopt het dat ik daarbij dan alleen nog twee Aerosleep hoeslakentjes nodig heb? (Dus Matras, Aerosleep matrasdek en hoeslakentjes?) - onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van een vier-seizoenen-slaapzakje. We denken aan de newborn-puckababy slaapzak. Worden hier dan nog bovenlakentjes en dekentjes bij gebruikt? - op de uitzetlijst staan een badje met standaard. Is een Tummytub een goede vervanging?
Leuk dat jullie in NL zoveel hulp krijgen bij het bijeenzoeken van je uitzet. In België moeten we dag allemaal zelf uitzoeken. Maar in ieder geval: niet te hard stressen, je hebt echt niet zo veel nodig om een baby te verzorgen hoor.
Wat voor hulp krijgen we in NL dan bij de uitzetlijst? Diverse winkels hebben een lijst, maar die willen ook graag zoveel mogelijk verkopen. Ik overleg ook vooral met moeders die zelf een klein kindje hebben (buurvrouwen, hier op t forum etc) voor de tips. En ja, als de kraamhulp toch voor de intake komt, kan je natuurlijk altijd even een vraag stellen
Ik las hier over kraamhulp die op voorhand langskomt om vragen te beantwoorden en officiële uitzetlijsten, dus ik dacht dat dat standaard was. In B heb je geen kraamhulp (tenzij je daar zelf expliciet naar op zoek gaat) dus wij moeten het allemaal zelf maar uitzoeken. Al is dat blijkbaar soms niet zo slecht, als ik hier soms lees over het nogal dwingende karakter van kraamhulp.
Ja dat soort verhalen hoor ik hier ook wel eens. Maar ook verhalen over hele lieve kraamhulpen die precies aanvoelen wat je wilt en fijn vindt. Ik ga dus in de intake proberen aan te geven wat ik wil en belangrijk vind en hopelijk hebben ze dan een kraamhulp voor me die bij ons past. Buren vroegen of de kraamhulp wilde checken of het kamertje en de spulletjes goed waren (bij de intake), maar dat was ze duidelijk niet van plan. Ze ging wel mee naar boven, maar zou het zelf nooit geopperd hebben. Dus tja, zal ook wel weer van de persoon afhangen. Ik heb vanuit de ziektekostenverzekering recht op vergoeding an de kosten van de kraamhulp; ik moet wel zelf een organisatie uitzoeken, maar niet de persoon zelf in dit geval. In Belgie heb je dan misschien allemaal zelfstandig opererende kraamhulpen die je persoonlijk belt?
Er zijn zelfstandige vroedvrouwen die je kan contacteren voor hulp, maar dat wordt eigenlijk zelden gedaan. Belgische vrouwen bevallen wel meestal in het ziekenhuis en blijven daar dan een dag of 4, dus de basis leer je van de vroedvrouwen daar. Maar daarna: you're on your own