Vraag je het aan de juf of rechtstreeks aan de IB'er? In geval van het eerste zou ik de IB'er rechtstreeks benaderen, in geval van het tweede zou ik de directie benaderen. Een half jaar vind ik (veel) te lang...
Ja ik heb het gevoel dat ze mijn zoontje niet mag. Maar hoorde al van meerdere ouders dat er geen positief woord aan te pas kwam.
Tot nu toe niet heel veel positieve ervaringen op deze school, al heeft de jongste wel een heel goede lerares. Dit is echter de eerste die zo star is. Mijn idee voor een volgende stap is inderdaad direct een gesprek met de ib-er erbij en ik wil ook graag weten waarom hij zo achteruit is gegaan. Een andere school is best lastig hier en de andere 2 hebben het wel enorm naar hun zin hier en daar gaat het wel goed.
Wat lastig zeg... Lijkt me van de zotte dat als je alles 1 scoort en 1 3 dat je dan vmbot krijgt? En sowieso hier in gr 6 hebben ze het helemaal niet over adviezen. Is dit wel doorsnee? Of moet ik op school eens gaan polsen? @ts: ik zou echt bij de ib'er gaan vragen. Als je zoontje zich zo verveelt etc dan zou ik echt niet stoppen met vragen om doortesten. Vind het sowieso een momentopname. Wat zeg het leerlingvolgsysteem? Ik zou echt bij de ib'er aan de bel trekken!
En sowieso niet er 'geen energie' meer in steken! Hij moet nog 2,5 op die school! En wie moet komt er anders op voor zijn belang?
Ik weet er (helaas) alles van. En juist daardoor ben ik er vrij simpel in geworden. Als de leerkracht niets doet, dan vraag ik iemand anders om 'hulp' (de intern begeleider in dit geval). En als ook die niet thuis geeft, dan ga ik een stapje hogerop (directie). Ook als ze wel wat doen heeft het niet altijd het gewenste resultaat en ze doen niet altijd wat ze beloven ed, maar dan doen ze in ieder geval hun best. En je kunt het ook oneens zijn met elkaar, maar ik vind dat je dan van beide kanten met elkaar in gesprek moet gaan, je mening moet onderbouwen en samen moet proberen tot een oplossing te komen. Iemand een half jaar lang laten 'wachten'/aan een lijntje houden (dat haal ik uit jouw verhaal tenminste) vind ik in zo'n geval niet kunnen, dan blijf je als leerkracht, in mijn ogen, in gebreke.
Dan sta je dus morgen met je agenda nij de ib-er om 8.15 om een afspraak te maken op korte termijn. Je hele schoolbaan alleen maar I scores en dan met 1 citotoets gelijk gelijk een VMBO-TL? Wanneer je een afspraak maakt mey de IB-ER, laat je haar een uitdraai maken van zijn leerlingvolgsysteem! En vraag om een analyse van de begrijpend lezen toets. Wat gaan zij NU doen met dit resultaat??
Lastig hoor! Ik ben normaal gesproken ook niet een type die bij wat tegenslag oid van school zou willen wisselen. Maar omdat deze juf zo’n belang lijkt te hechten aan deze ene (tot nu toe) op zichzelf staande score en op basis daarvan al een soort voorlopig advies geeft, vind ik dat wel zeer twijfelachtig. En als dat een soort schoolbeleid zou zijn, zou ik daar wel veel moeite mee hebben. Maar nu kan ik je zeker aanraden om in gesprek te gaan met de ib’er en evt. zelfs directie. In mijn regio hebben ze bv een plaatsingswijzer en daar staat heel duidelijk in omschreven hoe een advies tot stand komt. En welke cito scores (of eigenlijk de vaardigheidscores) ‘horen’ bij welk niveau. Dat zou je ook op jullie school na kunnen vragen.
Ik vind dit werkelijk idioot! Eigenlijk verveelt hij zich al bijna de hele schooltijd en dan gaat 1 toets niet goed en dan wordt dit geroepen. Ik ben erg fan van zoveel mogelijk via de juf proberen te regelen, maar dat kan nu gewoon niet meer. Ik zou nu inderdaad hogerop gaan en een en ander gaan eisen qua ib-er. Succes, het lijkt me heel lastig.
