rode kool

Discussie in 'De lounge' gestart door mumija, 9 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mumija

    mumija Niet meer actief

    Ik heb gisteren 4 rode kolen gehad van mijn schoonzus.

    Dus kom maar op met die lekkere recepten!:D
     
  2. Amare

    Amare Niet meer actief

    De enige die ik ken is aardappelen, rode kool en een gehaktbal erbij.
    Dus aan mij heb je niet zoveel.

    Op smulweb kun je zelf je ingrediënten invullen, komen de meest gekke dingen uit dan. Is ook wel leuk om te bekijken.
     
  3. mumija

    mumija Niet meer actief

    Ja ik houd er zelf ook het meest van met aardappelen en verse worst.:D
    Maar hoe kook je de rode kool? En hoe lang, welke kruiden etc.

    En evt andere recepten.
    Zal ook eens op smulweb kijken.
     
  4. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Rode kool koken met suiker, kaneel en beetje gemalen kruidnagel. Als het gaar is azijn er door.
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Rauw eten! Veel lekkerder dan gekookt. Rode kool heel dun snijden (of nog beter, schaven, ik doe het met de kaasschaaf, gaat heel goed maar het 'hoort' eigenlijk met een mandoline) en een lekkere salade van maken. Bijvoorbeeld met witte kool. Of met mais en peterselie. Of een maaltijdsalade met tonijn en dille en wat andere rauwkost en dan een dressing van yoghurt. Yumm.
     
  6. Muis87

    Muis87 Bekend lid

    20 jan 2014
    824
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hier een lekker zoete variant van gekookte rode kool door veel kruiden, appel, rozijnen en cranberry er door te doen.
    1 rode kool, 1 vanillestokje (door de helft), 3-4 kaneelstokjes, 3-4 steranijs, 8 kruidnagels, 5-6 jeneverbessen, theelepel venkelzaad, theelepel peperkorrels, 4 laurierbladeren, flinke hand rozijnen, flinke hand cranberry's, 2 appels geschild en in kleine stukjes, suiker naar smaak. Alles in 1 pan gooien en koken tot de kool gaar is.
     
  7. Starry

    Starry VIP lid

    6 sep 2007
    6.101
    623
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Ik snij er vaak een beetje vanaf en doe dat door mn salade (rauw) vind dat zo lekker!

    Of een appel er door heen doen en die mee koken, inclusief suiker..en dan inderdaad aardappelen of puree met een bal gehakt en salade, jammie :)
     
  8. mumija

    mumija Niet meer actief

    Oooh klinkt allemaal heel superlekker!!

    Zo word ik op ideeën gebracht! Op rauwe rode kool zou ik nooit gekomen zijn, ga ik zeker van de week ook eens doen.
    Bedankt alvast voor de reacties!
     
  9. Starry

    Starry VIP lid

    6 sep 2007
    6.101
    623
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Bedankt voor de tip van de kaasschaaf :) dan wordt het inderdaad een stuk fijner..
    Ik moest eerst op Google kijken wat een mandoline was had er nog nooit van gehoord :)
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Haha, ja een soort martelapparaat, hoor altijd van mensen die stukjes vinger ermee afschaven dus dan maar een de kaasschaaf. Ideaal. Ik heb vaak een rode en witte kool liggen en dan heb ik binnen een paar minuten een superlekkere salade.
     
  11. Starry

    Starry VIP lid

    6 sep 2007
    6.101
    623
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Zoveel recepten zijn er blijkbaar niet met rode kool :D
     
  12. momfertje

    momfertje Bekend lid

    8 jul 2011
    779
    0
    0
    leidinggevende kinderopvang
    Zuid Holland
    rode kool gesneden
    1 appel in blokjes
    kaneel naar smaak
    stuk friese kruidkoek
    2 kruidnagels
    basterdsuiker naar smaak
    appelazijn naar smaak
    2 laurierblaadjes

    Alles samen koken tot het gaar is
     
  13. Tylmare

    Tylmare Fanatiek lid

    24 sep 2014
    1.111
    333
    83
    Vrouw
    Gastouder
    Amersfoort
    Salade van knapperige noodles en kool

    240 gr fijngesneden witte kool
    240 gr fijngesneden rode kool
    300 gr knapperige noodles (gedroogde eiernoodles frituren)
    8 lente uitjes
    1/2 kop fijngesneden bladpeterselie
    2 el geroosterde sesamzaadjes

    Dressing:
    1 el sesamolie
    1 el arachideolie
    2 el blanke azijn
    2 el sojasaus
    1,25 dl milde chilisaus

    Meng de ingrediënten voor de dressing, meng alle overige ingrediënten in een kom.
    Voeg de knapperige noodles pas op het laatste toe, anders worden ze slap.
    Voeg de dressing toe en eet smakelijk :)

    Super simpel en super lekker!
    (en dat komt van iemand die niet dol is op rode kool)
     
  14. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    #14 Sifra, 11 feb 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 11 feb 2015
    Rode kool koken met stukjes appel, laurier, kruidnagel en bruine suiker en eten met gekookte aardappels en hachee, heerlijk!
     
  15. LA85

    LA85 Fanatiek lid

    25 apr 2013
    2.018
    1
    36
    NULL
    NULL
    Mmm... deze wil ik ook wel eens proberen :D
     
  16. mumija

    mumija Niet meer actief

    Nou...inmiddels twee lekkere pannen gemaakt van 2 kolen. Maar wat een snijwerk zeg! Ik was dus blij met de tip van de kaasschaaf want dat werkt super! Ik heb qua kruiden vanalles wat gedaan en hij was overheerlijk haha.

    Dus rode kool gesneden, gemalen kruidnagel, rietsuiker, een ui en een kaneelstokje meegekookt en op het laatst eruit gehaald. Per pan 2 appels en een plak peperkoek, peper en zout erbij...En hij was echt lekker. We hebben met zijn zessen bijna twee kolen op. Ik heb nog 1 portie over en dat heb ik in de diepvries gedaan.
    Nu wil ik volgende week ofzo nog de rauwe variant maken want dat lijkt me ook heerlijk!


    Bekijk bijlage 442932
     
  17. Meca

    Meca Fanatiek lid

    23 jul 2014
    1.642
    276
    83
    Luizen plukker
    Oh dat ziet er lekker uit!

    Wij eten hem ook altijd rauw. Met appel en rozijnen. Heerlijk simpel!
     
  18. evelien69

    evelien69 VIP lid

    16 sep 2007
    5.531
    3
    38
    verzorgende
    rodekool met hache
     
  19. Luja

    Luja Niet meer actief

    Ovenschotel met aardappelschijfjes, rode kool, champignons, prei en gehakt!
     
  20. Shirleytje26

    Shirleytje26 Actief lid

    4 mrt 2012
    443
    0
    0
    Rotterdam
    Door een salade, dus gewoon rauw dan dun snijden en de salade in
     

Deel Deze Pagina