Ik voel je baby niet als ik op mijn baarmoeder druk. Klopt dat?

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door flappie, 13 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. flappie

  flappie Bekend lid

  20 sep 2005
  732
  0
  0
  leerkracht
  Leeuwarden
  Hoi Mirjam,

  Ik heb ook even een vraagje. Misschien wel raar, maar ik vraag me af of ik mijn kindje niet kan beschadigen als ik wel eens op mijn baarmoeder druk ( vrij krachtig) om te voelen waar wat zit. Ik ben nu bijna 20 weekjes zwanger. Ik voel de baby ook nog niet. Alvast bedankt voor je antwoord!

  Groetjes,

  Hester
   
 2. Japke

  Japke Bekend lid

  1 feb 2006
  535
  0
  0
  verloskundige
  Hoi Hester,

  Ik, Japke, beantwoord even je vraag omdat Mirjam het wrs druk heeft.

  Het is geen rare vraag. Het kan geen kwaad om vrij krachtig te drukken op je buik. Bij 20 weken voel je alleen de hoogte van je baarmoeder en nog niet hoe het kindje ligt. We voelen meestal wel dat er een kindje in ligt. Rond 28-30 weken voelen we meestal wel hoe het kindje ligt, dus waar hij/zij met het hoofd en rug de ligt. Vraag dit als je op controle komt, soms kan de verloskundige je het zelf laten voelen.

  De baby voelen bewegen, rond 22-24 weken voel je meestal je kindje bewegen. Het hangt ervan waar je placenta ligt en of het je eerste of tweede kindje is. Rond 28 weken moet je hem elke dag voelen bewegen.

  Groetjes,
  Japke
   
 3. flappie

  flappie Bekend lid

  20 sep 2005
  732
  0
  0
  leerkracht
  Leeuwarden
  Hoi Japke,

  Bedankt voor je antwoord. Ik ben weer gerustgesteld. Soms denk ik dat ik de baby kan voelen, echt een paar 'plopjes', maar dan ook weer een aantal dagen niet. Het is mijn eerste kindje, dus het komt allemaal nog wel. Ik zal het de verloskundige zeker gaan vragen.

  Groetjes,

  Hester
   

Deel Deze Pagina