inbakeren

Discussie in 'De lounge' gestart door Vicky, 1 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  11 aug 2005
  1.200
  0
  0
  Enschede
  Vandaag heb ik het cb gebeld met de vraag of ze mijn wilden laten zien hoe in te bakeren... Kaylee is een echte huilbaby, we lopen ook bij de osteopaat met haar, kinderarts heeft haar onderzocht, maar ze blijft uren per dag huilen. Ik heb altijd gezegd dat ik haar niet wilde inbakeren, of het zolang mogelijk wilde uitstellen omdat ik het eigenlijk best zielig eruit vind zien Maar nu zijn we dus op het punt gekomen dat we behoorlijk radeloos zijn, alles geprobeerd hebben en nog aan het proberen zijn, en we willen haar dus gaan inbakeren in de hoop dat dat tenminste iets zal helpen.

  Kreeg ik dus als antwoord bij het cb, dat hun dat niet mogen adviseren en dat ze niet mogen laten zien hoe het moet Onze hoop dus weer de grond in geslagen... Ik durf het ook niet aan om haar zelf te gaan inbakeren, want ik vind het best een eng idee en wat als ik het fout doe

  Nu mijn vraag dus Ik zag op internet iets over de bakerzak... Alleen staat daar dus bij dat dat meestal wordt gebruikt bij het overgaan van het echte inbakeren naar het losse slapen... Zijn er mensen die deze zak gebruiken gewoon als inbakermethode? En wat zijn jullie ervaringen er dan mee???

  Of zijner mensen die in de buurt van enschede wonen en mij kunnen/willen laten zien hoe het moet? Of die een gespecialiseerd iemand in de buurt weten die het ons kunnen laten zien???

  Bedankt alvast
   
 2. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  11 aug 2005
  1.200
  0
  0
  Enschede
  O ik zie net ergens anders op de site dat het aangeraden is om niet eerst in te bakeren als het kan ;) Maar maakt nogniet uit, mijn vragen blijven hetzelfde ;)
   
 3. carry

  carry Fanatiek lid

  30 jul 2005
  1.397
  0
  0
  pedagogisch medewerkster
  Ik werk op een creche en inbakeren mogen wij alleen met toestemming van de ouders! Maar wij gebruiken het regelmatig, omdat kindjes op de creche toch vaak wat onrustiger slapen (want er liggen meerdere kindjes in 1 slaapzaal) dan dat ze dat thuis doen. Wij bakeren niet op de officiele manier in maar met normale lakentjes, het is iets minder sterk, maar het voldoet net zo goed.
  Ik leg ze in het midden van het laken met de rand net over de schoudertjes. Dan vouw ik 1 kant (links of rechts) in een punt naar beneden. Dit stuk is nu dus niet zo hoog meer en die vouw je om het kindje met het armpje strak naar beneden onder het lijfje van het kindje door. Nu ligt dus 1 kant vast! De andere kant vouw je iets minder ver dan de vorige kant en komt dus iets hoger, (dit vouwen doe ik persoonlijk altijd omdat nu een stuk van het borstje nog vrij is) En weer het armpje strak naar beneden en helemaal om het lijfje heen vouwen. Nu ligt alleen nog een lange flap beneden en voor de rest ligt je kindje helemaal strak in het lakentje. De flap kan je los laten liggen, maar ook even onder het kindje vouwen. Daarna nog een dekentje lekker strak onder het matras vast en zoals ik dan meestal merk vinden de meeste kindjes dit erg fijn en verzetten zich absoluut niet.
  Je hebt ook officiele inbakerdoeken, dit zit iets strakker dan het geen wat ik nu net heb beschreven, maar ik vind het lakentje zelf altijd wel zo praktisch en snel, en het is de vraag of het voor jullie meisje werkt! En dan heb je wel van die dure inbakerdoeken!
  Toen Mike klein was, waren de consultatiebureau,s erg tegen het inbakeren, terwijl het voor Mike een uitkomst was geweest, want die kon niet tegen zoveel ruimte om zich heen. Zijn ledikant had ie ook erg veel moeite mee, je zag hem dan echt zo schrikachtig kijken om zich heen, en als hij even bij ons op bed lag was dat helemaal zo, helaas had ik de techniek van inbakeren helemaal niet onder de knie toen, maar ik heb altijd gezegd: Volgens mij was dat de manier geweest voor Mike om beter te slapen!
  Succes met jullie kleine meisje en ik hoop dat er iemand bij jullie in de buurt is die het voor zou willen doen, want dat zou het handigst zijn, maar helaas kan ik je daar niet verder mee helpen!
  Liefs Carry
   
 4. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Mijn buurjongen is nu 3 maanden en had precies hetzelfde als jullie meidje. Veel (heel veel) huilen, van de dag de nacht maken en andersom, het Kiss-syndroom (beklemde zenuwen en wervels in nek en rug) veel spugen, krampjes. Ook zijn ouders hadden alles geprobeerd. Op het laatst de bakerzak, waar jij het over hebt! Inbakeren (helemaal dan) mag niet meer omdat de heupen van de kleintjes te weinig bewegingsvrijheid hebben en zo verkeerd kunnen groeien. De bakerzak is de oplossing (wat ik ervan zie dus)

  Vooral op de dag gebruiken ze hem voor de kleine. Het is een soort krappe slaapzak, zonder armgaten. Hierdoor kan hij zichzelf niet steeds wakker houden, met zijn armen maaien etc en slaapt hij overdag veel beter.

