Het klopt wel hoor dat eiwitten beter vullen. Dus de producten die je eet zijn dan wel verstandig. Misschien bij de kwark wat fruit proberen.
Allerlei tips al gegeven qua gezonder eten, dus geen toevoegingen meer daarin. Ik kwam de eerste 16 weken 9 kilo aan. Als ik at, was ik niet misselijk, dus ik at veel, haha. Uiteindelijk kon ik na die 16 weken ook het sporten weer beter volhouden en at ik weer gezonder. Ben in totaal 15 kilo aangekomen, dus ondanks de snelle toename in het begin, viel het nog erg mee. Als je nu beetje oplet, zal het vast niet meer zo snel gaa.
Ik had bij mn eerste zwangerschap er wel last van. Ik had toen een te snel wisselende glucose waardes. Misschien heb je dat ook? Dat je bloedsuiker spiegel in de war is? Of zwangerschapsdiabetes? Als je je zo voelt is er vast een reden voor. Ik adviseer je om in de ochtend veel bruine boterhammen te eten met hartig beleg. 5 of 6 sneetjes en tussendoor ook brood te eten en thee te drinken. Zoete dingen vermijden . Dan raakt het honger/verzadiging gevoel waarschijnlik weer meer in balans!
5 a 6 sneetjes in de ochtend? Lijkt me wat overdreven. En zou voor volkoren gaan. Bruin is gewoon wit met een kleurtje.
Ligt eraan hoe laat je de lunch hebt. Als dat tot de ochtend behoord lijkt het mij een prima hoeveelheid. Ik doe plakjes augurk en kipfilet op brood, zo samen vult dat aardig.
Eiwitten vullen wel, maar er zijn meer factoren die dat bepalen als alleen eiwitten. O.a. Ook kauwen zorgt voor verzadiging. Dus kwark, wat je hapslikweg naar binnen lepelt vult veel minder als een halve bak kwark, met daarin flink wat fruit en eventueel wat granen waar je dus op moet kauwen. Zalm is ontzettend vet en hoewel het goede vetten zijn blijft het gewoon vet, dus 250gram zalm wegeten is echt heel kcalrijk. Wat ik je zou aanraden is om te gaan kijken naar een voedingspatroon waarbij je dus flink moet kauwen, met niet teveel loze koolhydraten. Kies goed stevig brood (zuurdesem bijvoorbeeld, eventueel zuurdesem harde broodjes met een stevige korst), beleg die met wat hartig beleg en wat rauwkost erop en eet dat bij je ontbijt en lunch. Met rauwkost vul je je maag, met brood en beleg kun je je voedingswaarde opkrikken. Bij de avondmaaltijd flinke ladingen groente, stukje vlees(vervanger) en een beetje zetmeelcomponent (aardappel oid). Tussendoor fruit (niet een smoothie oid, gewoon een stuk fruit), rauwkost, of een keer een volkoren koekje oid maar niet te gek maken. Drink water en wat zuivel op een dag, mijdt de frisdranken e.d.
Tijdens de zwangerschap ben ik +30 kilo aangekomen. Na 36 weken durfde ik gewoon niet meer op de weegschaal te staan dus ik heb geen idee wat het eindgewicht was. Wel was het er met 4 weken allemaal weer af. Ik moet er wel bij zeggen dat het vooral allemaal vocht was, ik verloor per 6 uur 1.2 liter urine. ( dit weet ik omdat ik moest katheteriseren...)
Je kan ook een tijdje kcal tellen, je hebt ong 15% meer nodig dan normaal... https://www.mamaenzo.nl/zwanger/voeding-en-gewicht/alles-over-gezond-eten-tijdens-je-zwangerschap
Dan ben ik wel even nieuwsgierig of dat er ook zo weer af was? Kwam het door teveel eten? Hoe lang heb je erover gedaan om het weer af te krijgen?
nu 3 zwangerschappen verder en er is in totaal 10 kg blijven zitten... van de laatste 2... Dat is niet erg, want ik was eerst 47 kg, veel te dun, dus ik ben blij dat er wat is blijven zitten En ik at idd veel...maar ook gewoon een deel aanleg, want at echt niet alleen maar ongezond. En hoelang ik er precies over heb gedaan weet ik niet, is gewoon vanzelf gegaan... dus rond het half jaar ofzo?
Ik ben bij mijn vorige zwangerschap 24 kilo aangekomen. Dat was geheel te wijten aan een totaal gebrek aan discipline en een onophoudelijke trek in ijsrepen (mars en snickers ice cream). Deze keer wat meer discipline en chocola smaakt me niet deze zwangerschap, dus tot nu toe 6 kilo erbij. Ik moet me ook echt inhouden om niet steeds voor makkelijk lekkers te gaan hoor. Soms lukt dat, soms niet. Maar zoals al gezegd werd: meerdere kleine porties over de dag, en blijven bewegen.
Ik heb ook een dergelijke ervaring. Ik ben tijdens mijn eerste zwangerschap ook veel aangekomen. Ik kan me eerlijk gezegd niet meer herinneren hoeveel, maar het was behoorlijk. Het is er niet meer allemaal af gegaan, maar mijn gewicht was vrij laag voor de zwangerschap (geen ondergewicht, maar vrij laag), dus echt erg vond ik dat niet. Ik denk ook dat het van onder meer het startgewicht afhangt hoeveel je aankomt. Dunne mensen komen vaak meer aan tijdens de zwangerschap. Ik vermoed wel dat als je een hele bak kwark en een moot zalm verorbert en je 2 uur later alweer flink honger hebt, er wellicht meer aan de hand is. Misschien toch eens met de huisarts of vk overleggen. Denk dat dat beter is dan op eigen houtje proberen op een soort "dieet" te gaan waar je fysiek naar van wordt, hoe goed bedoeld ook.