Dit deed mijn moeder toen we in een heel aware financiële situatie zaten. Een vriendin van me trouwens ook. Dat vonden we niet raar maar waren er juist ontzettend blij mee. Ik kan me wel voorstellen dat bij sommige mensen de schaamte nog in de weg zit, dit was bij ons ook wel zo maar uiteindelijk "wen" je daar aan. Het is in ieder geval fijn dat het nu is omgekeerd en wij mensen kunnen helpen. Daarom vraag ik dus ook nooit óf ze iets willen/nodig hebben, maar eerder wat ze nodig hebben- of gewoon heel direct een tas met boodschappen geven. Dan is het moeilijker om te weigeren
Ik werk niet ivm gezondheid. Man werkt 32 uur en netto komt er binnen. 2300. Ik heb wel recht op toeslagen, zorg en kgb.
Hier komt er inclusief alles 3400 euro binnen. Dus loon, toeslagen en alimentatie. Hiervan houd ik ongeveer 1200 euro over voor sparen, eten, uitjes en de rest. Ik werk 28 uur pw (op papier minder ivm vakanties)
Ik krijg netto 4200 euro per maand voor 32 uur. Dat betekent ook geen enkele toeslag, maar dat is wel logisch. Toch voelt het systeem heel raar, dat door de manier van toeslagen het soms loont om minder te gaan werken en het in de middeninkomens niet uitmaakt of je bruto 3000 of 4000 verdient. Ik ben een groot voorstander van het basis inkomen, en dan mag iedereen er bij gaan werken tot het niveau dat hij of zij wil verdienen. Maar ja, dat is zo'n grote wijziging, dat zullen de systemen van de belastingdienst wel niet aankunnen
Maar dit kan toch eigenlijk niet? Als twee-oudergezin moet je allebei werken of studeren om recht te hebben op KOT.
In het buurtje achter me woont een alleenstaande moeder die 2 volledig vergoede bso dagen krijgt voor haar zoon. Ze moet in die tijd solliciteren, maar in de praktijk gebeurd dat weinig. Dit zijn haar eigen woorden. Ze staat onder bewindvoering. Mss datdat er iets mee te maken heeft? Hoe dan ook, niet een situatie om jaloers op te zijn. Al heb ik weleens gedacht dat minder geld geven, misschien tot meer solliciteren zou leiden.
Lijkt me geen benijdenswaardige positie inderdaad. Als je je baan verliest en in de ww komt heb je nog 3 mndn recht dus wellicht is het zoiets. Je bent daarnaast zelf verantwoordelijk voor het stopzetten van de KOT… dus ja als je dat simpelweg niet doet krijg je het gewoon vergoed. Heb je achteraf wel een probleem. Geen idee overigens of dat hier zo is natuurlijk. Maar het is echt niet vanzelfsprekend dat iemand “gewoon thuis zit” en KOT ontvangt.
Ik verdien netto ongeveer 2800 pm voor 24 uur en zal binnenkort naar ongeveer 2950 gaan. Wat mijn vriend momenteel precies verdient weet ik niet. We maken altijd allebei geld over voor gezamenlijke vaste lasten, gezamenlijk sparen en de kinderen. Verder hebben we onze financiën gescheiden.
En een halve dag extra ipv een dag? Dat ga ik doen. Dan hebben we geen extra opvang nodig omdat die halve dag onder schooltijd kan. Hele dag was hier ook ongunstig ivm extra kosten bso en daarbovenop voor alle bso uren minder KOT ivm hoger salaris.
Ik vermoed dat dit valt onder het kopje we houden een oogje in het zijl. Kan er niet van wakker liggen dat die mensen opvang vergoed krijgen.
Wij verdienen beiden goed maar onze lasten zijn momenteel erg hoog (want veel kinderopvang en we gaan ook binnenkort verhuizen waardoor we een stukje extra hypotheek hebben). Ik weet dat kinderen veel geld kosten maar het gaat hoe dan ook schelen als we niet meer zoveel dagopvang afnemen. Ik denk dat ons bruto bedrag gewoon een vol personeelslid is. Maargoed, het loont nog steeds. Onze vaste lasten zijn per maand zo'n 6000 euro. We sparen daarnaast wel een x bedrag per maand en houden natuurlijk wel wat over maar heel eerlijk: dit is echt geen vetpot. Doordat we prima verdienen betalen we ook overal de volle mep voor. Ik merk ook wel dat alles duurder wordt, vooral boodschappen joh. Het is zoals het is.
Dit is echt voor iedereen anders denk ik. Wegens omstandigheden hebben wij het momenteel helemaal niet breed (als ik het hier zo lees) maar ik heb geen behoefte aan luxe producten. Met een tas groente en fruit zou ik juist heel blij zijn want ook dat wordt steeds duurder.
3700 euro netto, samen. Wat een bedragen zie ik hier voorbij komen! We hebben niks te klagen, alleen een huis kopen lukt niet. En dat vinden we jammer.
Klopt, mensen die het niet breed hebben maak je eerder blij met gewoon gezonde boodschappen. Ik merk het ook wel bij een vriendin van me (zit in de schuldsanering en leeft van 55 euro per week voor 6 personen), dan heeft ze al dagenlang geen fruit gehad maar krijgt geregeld een zak met koek, nutella, chips etc. Heel aardig bedoeld natuurlijk, maar sommige mensen staan er niet zo bij stil dat gewoon gezond eten voor sommige mensen zowat onbetaalbaar is geworden en daar meer behoefte aan is.
Ik verdien ongeveer 2900 euro netto per maand voor 28 uur/week werken. Mijn man ongeveer 1000 euro netto voor 20 uur/week. Ik heb absoluut niet het gevoel dat we het financieel zwaar hebben, maar we hebben dan ook in de afgelopen jaren een paar verstandige, financiële beslissingen genomen. Zo is onze hypotheek al bijna afbetaald, hechten we allemaal geen waarde aan heel dure spullen, kijken we elk jaar even heel goed naar alle vaste lasten en sluiten we (goedkoper) over waar we kunnen. We hebben door onze werkschema's ook geen kinderopvang meer nodig. We kunnen elke maand ongeveer 1500 euro sparen.
Ja klopt, dat zou kunnen hoor! In dit specifieke geval net niet (intern begeleider op een 2e basisschool), maar we bekijken het nog even.
Ik werk 24 uur en verdien 1800 euro. Mijn man werkt 32 uur en zit rond de 2100 euro. Gelukkig is onze hypotheek niet zo hoog.
@rocketscience en @citroenrasp: Is zeker zo met gezond eten. Ik vind dat alleen lastig, want wat eten/lusten mensen…? Ook omdat het sneller bederft, zeg maar. Bovendien leek met drie kinderen het idee ‘kerstpakket’ me ook gewoon leuk, zeker bv. in een vakantie. Ik ga er nog even over nadenken en misschien wel gewoon vragen.
Hier netto zo tussen de 5200 en 5600 (er komt een goede cao verhoging aan). Ik werk 28 uur en man gemiddeld 38. Hiervan sparen wij ca. 2400 euro p.m. van.