aardappel poffen in de oven

Discussion in 'De lounge' started by tuc, Apr 14, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Wie doet dat wel eens, op hoeveel graden en hoelang?
    Of is de magnetron beter?

    Alle tips zijn welkom.
     
  2. amdaa

    amdaa VIP lid

    Mar 28, 2015
    9,670
    11,009
    113
    Ik kook ze heel even voor, wikkel ze in aluminiumfolie en in de oven op 240gr, ongeveer 30min
     
  3. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Ik doe ze, schoongemaakt en rauw, in aluminium folie zo'n 3 kwartier tot een uurtje in de oven op 200 graden.
    Dan lekker met zure room, uitgebakken spekje en bosui of zelfgemaakte knoflooksaus.
     
  4. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    Sep 15, 2008
    2,803
    70
    48
    Female
    Precies zo doe ik het ook
     
  5. PeAn

    PeAn Niet meer actief

    Ik doe de schoongemaakte rauwe aardappel in aluminiumfolie met wat olijfolie en peper en (zee)zout in de oven op 200 graden voor een uurtje.

    Zo smaken ze al heerlijk.

    Of.....

    Even wat af laten koelen en dan de doormidden snijden in de lengte en de binnenkant eruit lepelen.
    Aardappelprut mengen met ei, spek of ham stukjes en wat geraspte kaas en wat bieslook.

    Prut in schil scheppen en even 10 minuten in de oven.



    Hmmmm binnenkort weer eens maken, tis alweer even geleden.
     
  6. Sue87

    Sue87 Niet meer actief

    Wat voor aardappels gebruik je daarvoor?
     
  7. PeAn

    PeAn Niet meer actief

    Ik gebruik kruimige aardappel........maar die gebruik ik altijd eigenlijk wel.

    Alleen voor aardappelpartjes met schil gebruik ik vastkokende aardappelen.
     
  8. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,047
    17,015
    113
    Zo doe ik het ook! Net wat ik in huis heb, maar dat zijn eigenlijk altijd kruimige aardappelen.
     
  9. Sue87

    Sue87 Niet meer actief

    Oke! Ik ga het eens proberen!
     
  10. void

    void Fanatiek lid

    May 19, 2012
    2,356
    19
    38
    0161
    Grote aardappels moeten echt meer een uur of 2 garen.. Maar dat is misschien typisch iets Engels.. Dat ze hier zulke joekels verkopen speciaal daarvoor..
     
  11. Jennifer0306

    Jennifer0306 Bekend lid

    May 19, 2012
    809
    7
    18
    ik doe vaak zoete aardappelen een uur op 200 graden, soms iets langer hangt af van de grootte (zoete zijn vaak wat groter, tenminste ik haal ze vaak wat groter dus als je kleinere hebt wat korter misschien).
     
  12. Piep2016

    Piep2016 Fanatiek lid

    Apr 30, 2016
    1,408
    952
    113
    Wij doen ze altijd in de magnetron, goed schoonmaken, wat gaatjes inprikken (of even insnijden) acht min magnetron dan inpakken in aluminiumfolie (pak de aardappel met de aluminiumfolie vast) en dan nog ongeveer acht min zo laten nagaren. Eigengemaakte knoflooksaus erbij, heerlijk!
     
  13. Jebb

    Jebb Niet meer actief

    Ideaal ... Zo doen wij het ook
     

Share This Page