  Bijkomend voordeel voor jullie is dat het vroeggeboren kindjes vaak een geborgen en vertrouwd gevoel geeft, zoals in de baarmoeder.

  Suc6, laat je even weten hoe het met jullie kleine vreder gaat?
   
 5. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  11 aug 2005
  1.200
  0
  0
  Enschede
  Hoi carry, de manier die jij beschrijft hebben we dus al geprobeerd... Echt zo strak als we maar konden... vijf mins later had ze zich er al uitgewurmd :confused:

  Carmen, bij dat jongetje helpt het dus... Ik krijg als t goed is zo nog een telefoontje van de osteopaat, ga ik met haar ook even overleggen... Maar ik vind het wel het overwegen waard om die zak te kopen.
   
 6. duikster

  duikster VIP lid

  13 nov 2005
  5.714
  73
  48
  Hoi Vicky,

  een vriendin van mij is onlangs naar een speciale verpleegkundige geweest die alles over inbakeren wist en het ook uitlegde, voor- en nadelen. Nou is dat niet bij jouw in de buurt, maar ik neem aan dat die er bij jou ook zijn in de buurt. Misschien dat een VK of HA er meer over weet.??

  groetjes Karin
   
 7. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  11 aug 2005
  1.200
  0
  0
  Enschede
  Dames allemaal bedankt voor jullie antwoorden! Wat raar dat cb's zo verschillend denken En dat ik er weer net eentje moet hebben die niet wil inbakeren hahaha...

  De pacco doeken heb ik net even uitgebreid zitten lezen, ik denk dat ik die ga bestellen. Heb alleen even een mailtje gestuurd naar hen ivm de maat, want kaylee is al te oud voor de kleinste doeken en nog te licht voor de volgende maat Ben benieuwd... Ik ga gewoon zelf uitgebreid die handleiding bestuderen, kom ik er niet uit of twijfel ik, dan neem ik ze gewoon mee naar de osteopaat (zij vond het trouwens een erg goed idee, het inbakeren) ... weet zij t ook niet, dan neem ik ze mee naar de babymassage (daar begin ik volgende week mee, lijkt me zo heerlijk)... Ik ga ervan uit dat een van hun twee het wel weet. En anders bel ik de huisarts wel.

  In ieder geval bedankt allemaal :D
   
 8. Angel79

  Angel79 VIP lid

  14 jan 2006
  5.090
  0
  0
  Lekker mama zijn
  Limburg
  Hoi Vicky,

  Ik weet niet of je er iets aan hebt, maar de jongste van ons heeft ook vaak gehuild als baby. Doordat verder niets met haar aan de hand was (meerdere onderzoeken geweest) hebben we haar moeten laten huilen en ik weet hoe frustrerend en uitputtend dit is. Later ben ik bij een paragnoste terecht gekomen en liet gewoon foto's van mijn kids zien zonder er een woord over te zeggen. Zij vroeg me toen of de jongste een huilbaby was geweest (met nog veel meer andere kloppende details) en vertelde mij dat ze blijkbaar een nieuwe-tijds kindje is en het huilen dan vaak voorkwam.
  Ik weet niet of dit je iets zegt, anders wil ik best wat info voor je gaan opzoeken, laat me maar wat weten.

  Liefs Angela.
   
 9. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  11 aug 2005
  1.200
  0
  0
  Enschede
  Hmm... Ik moet zeggen dat ik behoorlijk sceptisch tegenover paragnosten en zo sta... Maar een beetje meer uitleg mag natuurlijk ;) Kaylee is trouwens predysmatuur, dus waarschijnlijk is dat gewoon de grootste oorzaak hoor.

  Over dat laten huilen... Ik heb t geprobeerd... Ik werd er zo gek van dat ik een hekel aan mijn kind begon te krijgen... Dat was eergisteren. Toen heb ik gezegd dat ik dat nooit meer doe. Ik ga nu op mijn gevoel af en merk dat ik zelf een stuk relaxter tegenover haar ben en dat heeft ook zijn weerslag op haar. Ze huilt nog steeds veel, maar ik merk toch dat ik haar nou sneller rustig krijg en dat ze weer liever bij mij ligt.
   
 10. Angel79

  Angel79 VIP lid

  14 jan 2006
  5.090
  0
  0
  Lekker mama zijn
  Limburg
 11. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  11 aug 2005
  1.200
  0
  0
  Enschede
  Ik had dus gemaild naar de mensen van de pacco doeken... En ze zijn ongeschikt voor Kaylee omdat ze te klein is (50cm en 3320 gram). Bij de bakerzak hetzelfde, vanaf maat 56/62 terwijl maat 50 voor Kaylee vaak nog te groot is...