Ik denk dat de juf bewust geen gesprek met de ib-er regelt, dus ik zou een mail sturen naar de juf en de ib-er en evt. een cc naar de directie waarin je aangeeft z.s.m. een gesprek hierover te willen. Je zit al halverwege het schooljaar en er is nog niets gebeurd en als het aan de juf ligt gaat er ook niets gebeuren. Als je een gesprek hebt, prik je meteen een datum voor een evaluatiegesprek en stuur je een mail met de afspraken die gemaakt zijn. Deze juf heeft alle tijd en kans gehad om een gesprek te regelen met de ib-er, hem door te toetsen enz., dus vanaf nu zou ik er bovenop zitten en alles zwart op wit vastleggen.
Top hier heb ik wat aan! Inderdaad die vraag, want die werd eigenlijk nu bij ons neergelegd. Je hebt volkomen gelijk.
Jullie hebben gelijk en ik ga inderdaad zelf contact.opnemen met de ib-er. Heb ook het gevoel dat het wordt afgehouden.
Net met mijn moeder besproken en die gaf ook aan naar de ib-er. Als ze niet doorpakken loopt zij volgende week alvast de toets met hem door die hij heeft gemaakt om te kijken waar het fout gaat (ze is lerares). Dat zou school moeten doen en dat ga ik ook zeker vragen, maar verwacht ik niet veel van zoals jullie waarschijnlijk begrijpen.
Maar dit slaat toch nergens op? Een cito 3 is nog steeds de mediaan score (volgens mij): de meeste kinderen halen dit niveau. Echter gaan bijna 50% van de leerlingen naar havo/vwo. Statistisch gezien is het dus onmogelijk dat enkel de I score (10% met beste resultaten volgens mij) leidt tot de instroom naar havo of hoger. Plus dat het inhoudelijk een hele stellige, niet verder onderbouwde bewering is. Ik zou met de ib-er om tafel gaan.
weet je wat ik denk, ik denk dat ze nooit van plan was om door te toetsen. vorige school juf had ons 4 maanden lang aan de lijn gehouden over een heleboel zaken en geen afspraak geregeld met de ib er, want die zou t enorm druk hebben. toen ik een email stuurde aan de ib er, die wist er niets van en meteen een afspraak geregeld. Wij hebben onze psychologe begaafdheidsdeskundige die heeft haar onderzoek gedaan en daarbij ook doorgetoetst, de school deed het niet.maar nooit iets mee gedaan met de uitslagen. Ik dacht altijd waarom ze zo moeilijk doen met doortoetsen? Het gaat erom dat ze ongeveer weten dat leerbehoefte uit de uitslagen van doortoetsen niets zullen/kunnen veranderen. want ze hebben geen mogelijkheden of zin om die dingen te regelen die zoontje nodig heeft, ook dus als je dus bewijs hebt met de uitslagen. het gaat dus om 'niet willen doortoetsen' omdat ze alvast weten dat zij niets met de uitslagen zullen/kunnen doen. daarom zei ik 'andere school'. op onze nieuwe school is het nog steeds problematisch(omdat zoon echt heel veel afwijkt van gemiddelde) maar toch is de juf open voor suggesties. omdat het vanuit het kind gedacht wordt, niet vanuit de school. het is met zo een kind altijd gedoe omdat het gewoon steeds zoeken is naar passend materieel en tijd maken voor instructie voor afwijkend materieel, maatje zoeken voor werkjes. maar waarom praten ze niet eerlijk met de ouders? waarom laat ze je zo schrikken met haar advies dreigement? want dat is echt dreigen vind ik. je hebt echt de ouders nodig om goed onderwijs te kunnen geven aan zo een kind. ik zou voortaan alles per email doen, of per brieven, zodat je langzamer hand een dossier vormt zou ik zeggen. dus een email aan ib er waarin je opschrijft wat de juf zei over schooladvies, zodat dat ook op papier staat.