Mn man heeft in zijn kerstpakket een houten snijplank gekregen. Maar ik snap niet echt het nut van zo'n ding. Wat doe je hier mee? Het is toch behoorlijk onhygiënisch, want hoe maak je dit goed schoon?
Hier ligt hij op het aanrecht naast het fornuis, we hebben geen vuurvast aanrecht, dus als ik iets heets kwijt moet, zet ik het op de houten plank. Snij er ook wel eens brood op, en zet hem regelmatig in de vaatwasser. Overigens weet dat als je een mooie houten plank hebt, er een soort behandelmethode voor is waardoor het helemaal niet onhygiënisch is, maar hedonist precies zit weet ik niet.
Plastic kan nog in de vaatwasser. Deze denk niet. Daar is hij te groot voor. En kan volgens mij sowieso niet met hout?
klopt hout is hygiënischer dan plastic. Als je in hout snijdt blijft de snede openstaan en dus kun je de bacteriën er weer uit spoelen/poetsen. Bij plastic sluit de snede zich weer en sluit op die manier de bacteriën weer op waardoor je ze er niet uit spoelt/poetst. Schoonmaken doe ik gewoon door ze af te wassen en als we er kip of rauw vlees op hebben gehad dan boen ik hem af met fim of grof zeezout.
Ze zijn hygienischer als plastic en een glazen snijplank is echt superslecht voor je messen. Verder vind het persoonlijk mooier en ze zijn er in hele grote uitvoeringen wat wel prettig is als je veel zelf snijd.
Hout is niet hygiënischer hoor. Door het snijden komen er gleuven in het houtwerk en daar kunnen etensresten tussen gaan zitten die je er niet meer uit krijgt. Een grote bacterie bron Idem met plastic
Goed hout is dus juist wel hygienischer en zelfreinigend. Duurt wel een paar uurtjes voor de houtenzymen de bacterien hebben verwerkt. En afwassen moet natuurlijk nog wel.
Hier een heleboel houten snijplanken gehad; zowel duurdere als goedkopere maar ik heb een hekel aan afwassen dus ze sneuvelden allemaal na langdurig gebruik in de vaatwasser. Nu heb ik dus een plastic snijplank van de Action voor een paar euro. Als hij teveel beschadigd is, gooi ik hem weg en koop ik een nieuwe. Ik was er he-le-maal klaar mee. Stomme dingen. Ik merkte zelfs dat ik liever kipstukjes kocht, dan dat ik kipfilet moest gaan snijden - zo ergerlijk vond ik die houten snijplanken. En die hele behandelmethode vooraf voor de eerste keer vond ik ook onzinnig. Eerst behandelen met olie en dan niet gebruiksklaar en blablabla. Ik wil gewoon een snijplank op het moment dat ik hem nodig heb en dan wel nu direct a la minute. En dan vielen de stroken eraf vanwege de vaatwasser; nou echt hoor. Ik haat houten snijplanken Never again.
Wij hebben ook zo'n grote houten snijplank, maar die gaat echt de vaatwasser niet in. Veel te groot, dat het ronddraaiende gedeelte (sproeier) van de vaatwasser hem stuk maakt of zelf stuk gaat. Zo hebben wij ook eens een pollepel in het mandje gezet, roetsj, zo een stuk van de lepel afgehakt. Pollepels leggen we nu dus gewoon neer in het bovenste rek
Dat doe ik stiekem ook als mijn partner niet kijkt; hij vind dat onhygiënisch. Vervolgens zeg ik hem dat ik de scharen ook net zo makkelijk in de vaatwasser gooi, maar dan voert hij op dat de scharen daar niet tegen bestendig zijn, dan zeg ik dat ik wel weer nieuwe koop, vind hij dat onnodig en dan krijgen we daar weer een discussie over Maar goed, met groentes snijden had ik dus exact hetzelfde. Ik ging liever voorverpakte groentes kopen dan dat ik weer mijn houten snijplanken in elkaar moest gaan puzzelen omdat ze van ellende uit elkaar vielen. Plastic fantastic !!!!