  Huisarts was hier gister toevallig op kraamvisite, die wist ook nix over inbakeren, vond het ouderwets, niemand deed he tnog zei die.

  Nou ja, bijna geen opties meer dus, dus ik laat het maar zoals het is... En ik tel af naar de drie maanden, want dan zou het beter moeten gaan schijnt het (en als ik pech heb is dat drie maanden gecorrigeerde leeftijd, kan ik mijn lol nog op want dan is ze nu pas drie weken haha).
   
 12. pim

  pim Fanatiek lid

  22 sep 2005
  3.970
  0
  36
  Nijmegen
 13. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  11 aug 2005
  1.200
  0
  0
  Enschede
  de bakerzak is ook te groot... die andere site ga ik zo ff kijken

  Kijk ik net op mijn mail, heb ik die tinynanny link ook toegestuurd gekregen van de mensen van de pacco doeken ;) Maar dat slaapzakje lijkt me idd wel wat... Vanavond ff aan Sydney laten zien.
   
 14. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Hi Vicky,

  Even een vraagje tussendoor hoe veel weken zwanger was je van Kaylee, toe ze werdt geboren? Ik weet natuurlijk wel dat ze te vroeg geboren is en volg jullie verhaal maar hoeveel weken ze te vroeg geboren is, weet ik eigenlijk niet.

  Verder kan ik je niets anders wensen dat enorm veel sterkte!
   
 15. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  11 aug 2005
  1.200
  0
  0
  Enschede
  34w was ik. ben ingeleid ivm HELLP :(
   
 16. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Hi Vicky,

  Hoe is het nu met jullie en de kleine meid? Al een alternatief iets voor het inbakeren gevonden en huilt je meidje al wat minder?

  Hoop dat alles goed/beter gaat,

  Groeten
   
 17. Vlinderkind

  Vlinderkind Niet meer actief

  Hai,

  Een vriendin van mij had ook een huilbabytje. Hij bleek het Kiss-syndroom te hebben doordat hij te snel geboren is (kan mogelijk ook andere oorzaken hebben). Hij huilde niet alleen voortdurend, maar kon ook zijn hoofd niet naar links draaien, en hij groeide minder snel dan normaal). Die vriendin had zelf ooit gehoord dat het Kiss-syndroom bestond en moest zelf bij de arts aangeven dat ze wilde dat haar kindje daarop werd onderzocht, want de artsen stuurde haar elke keer weg met de mededeling dat hij een gezond ventje was, en dat het wel over zou gaan.
  Een manueel therapeut had het vrij snel weer verholpen en nu is alles weer prima met hem. Mogelijk is het goed om even in de gaten te houden of ditzelfde mogelijk met jouw dochtertje ook speelt?

  Succes!
  Anouk.
   
 18. Vicky

  Vicky Fanatiek lid

  11 aug 2005
  1.200
  0
  0
  Enschede
  Mijn dochtertje loopt al bij de osteopaat ;) Het is geen Kiss trouwens, lijkt er wel op.

  Het gaat nou wel redelijk... Maar nog niet goed....
   
 19. Deb

  Deb VIP lid

  19 jul 2005
  7.394
  0
  0
  Noord- Scharwoude
  hoi Vicky

  Ik heb Caitlin ook ingebakerd gehad omdat ze der zelf steeds uit slaap hield omdat ze erg tegen de slaap vocht
  ook huilde ze regelmatig maar dit kwam omdat ze koemelk allergie had en erge pijn en der buikje had en last van darmkrampen daardoor
  ik ben haar toen gaan inbakeren wat heel goed hielp
  ze werdt er rustig door en leerde heerlijk slapen
  ze slaap nu zo goed en rustig dat ik gestopt ben met inbakeren
  mevrouke heeft een idiaal ritme en houdt van uitslapen ;) 11 uur smorgens is niet vreemd voor haar en dat vanaf 0.30 af want om 24 uur krijgt ze haar laatste papflesje
  ik bakerde haar in een molton luier die lag ik met een punt naar boven vouwde de punt een stuk om
  meiske tot haar schoudertjes op de luier armpjes naar beneden en dan de punten om haar lijfje vouwen later legde ik er nog een wafeltjes luier onder omdat ze groter werdt en ook sterker en wurmde zich dus idd ook los maar met wafel luier dubbel gevouwen in een punt en die eroverheen kreeg ze dit niet meer voor elkaarik heb er een heel tervreden kindje aan over gehouden die heerlijk slaapt nu
  en inbakeren ouderwets wat een onzin komt juist weer helemaal in nee onze voorouders waren nog niet zo dom hoor ;)
  in de balkan bakeren ze de kinderen allemaal in trouwens dat is daar heel gewoon
   
 20. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  Hallo Vicky,

  Ik weet niet of het al gelukt is, maar wij hadden op school les van een lactatiekundige en zij deed ook aan inbakeren.
  Mischien kun je een lactatiekundige in de buurt vinden.

  Succes
   

Deel Deze Pagina