Wie doet dat wel eens, op hoeveel graden en hoelang? Of is de magnetron beter? Alle tips zijn welkom.
Ik doe ze, schoongemaakt en rauw, in aluminium folie zo'n 3 kwartier tot een uurtje in de oven op 200 graden. Dan lekker met zure room, uitgebakken spekje en bosui of zelfgemaakte knoflooksaus.
Ik doe de schoongemaakte rauwe aardappel in aluminiumfolie met wat olijfolie en peper en (zee)zout in de oven op 200 graden voor een uurtje. Zo smaken ze al heerlijk. Of..... Even wat af laten koelen en dan de doormidden snijden in de lengte en de binnenkant eruit lepelen. Aardappelprut mengen met ei, spek of ham stukjes en wat geraspte kaas en wat bieslook. Prut in schil scheppen en even 10 minuten in de oven. Hmmmm binnenkort weer eens maken, tis alweer even geleden.
Ik gebruik kruimige aardappel........maar die gebruik ik altijd eigenlijk wel. Alleen voor aardappelpartjes met schil gebruik ik vastkokende aardappelen.
Grote aardappels moeten echt meer een uur of 2 garen.. Maar dat is misschien typisch iets Engels.. Dat ze hier zulke joekels verkopen speciaal daarvoor..
ik doe vaak zoete aardappelen een uur op 200 graden, soms iets langer hangt af van de grootte (zoete zijn vaak wat groter, tenminste ik haal ze vaak wat groter dus als je kleinere hebt wat korter misschien).
Wij doen ze altijd in de magnetron, goed schoonmaken, wat gaatjes inprikken (of even insnijden) acht min magnetron dan inpakken in aluminiumfolie (pak de aardappel met de aluminiumfolie vast) en dan nog ongeveer acht min zo laten nagaren. Eigengemaakte knoflooksaus erbij, heerlijk!