Super Saskia, dat jullie zelf die rekenachterstand hebben kunnen wegwerken. Hier is het dus lezen, lezen, lezen....
Mja zo hip zijn ze bij ons niet... Ze hebben wel mail en gebruiken het ook wel. Maar ze beschikken niet standaard over mailadressen van ouders bijvoorbeeld. (Die wel in het schoolsysteem staan als het goed is... ) En een mail is net zo makkelijk.. Kost minder tijd. En als een ouder dan meer wil weten kun je altijd nog een gesprekje plannen lijkt me. Maar goed, hier spreekt een ICT-er Andere beroepsgroepen zijn vaak wat minder enthousiast over mail.
Nouja, morgen gesprek met de plusjuf die het wegwerken begeleid... In ieder geval het automatiseren is nu gelukt... En ze weet nu ook hoe ze moeilijkere sommen uit moet rekenen... Ik weet nog niet hoe het in de klas gaat met rekenen.. Dat hoop ik morgen te horen. Maar ik begreep van dochterlief dat ze inmiddels weer een plus-werkboek heeft gekregen dus ik vermoed toch dat dat daar ook zichtbaar is. Ze werken ook met ambrasoft en op de thuisaccount gaat dat ook prima. Dus ik vermoed goed nieuws morgen.
Hier wordt ook niet gemaild trouwens, had van mij wel gemogen. Ik communiceer graag via de mail Ik vind het verder wel handig om te weten waar Thijmen een achterstand heeft, want dan kunnen we daar ook aan werken thuis.
Wij hebben ook safeschool, dan kan je een berichtje naar ouders sturen zonder hun e-mailadres nodig te hebben, maar de ouders krijgen wel een mail dat er een bericht is. Zouden ze wat mij betreft vaker mogen gebruiken
Vorige jaar hetzelfde verhaal met lezen trouwens... Ze bleek toen de schoolboeken vooral heel saai te vinden. We zijn toen dus moeilijkere boeken gaan lenen in de bieb en die mee naar school genomen. Toen was het ineens leuker om te lezen en ging het al rap veel beter. Einde van het jaar was ze de beste lezer van de klas.. Ipv een van de kinderen die nog maar net mee kon komen. Misschien helpt dagbij jullie ook wel.. Gewoon met een onderwerp dat hij leuk vind beginnen.
Je hebt me toen in mijn topic hier over mogelijk dyslexie bij mijn zoontje al veel goede tips gegeven. Ook deze. We zijn met veel bezig en het lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Kleine stapjes vooruit. Lezen gaat steeds soepeler en sneller. En hoe meer woordenschat en letters geleerd, hoe moeilijkere boekjes ook haalbaar zijn en dus interessanter. Logopedie is nu opgestart en die leert hem automatiseren door de letters te visualiseren. En dat lijkt ook aan te slaan.
Er is vorig jaar bij ons een nieuwe directeur gekomen en die heeft heel hard gewerkt aan de communicatie. Zo gaat alles dus heel actief over de mail, krijgen we 1x per maand per mail de schoolnieuwsbrief en iedere 15e van de maand een klassenmail waarin staat wat ze komende maand gaan doen, wat de thema's zijn, eventuele tips etc. Echt heel fijn want briefjes blijven vaak in laatjes en tassen en als ouder blijf je zo heel erg goed op de hoogte terwijl het maar kort tijd kost. En iedere dag kijkt de leerkracht na schooltijd of er een ouder individueel gemailt moet worden over een bepaalde kwestie. Maar ik weet, als ik om me heen kijk, dat deze school daar heel ver en heel sterk in is. Helaas gaat het op de nieuwe school nog gewoon ouderwets met een briefje mee
Dat zal goed werken in de onderbouw. In de bovenbouw staan lang niet alle ouders meer aan de poort. Overigens mail en bel ik wel met ouders en ze kunnen altijd binnenlopen als ze zelf een vraag hebben. Op vrijdag komt een aantal ouders even binnen om te vragen hoe het die week is gegaan qua gedrag. Dat doe ik graag. Maar kost me wel gauw een half uur. Ook voor 'even' een paar mailtjes moet je toch echt ook gaan zitten. Een leerkracht heeft na schooltijd maar 1,5 - 2,5 uur. Althans: voordat de weekbeurt klaar is bij ons, is het half vier. Ik moet me vaak haasten om mijn zoon om zes uur op te kunnen halen bij de BSO. Een enkele keer ben ik er pas tegen sluitingstijd (om half 7) en de BSO zit bij ons in het gebouw, daar gaat dus geen reistijd vanaf ofzo, dat is werktijd die gewoon behoorlijk vol zit. De meeste collega's gaan tussen 5-6 naar huis. Hoort bij de baan hoor, maar ik denk dat veel mensen nog steeds erg onderschatten hoe snel die korte tijd volloopt met correctie, administratie, materiaal zoeken, lessen voorbereiden, vergadering / overleg. Om een idee te geven: met een stapel rekenschriften ben ik gauw een half uur bezig. Is het een toets, moet ik per kind per onderdeel bijhouden hoeveel goed/fout was. Dus met een toets van rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, ben ik al een uur bezig. Digitaal toetsen scheelt tijd, maar is nog niet echt ingeburgerd bij ons. Bovendien zien we dat er dan ook weer meer fouten worden gemaakt. Volgend jaar moet de nieuwe cao overal ingevoerd zijn. Dan 'mogen' we waarschijnlijk nog maar tot half vijf werken. En dan dus geen werk meer mee naar huis, Anders is het overwerk en dat mag niet uitbetaald worden, maar moet op een ander dag gecompenseerd. Werk je dus een keer tot half zes, moet je een andere keer (voor de volgende vakantie) om half vier naar huis. Zien jullie de verbetering voor het onderwijs? Dus ik vrees dat het alleen nog maar erger wordt, wat overleg met ouders betreft. Helemaal erg is dat we straks geen invallers meer kunnen krijgen voor kortdurende vervanging. Dan zul je dus bij elke zieke moeten gaan kiezen; extra hulp niet door laten gaan en onderwijsasssistent voor de klas? Klas splitsen en verdelen over andere groepen? Kinderen naar huis sturen?
Nou ik kan me wel voorstellen dat voor de persoon Leerkracht wel prettig is om ook eens op een vaste tijd klaar te zijn Het schiet alleen niet op als er dan nog een berg werk blijft liggen die TOCH gedaan moet worden door diezelfde persoon (Dus inderdaad... Ik zie weinig verbetering... Voor beide partijen helaas)